Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Jak to jest z używkami...?

Uzależniony

Domyślnie

Każdy ma swoje preferencje, mi np ani jakość wykonania, ani usm specjalnej różnicy nie robi - na pewno nie w tej cenie kit w swojej grupie cenowej nie ma absolutnie żadnej konkurencji, kit z is za ca 460zł z resztą też. Następny obiektyw pod cropa to ok 3x cena is'a. Obydwoma kitami można robić bdb zdjęcia, co widać w odpowiednim wątku na forum.
    Jeśli komuś nie przeszkadza brak szerokiego kąta można brać 28-105, a jeśli brak pewności w tej materii, to IMO brać kita i zbierać na kolejne zabawki.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Jeżeli chodzi o proponowanego powyżej Canon-a EF 28-85 f/3.5-4.5 to jest dla niego alternatywa w postaci Sigmy 24-60 f/2.8 EX DG. Szkło warte zainteresownia zarówno ze względu na jego dobre parametry (pomijam pierwszą wersję w której AF pracował fatalnie) jaki i cenę która wynosi ~ 950 zł. czyli prawie 300-400 zł. mniej niż w przypadku EF 24-85, a dodatkowo mamy w komplecie osłonę przeciwsłoneczną oraz solidny futerał.
    EOS + Speedlite

Zablokowany

Domyślnie

Patrzę na tytuł wątku, wchodzę, a tu o sprzęcie... Gdybym wiedział to bym nawet nie kliknął

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja bym radził (sam tak zrobiłem) kupić 450D z KITem i zbierać na 55-250 IS lub 70-300USM lub 70-200 f4 L.
    EOS 450D | Canon EF 50 1.8 | Hama Star 05 | Lowepro 2

Domyślnie

Cholibka... 450D to trochę za dużo bo 2.5k z kitem a 400D który też rozważam trochę mnie odstrasza swoją budową... Przynajmniej z obrazka i z recenzji

Kit wezmę już chyba na pewno na początek a potem pozbieram do czegoś lepszego... Jakoś stopniowo trzeba...

Uzależniony

Domyślnie

co do 400d się zgadzam, przy xxD to plastikowy szajs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    Patrzę na tytuł wątku, wchodzę, a tu o sprzęcie... Gdybym wiedział to bym nawet nie kliknął
    Każdy używa (zażywa) co lubi! Tutaj akurat łatwo trafić na onanistów sprzętowych!

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    co do 400d się zgadzam, przy xxD to plastikowy szajs
    Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.. wreszcie właściwy avatar przy właściwym nicku
    a co do plastiku w seriach xxxD to nie jest taki najgorszy.. wbrew pozorom jakoś nie ma wysypu postów "pękł mój trabant, co robić"
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Plastik nie jest zły, w żadnym wypadku, tylko 'feel' po pomacaniu xxD ma g...iany

OT: już nie mogłem patrzeć na własną gębę, gęba forumowa bardziej tu pasuje

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Nie bierz do głowy tekstów o plastikowym "gównie". Jeśli nie planujesz w najbliższym czasie zarabiać fotografowaniem to 400D zaspokoi w pełni twoje potrzeby. Używam od półtora roku 400D z gripem Delty i zero problemów (pierwszy grip wymieniłem po tygodniu , dostałem drugi i jest OK). Jedno na czym nie warto oszczędzać to szkła, o ile nie bierzesz zleceń komercyjnych. Słabsze body i najlepsze szkła na jakie cię stać, a potem uczyć się, uczyć i jeszcze raz uczyć. Nawet najdroższy sprzęt nie zrobi zdjęć za ciebie. Strasznie łatwo się rozczarować zapinając kiepskie szkło do dobrego body i jeszcze nie umiejąc tego wykorzystać. Puszki tanieją znacznie szybciej niż szkła i dużo trudniej się je wymienia.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów