Strona 64 z 312 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta

Vitez chyba będziesz musiał zacząć moderować ten wątek...

jestem za bo też mnie już wkurza to gnioto-pokazywanie nie macie sami dla siebie samo krytyki czy co nie wiedziecie ze te zdjęcia są słabe. przyznaje się pokazałem tu jedno zdjęcie lecz żałuje. bo pokazuje się dobre zdjęcia do oceny a nie zdjęcie bo zdjęcie każdy może zrobić a dobre zdjęcie tylko człowiek z wiedzą tak że czytajcie ten wątek i jak okiełznacie tą wiedzę co została to napisana będziecie już mogli pokazać swoje zdjęcia i będzie co komentować
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    jestem za bo też mnie już wkurza to gnioto-pokazywanie nie macie sami dla siebie samo krytyki czy co nie wiedziecie ze te zdjęcia są słabe. przyznaje się pokazałem tu jedno zdjęcie lecz żałuje. bo pokazuje się dobre zdjęcia do oceny a nie zdjęcie bo zdjęcie każdy może zrobić a dobre zdjęcie tylko człowiek z wiedzą tak że czytajcie ten wątek i jak okiełznacie tą wiedzę co została to napisana będziecie już mogli pokazać swoje zdjęcia i będzie co komentować
    Sugerowałbym używanie znaków przestankowych. Sorry za OT.
    Jędrek

BYKOM-STOP

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

żeby nie doszło do tego, że nikt tu już nie wstawi zdjęcia...
    350D

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Do cholery ludziska zacznijcie czytać ten wątek zanim coś wrzucicie!!! To już się staje totalnie nudne - kolejny raz ktoś wystawia swoje gnioty robinie w pełnym (ostrym) Słońcu - jaja sobie robicie czy coś ...? i prosi o krytykę, ile razy można pisać to samo ... kolego pawello przeczytaj sobie choć troszkę teorii na temat portretu zanim wyciągniesz aparat i zaczniesz bezmyślnie pstrykać - czy jak wybierasz się na wycieczkę np do nowego miasta albo innego kraju to nie czytasz przewodników albo nie kupujesz mapy?

Vitez chyba będziesz musiał zacząć moderować ten wątek...
    Niekoniecznie moderować... ale ludzie wstawiający byle pstryki w ilosciach nadmiernych powinni być naprawdę jakoś kastrowani Rozumiem jedno zdjęcie ale nie odnośniki do galerii pstryków. Gdyby chociaż trochę wątku przeczytał ten ktoś kto dał linka na picassa google to wybrałby sie wieczorem na fotki albo schował w cieniu drzew (w lasku) i robił zdjęcia a nie w sloneczny dzien śmigał... nie piszę już tutaj o innych rzeczach o których było w tym wątku bo było tego za dużo :]
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przyznam, że nie było mnie trochę na CB. Śledziłem ten wątek od samego początku, coś nawet powiedziałem itp. ale nie sądziłem, że zrobi się tu taka sieczka... Chciałem wstawic 2 foty ale teraz to już nie wiem bo zaraz będzie, że zdjęcia złe i po kiego tu wstawiam... Może zaryzykuje, najwyżej będzie jeszcze więcej dymu itp...
    Tak więc:
    1. Powstała spontanicznie podczas rowerowej wycieczki z moją dziewczyną. Niebo żółtawe specjalnie - takie oddziaływanie barw(Dopiero to pojmuje - dziewczyna mi to tłumaczyła bo ona z plastyka) chyba prawidłowo to zrozumiałem. Stwierdziłem, że skoro już miała żółtą koszulkę i się troochę zlewa ze zbożem to wyciągnę tak i niebo w tle.
    2. Po prostu z pleneru ślubnego(nie nie jest wklejane :-P):

P.S. Mam monitor skalibrowany pod lab i nie mam czegoś takiego jak przełączanie się między profilami różnymi więc mogą byc za jasne bo mój lab jakiś ciemny( w sensie muszę rozjaśniac do druku ;-) )

Dobra to teraz czekam na zwyczajowe bęcki i mieszanie z błotem :-P
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 23-07-2008 o 01:29
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja jestem z tych uczących się ale jak widzę serię ostatnich zdjęć zaczynam poważnie obawiać się że osoby których cenię zdanie np. VanMurder przestaną tu zaglądać. Jak już ktoś wcześniej apelował wiecej samokrytyki. Zanim wyślesz zdjęcie porównaj je z tymi co są pozytywnie oceniane a jestem przekonany że nie wstawisz tu swoich. Naprawdę dajcie spokuj!!! po co prosić się cięgi jak można ich uniknąć wystarczy trochę krytycznego spojrzenia na swoje prace a na pewno wątek nie bedzie zasmiecany gniotami.
    Apeluję więcej samokrytyki!!!

regnar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mr.marecky Zobacz posta
    Naprawdę dajcie spokuj!!! po co prosić się cięgi jak można ich uniknąć wystarczy trochę krytycznego spojrzenia na swoje prace a na pewno wątek nie bedzie zasmiecany gniotami.
    Apeluję więcej samokrytyki!!!
    Tak, zgadzam się. Ale z drugiej strony to, jak sam temat wskazuje "Pierwsze kroki z portretem - proszę o wskazówki" , a nie "galeria mistrzów portretu". Łatwo powiedzieć przeczytać wątek i do wszystkiego się zastosować... Ciężej z wykonaniem. Nie usprawiedliwiam się, bo sam jeszcze tu nic nie wstawiłem :smile: Ciąglę się uczę i wstawię tu wykonany przezemnie portret dopiero jak sam nie będę miał do niego żadnych zastrzeżeń.

A tych "gniotów" jeszcze tak dużo tu nikt nie wstawia, żeby rwać sobie włosy z głowy. Więcej luzu i nie spinajcie się tak... pozdro

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez regnar Zobacz posta
    Tak, zgadzam się. Ale z drugiej strony to, jak sam temat wskazuje "Pierwsze kroki z portretem - proszę o wskazówki" , a nie "galeria mistrzów portretu". Łatwo powiedzieć przeczytać wątek i do wszystkiego się zastosować... Ciężej z wykonaniem. Nie usprawiedliwiam się, bo sam jeszcze tu nic nie wstawiłem :smile: Ciąglę się uczę i wstawię tu wykonany przezemnie portret dopiero jak sam nie będę miał do niego żadnych zastrzeżeń.

A tych "gniotów" jeszcze tak dużo tu nikt nie wstawia, żeby rwać sobie włosy z głowy. Więcej luzu i nie spinajcie się tak... pozdro
    Tak, ale fajnie by było jakby ktoś wystawiał zdjęcia, kiedy jest świadomy pracy którą włożył w zrobienie zdjęcia i przełożoną teorię na praktykę. Ja proponuję każdemu z początkujących zrobić tak. Robimy zdjęcia według wskazówek podanych w tym wątku, następnie szukamy tego NAJ - Mam na myśli NAJ technicznego, a nie to, że "według mnie to zdjęcie ma coś w sobie" oraz mam do niego santyment ponieważ było robione mojej siostrze/synowi/żonie itd itp. Po tym jak już mamy to zdjęcie NAJ, czekamy 3 dni po czym wertujemy szybciutko wątek i czytamy uwagi. Jeżeli te uwagi nie dotyczą naszego zdjęcia śmiało wystawiamy, czekamy na opinie, cieszymy się zdobytym komentarzem i kolejną wiedzą z zakresu teorii.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do zdjęć wystawionych przez goomis to :
    1. Portret nie lubianych przez Viteza dziurek od nosa:P, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Chcamy widzieć oczy twarz, uśmiech, a nie czy jest czysty czy też nie nos. Myślę, że takie coś jest dopuszczalne, ale tylko wtedy jak postać zajmuje mniejszą część kadru i głównym zamierzeniem fotografii jest pokazanie, lekkości, wietrzności, subtelności lub po prostu tym co w danym momencie robi.
    2. Nie martw się nikt by Ciebie nie posądził o to, że było wklejane. Zdjęcie typowe, jakich jest setki, co prawda dobrze technicznie, ale bez polotu. Więcej uwagi na szczegóły. Czemu szampan jest z boku pokazany. Dlaczego butelka jest zamknięta?? Myślę, że bardziej podsyciło by scene gdyby coś w kieliszka było nalane. Moim zdaniem babciny koc też nie zdał się tu, lepiej byłoby się go całkowicie pozbyć. Pan młody troszkę sztywno wyszedł.
    Reszte napiszą inni bardziej doświadczeni.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 23-07-2008 o 11:20 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Kucza dzięki za uwagi.
    Co do
    1. To właśnie myślałem, że taka poza jest taka naturalna i właśnie troche takiej lekkości pokazuje, no ale może nie - ja dopiero zaczynam ;-)
    2. Koc jest ich i chcieli usiąśc na nim bo pomost był taki nie za czysty ;-) Butelki też oni nie chcieli już otwierac bo mówili, że by nie wypili teraz a szkoda wylac... A w kieliszkach jest woda z jeziora xD (może nie widac ale jak się rozjaśni to widac ) A z butelką to słusznie - nie zauważyłem, dzięki :-)
    A co do zarzutu, że takie jak tysiące innych to powiem szczerze, że nie widziałem jeszcze podobnego. Znaczy z zachodem słońca owszem ale zazwyczaj suknia była żółta np. - także sądzę, że moje jest troszkę lepsze(przynajmniej chociaż technicznie :-) ) A poza tym to chyba nawet VanMurder tutaj mówił żeby zacząc od kopiowania czyiś pomysłów - a ja właśnie zaczynam :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Trzy zdjęcia ode mnie, co o nich sadzicie?
    1.

2.

3.

Strona 64 z 312 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów