Pokaż wyniki od 71 do 80 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    w Av, Tv i P też jest dostępny - tak dopowiadam, bo to niby jest automatyczny a niby nie, więc lepiej napisać
    No nie dokońca automat bo możesz zmienić niektóre choćby funkcje... nawet najbanalniejszy czas otwarcia, a co do "P" to własnie jeden z trybów manualnych...hihi... mozesz zmienić tu wszystko bądź jechać np na pułautomatycznym trycbie - mam na mysli że choćby zdefiniować ISO a reszte aparat sam dobierze... ale możesz i samemu ustawić przysłone itd.... na krajobrazie portrecie itp już takich zmian wprowadzić nie możesz...

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    pan.kolega -- jakosc zdjec z 450 D jest "ogolnie" o dzialke lepsza niz z 40D;
    no chyba stary zaczynasz troszke zmyślac 450D ma lepsze fotki niż 40D?... bo zaraz wyjdzie, że Canon 5D ma taką samą jakośc jak 450D :-D a róznice dopiero przy Canonie 1Ds zobaczysz... w woli ścisłości w zdjęciu - fotografi -ważne jest:
    primo - fotograf
    secundo - szkło

a na dalszych pozycjach jest aparat, lampa, i po kolei inne pierdoły.

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Może w tym co powiem będę się trochę mylił, bo mam 400D a nie 450D, ale z porównania 400D i 40D nic takiego co napisałeś nie wynika. Tryby fotografowania są takie same (w 40D doszły tylko 3 tryby indywidualnych nastaw). Równie dobrze można fotografować na zielonym w dwu jak i w trzycyfrowym body. Większej miekkości zdjęć z 40D też nie zauważyłem - ale ja zawsze fotografuję w RAW.
    Osobiście 400D przerobiłem i 40D ma jednak więcej ustawień - niestety pochowane one są nie pod przyciskami (widocznymi) a w menu..comi osobiście nie do końca pasuje.
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 27-05-2008 o 09:21 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uprawnienia umieszczania postów