Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: Jak to jest z używkami...?

Uzależniony

Domyślnie

A po to, że 45mm (28x1.6) to prawie 50mm standard i np do krajobrazu się nie zawsze przyda, a dodatkowo taki kit z is ostrość wg testów na photozone ma ZNACZNIE lepszą od 28-105. I prawdę mówiąc nie rozumiem parcia na szkła FF jeśli ktoś kupuje puszkę z cropem.

Domyślnie

W tej cenie czyli do 600 zł a najlepiej jak najmniej ;P 28-80 mk1? nie mogę znaleźć nigdzie

No to teraz po poście lempl już zgłupiałem do reszty :/

Uzależniony

Domyślnie

Jak masz na zbyciu 600zł, to może dołóż je do 450d z kitem is. Jeśli wiesz dokładnie co chcesz fotografować i brak szerokiego kąta Ci nie przeszkadza, to bierz 24-85 albo 28-105. Jeśli chcesz coś bardziej uniwersalnego, to kit is IMO będzie najlepszym wyborem w tej cenie.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    a dodatkowo taki kit z is ostrość wg testów na photozone ma ZNACZNIE lepszą od 28-105.
    Oraz posiada prawie dwukrotnie większe abberacje chromatyczne, jednakże końcowy wybór pozostawiamy zainteresowanemu.
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

Właśnie w innym wątku podano link, który wydaje mi się na miejscu również tutaj
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12049

Domyślnie

Czytałem już go dawno ;P Ale ja mniej więcej wiem czego chcę Tylko mnie budżet ogranicza :/

Myślę, że wezmę najtańszego kitowca nawet tego bez IS... Pomęczę się trochę ale pozbieram kasę na coś normalnego Czego się mogę spodziewać po nim prócz już wspomnianych aberracji?

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    A po to, że 45mm (28x1.6) to prawie 50mm standard i np do krajobrazu się nie zawsze przyda, a dodatkowo taki kit z is ostrość wg testów na photozone ma ZNACZNIE lepszą od 28-105. I prawdę mówiąc nie rozumiem parcia na szkła FF jeśli ktoś kupuje puszkę z cropem.
    Ostrość to tylko jeden z czynników. Liczy się też USM i jakość wykonania. Dla USM mógłbym chyba nawet pogodzić się z nieco większym mydłem.
    EN57D DIGITAL.

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Czego się mogę spodziewać po nim prócz już wspomnianych aberracji?
    Napewno tego iż będzie można za jego pomocą wykonać zdjęcia :-), a tak na poważnie to sprecyzuj pytanie.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

No jakie inne wady posiada Chodzi o wady soczewek itp... Ostrzy to? Zniekształcenia jakieś ma?

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    No jakie inne wady posiada Chodzi o wady soczewek itp... Ostrzy to? Zniekształcenia jakieś ma?
    Polecam lekturę :

http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review

http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review
    EOS + Speedlite

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów