Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 121 z 393 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    Sony to robi dobre telewizory albo inaczej trza powiedzieć robiło, poza tym osoby które pracują w branży fotograficznej, mówię tutaj o fotografach z wysokiej półki, czy widziałeś u któregoś z nich coś innego w reku jak C lub N i do ego konkretne słoiki, pomimo że sony usilnie od 6 miesięcy reklamuje swoje cuda. .
    Ten tekst co najwyżej świadczy o Twojej nieznajomości tzw. fotografów z górnej półki.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Ten tekst co najwyżej świadczy o Twojej nieznajomości tzw. fotografów z górnej półki.
    może aby nie tak gołosłownie:
    http://www.waclawwantuch.com/
    http://www.autofocus.pl/
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Za takie wsparcie sprzedazy Canon powinien juz od dawna sponsorowac CB :-)
    Raczej artursa, bo jak znam życie, znajdzie się tutaj wielu obrońców którzy po premierze 5dmk2, będą jak księżniczka dziewictwa bronić dobrego imienia starego i pomarszczonego 5d
    Hobby polega na wydawaniu kasy i marnowaniu czasu na różne niepraktyczne dziwactwa. Kupowanie nowych puszek itp. świetnie się w tą definicję hobby wpisuje

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    Raczej artursa, bo jak znam życie, znajdzie się tutaj wielu obrońców którzy po premierze 5dmk2, będą jak księżniczka dziewictwa bronić dobrego imienia starego i pomarszczonego 5d
    Hobby polega na wydawaniu kasy i marnowaniu czasu na różne niepraktyczne dziwactwa. Kupowanie nowych puszek itp. świetnie się w tą definicję hobby wpisuje
    Ale po premierze nowej piątki przecież stara przestanie już działać i robić dobre foty
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

stara wybuchnie na miejscu po premierze
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    (....)
    Z czystej logiki rodzi sie pyatnie gdzie bedzie sony za 5 lat, mając taka technologię, Zeissa i takie pieniądze???
    Odkładając logikę na bok warto się trzymać faktów, a te (przynajmniej giełdowe) pokazują, że od wielu lat większe i to sporo pieniądze ma Canon 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To tak dla podtrzymania dyskusji w ten deszczowy wieczór .

Canon EOS 6D (unknown model name)

Resolution: 14mp Full Frame
    FPS: 5fps
    LCD:3"
    AF: 9 point
    ISO: 100-3200
    Memory Card: CF
    Proc: DIGIC III
    Sealing: Some (40D)
    Feature: Live View w/AF
    Price: $1999 USD

Canon EOS 3D(unknown model name)

Resolution: 20mp Full Frame
    FPS: 5fps
    OLED: 3"
    AF: 19 point
    ISO: 50-6400
    Memory Card: CF & SD
    Proc: DIGIC IV
    Sealing: Yes, Full.
    Feature: New Live View, Movie mode
    Price: $2999 USD
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-06-2008 o 20:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Fajne! Canon chwalił się, że D!G!C IV jest szybszy od pary D!G!C III
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Mellan, a zarabiasz na zdjeciach ?
    Ci ktorzy foca sluby i zyja ze zdjec spokojnie moga sobie kupowac sprzecior w stylu wlasnie 5tki i kupki eLek, ale ciekawi mnie, czy sa tacy amatorzy ktorzy sie szarpią na piatkę dla samych zdjec i przyjemnosci z nią focenia
    No właśnie ja zamiaruję tak zrobić. Szczerze mówiąc to odkąd przesiadłem się z "analogowego" EOSa na cyfrowego 300D to zaczęło mi od tamtego czasu czegoś brakować. Zmieniłem po drodze puszkę na obecnie używany 30D i nadal nie jestem w pełni szczęśliwy. A pomógł mi w tym forumowicz Trampek. :-) To on z całą perfidią pożyczył mi do zabawy swoje dwie "piątki". Od tamtego czasu brzydzę się wziąść mojej trzydziestki do ręki. I jedynie te cholerne rumory co krążą po sieci powstrzymują mnie przed decyzją o kolejnej zmianie. Kasa już w sumie czeka na koncie. Nawet jak bym 30D nie sprzedał. Ale czekam właśnie na coś w stylu 40D z matrycą FF (czyli taki odrobinę odświeżony 5D z poprawionym AF). Jako amator nie mam wymagań nie z tej ziemi. Miałem piątkę w łapach i wiem na co ją stać - nie mam do niej żadnych zarzutów. Jednak świadomość, że wydałem kasę na 5D kiedy to za 3 miechy za to samo mógłbym mieć model pachnący taśmą produkcyjną...

A jeśli nawet na Photokinie się nic nie pojawi albo cena wszystkich zaskoczy negatywnie - 5D do tego czasu nie podrożeje. Mam taką nadzieję. I kiedyś napewo FF będzie mój. :-)
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Strona 121 z 393 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów