Strona 7 z 58 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomiblax Zobacz posta
    Możecie mi wyjaśnić jak wybierać wizjery

Który aparat ma lepsze zdjęcia 40D czy 450D
    Żaden, bo aparaty "nie mają" zdjęć. Poza tym co z tego, że będziesz miał lepszy aparat skoro nie będziesz umiał go w pełni wykorzystać? Nie proś innych żeby podejmowali za ciebie decyzję bo to są TWOJE pieniądze i ty nimi dysponujesz. Jeszcze tylko jedno pytanie. Czy umiesz rozróżnić zdjęcia zrobione 40D i 450D?
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie 450 Lv

Czy ktoś z posiadaczy 450 mógłby się wypowiedzieć ile da się na standardowej baterii, używając tej opcji zdjęć zrobić, bo nie chcę używać argumentu,że dużo mniej nie mając doświadczenia, ale pamiętam z małpek,że duży ekran i robienie zdjęć z LV (wiem, w małpkach było trochę inaczej) zżera baterię jak głupie.
    Dodatkowo, więcej pixeli to większa karta powinna być, a czy te pixele tak odczujesz w stosunku do 350-400d albo 40d.
    Przy wyborze liczą się indywidualne oddczucia, więc weź oba aparaty i zobacz co Ci lepiej w ręce leży. Wiem,że powtarzane jak mantra, ale może warto jeszcze raz bo od tego się wybór zaczyna i często na tym kończy.
    Zmiana frontu. 350-450d to dobre aparaty, ale jak widać to co ma być zabawą, po pewnym czasie zamienia się w pasję, pieniądze na nową szklarnie wydobywa się z pasją narkomana (na własnym przykładzie) więc i oczekiwania rosną. Jeżeli znasz siebie i wiesz,że jak się wkręcisz będziesz chciał się bawić, jeszcze raz, nie strzelać zdjęcia, ale eksperymentować, sprawdzić metody robienia zdjęć proponowane na forach czy poradnikach, ustawić już naprawdę wszystko na M (światłom, balans, iso, sposób pomiaru, pkt AF) to a) to kupiłbym 40d. Okazać się może,że jakieś funkcji w xxxD brak(mnie zabrakło pomiaru pkt) lub będziesz chciał mieć jakiś zestaw swoich ulubionych parametrów ( w 40d masz chyba 3do ustawienia) bo np. często robisz zdjęcia w jakimś miejscu i nie musisz majtać wszystkimi parametrami i tego znów zabraknie. Dlatego spójrz w siebie i zdecyduj.
    Poza wszystkim różnica ceny między 450d i 40d po CB jest taka jaka jest, dla jednego to dużo, dla innego to waciki, ale napewno jedni i drudzy zastanawiąją się nad tym samym co Ty.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 26-05-2008 o 19:10 Powód: literówki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Zdjęcia Canonem 40D będę umiał robić, robiłem zdjęcia nikonem d70 i nie tylko w opcji auto, ale również w manulau, bawiłem sie ustawieniami itp.

Nie wiem na czym ma polegać pytanie czy umiem rozróżnić zdjęcia z 450d i 40d? Po ilości mpix można rozróżnić, ale na tyle dobry żeby od razu wiedzieć czym były robione zdjęcia to nie jestem, dlatego pytam Was, który aparat ma "lepsze" zdjęcia osiągi z tym samym obiektywem.

Nie chcę żebym był uważany za osobę która chce aparat z live view tylko dlatego, że przyzwyczaiła się do tego w aparatach "małpkach", po prostu bardzo lubię robić zdjęcia macro, oraz inne dziwne ujęcia, gdzie przydaje się ta opcja.

Nadal nie dostałem odpowiedzi jak to jest z tym live view i w jakim aparacie (40D/450D) oraz w jakich ustawieniach działa, głównie chodiz o to czy działa w macro, bo czasami nie masz na tyle czasu żeby ustawić wszystko w manualu...

Oraz nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie, który wizjer jest lepszy i dlaczego?

Pozdrawiam - Tomiblax.

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

jako,że koledzy nie spieszą z odpowiedzią to jakość wizjera wytłumaczę po swojemu, czyli tak jak to gdzieś wyczytałem.
    Jak patrzysz wizjer to nie widzisz wszystkiego co widzi obiektyw tylko np 0.95 czyli np jest jeszcze pare pixeli (raczej kpx), po bokach, symetrycznie,o których kadrując powinieneś pamiętać, a ponieważ zawsze lepiej mieć lepszą kontrolę czy czegoś w kadrze nie ma, co zaburzy kompozycję, lepiej mieć 0.95 niż 0.87, ale poczekaj na opinię bardziej doświadczonych
    a co do LV to tam jest jakiś myk z AF, co do 450+LV http://canon-board.info/showthread.php?p=459678 40D+LV http://www.photomalaysia.com/forums/...ad.php?t=47733 warto przeczytać chociażby z uwagi na łangielski
    Pozdrawiam

http://www.dfv.pl/poradniki-jakkupowac.html?id=102
    Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 26-05-2008 o 22:44 Powód: dodanie linka

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ściągnij sobie sobie User Manual do 450d ze strony Canon USA albo tej ( http://www.nodevice.com/user_manual/..._eos_450d.html ) to zobaczysz że LV nie działa w 450d w trybie Macro, nie wiem jak w innych - nie patrzyłem ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Uzależniony

Domyślnie

A ktoś w ogóle używa w lustrzankach tych predefiniowanych opcji w stylu "makro"?? Włączasz po prostu normalny tryb preselekcji przesłony i robisz normalnie fotki makro na live view - oczywiście do tego potrzebny specjalny obiektyw.

Acha - i auto focus nie działa przy podniesionym lustrze - przynajmniej w 40D, w 450D chyba podobnie?

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    A ktoś w ogóle używa w lustrzankach tych predefiniowanych opcji w stylu "makro"?? Włączasz po prostu normalny tryb preselekcji przesłony i robisz normalnie fotki makro na live view - oczywiście do tego potrzebny specjalny obiektyw.
    Oj, więcej ludzi niż ci się wydaje.

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Acha - i auto focus nie działa przy podniesionym lustrze - przynajmniej w 40D, w 450D chyba podobnie?
    w 40D do tego jest AF-ON, w 450D chyba to samo można zrobić przyciskiem '*'
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nadal nie dostałem odpowiedzi jak to jest z tym live view i w jakim aparacie (40D/450D) oraz w jakich ustawieniach działa, głównie chodiz o to czy działa w macro
    Ty czytasz wogóle to co my Ci próbujemy tu wytłumaczyć czy robisz z nas debili?

Cytat Zamieszczone przez emilus100 Zobacz posta
    W 450D w trybie makro nie jest dostępna funkcja Live View
    Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    aczkolwiek live view działa tu tylko w przypadku manualnych trybów w trybie makro jest niedostepne.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Zdjęcia Canonem 40D będę umiał robić, robiłem zdjęcia nikonem d70 i nie tylko w opcji auto, ale również w manulau, bawiłem sie ustawieniami itp.

Nie wiem na czym ma polegać pytanie czy umiem rozróżnić zdjęcia z 450d i 40d? Po ilości mpix można rozróżnić, ale na tyle dobry żeby od razu wiedzieć czym były robione zdjęcia to nie jestem, dlatego pytam Was, który aparat ma "lepsze" zdjęcia osiągi z tym samym obiektywem.

Nie chcę żebym był uważany za osobę która chce aparat z live view tylko dlatego, że przyzwyczaiła się do tego w aparatach "małpkach", po prostu bardzo lubię robić zdjęcia macro, oraz inne dziwne ujęcia, gdzie przydaje się ta opcja.

Nadal nie dostałem odpowiedzi jak to jest z tym live view i w jakim aparacie (40D/450D) oraz w jakich ustawieniach działa, głównie chodiz o to czy działa w macro, bo czasami nie masz na tyle czasu żeby ustawić wszystko w manualu...

Oraz nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie, który wizjer jest lepszy i dlaczego?

Pozdrawiam - Tomiblax.

Słuchaj po pierwsze zostaw liczbe pixeli w spokoju... jesli masz zamiar robić plakaty nabudynki to oki zacznij sie przejmowac a jesli wdrukdo do formatu A3 nawet to czy to bedzie 10,12 czy 8MPx to nie ma znaczenia bo wtedy potrzbny jest RAW (z JPEG nie dostaniesz az takiej jakści jak z RAW)

Co do "który lepszy" popierwsze, na poczatku definitywnie po przesiadce z małpkiprzypadnie Ci do gustu 450D, 40D jest bardziej wymagający - tu trybu auto sie nie uzywa - trzeba sie bawic w manualnych trybach... zdjęcia finalne są bardzije miekki z 40D (nie którzy to lubia inni nie)...

Kwestia Live View - ten tryb działa tylko w trybach manulanych...

W trybach zdefiniowanych: krajobraz, makro, portret, zdjęcia auto, auto bez lampy, portret z lampą - tu Liev View jest NIEDOSTĘPNY.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Początki nałogu

Domyślnie

bierz te 40d i sie lansuj bo sie wakacje zaczna i nic nie zlapiesz na aparat

Strona 7 z 58 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów