Tak
Nie
może aby nie tak gołosłownie:
http://www.waclawwantuch.com/
http://www.autofocus.pl/
Raczej artursa, bo jak znam życie, znajdzie się tutaj wielu obrońców którzy po premierze 5dmk2, będą jak księżniczka dziewictwa bronić dobrego imienia starego i pomarszczonego 5d
Hobby polega na wydawaniu kasy i marnowaniu czasu na różne niepraktyczne dziwactwa. Kupowanie nowych puszek itp. świetnie się w tą definicję hobby wpisuje![]()
stara wybuchnie na miejscupo premierze
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To tak dla podtrzymania dyskusji w ten deszczowy wieczór.
Canon EOS 6D (unknown model name)
Resolution: 14mp Full Frame
FPS: 5fps
LCD:3"
AF: 9 point
ISO: 100-3200
Memory Card: CF
Proc: DIGIC III
Sealing: Some (40D)
Feature: Live View w/AF
Price: $1999 USD
Canon EOS 3D(unknown model name)
Resolution: 20mp Full Frame
FPS: 5fps
OLED: 3"
AF: 19 point
ISO: 50-6400
Memory Card: CF & SD
Proc: DIGIC IV
Sealing: Yes, Full.
Feature: New Live View, Movie mode
Price: $2999 USD
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-06-2008 o 20:02
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Fajne! Canon chwalił się, że D!G!C IV jest szybszy od pary D!G!C III![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
No właśnie ja zamiaruję tak zrobić. Szczerze mówiąc to odkąd przesiadłem się z "analogowego" EOSa na cyfrowego 300D to zaczęło mi od tamtego czasu czegoś brakować. Zmieniłem po drodze puszkę na obecnie używany 30D i nadal nie jestem w pełni szczęśliwy. A pomógł mi w tym forumowicz Trampek. :-) To on z całą perfidią pożyczył mi do zabawy swoje dwie "piątki". Od tamtego czasu brzydzę się wziąść mojej trzydziestki do ręki. I jedynie te cholerne rumory co krążą po sieci powstrzymują mnie przed decyzją o kolejnej zmianie. Kasa już w sumie czeka na koncie. Nawet jak bym 30D nie sprzedał. Ale czekam właśnie na coś w stylu 40D z matrycą FF (czyli taki odrobinę odświeżony 5D z poprawionym AF). Jako amator nie mam wymagań nie z tej ziemi. Miałem piątkę w łapach i wiem na co ją stać - nie mam do niej żadnych zarzutów. Jednak świadomość, że wydałem kasę na 5D kiedy to za 3 miechy za to samo mógłbym mieć model pachnący taśmą produkcyjną...
A jeśli nawet na Photokinie się nic nie pojawi albo cena wszystkich zaskoczy negatywnie - 5D do tego czasu nie podrożeje. Mam taką nadzieję. I kiedyś napewo FF będzie mój. :-)
hrabia Vader
zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami