Cytat Zamieszczone przez Tomiblax Zobacz posta
Zdjęcia Canonem 40D będę umiał robić, robiłem zdjęcia nikonem d70 i nie tylko w opcji auto, ale również w manulau, bawiłem sie ustawieniami itp.

Nie wiem na czym ma polegać pytanie czy umiem rozróżnić zdjęcia z 450d i 40d? Po ilości mpix można rozróżnić, ale na tyle dobry żeby od razu wiedzieć czym były robione zdjęcia to nie jestem, dlatego pytam Was, który aparat ma "lepsze" zdjęcia osiągi z tym samym obiektywem.

Nie chcę żebym był uważany za osobę która chce aparat z live view tylko dlatego, że przyzwyczaiła się do tego w aparatach "małpkach", po prostu bardzo lubię robić zdjęcia macro, oraz inne dziwne ujęcia, gdzie przydaje się ta opcja.

Nadal nie dostałem odpowiedzi jak to jest z tym live view i w jakim aparacie (40D/450D) oraz w jakich ustawieniach działa, głównie chodiz o to czy działa w macro, bo czasami nie masz na tyle czasu żeby ustawić wszystko w manualu...

Oraz nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie, który wizjer jest lepszy i dlaczego?

Pozdrawiam - Tomiblax.

Słuchaj po pierwsze zostaw liczbe pixeli w spokoju... jesli masz zamiar robić plakaty nabudynki to oki zacznij sie przejmowac a jesli wdrukdo do formatu A3 nawet to czy to bedzie 10,12 czy 8MPx to nie ma znaczenia bo wtedy potrzbny jest RAW (z JPEG nie dostaniesz az takiej jakści jak z RAW)

Co do "który lepszy" popierwsze, na poczatku definitywnie po przesiadce z małpkiprzypadnie Ci do gustu 450D, 40D jest bardziej wymagający - tu trybu auto sie nie uzywa - trzeba sie bawic w manualnych trybach... zdjęcia finalne są bardzije miekki z 40D (nie którzy to lubia inni nie)...

Kwestia Live View - ten tryb działa tylko w trybach manulanych...

W trybach zdefiniowanych: krajobraz, makro, portret, zdjęcia auto, auto bez lampy, portret z lampą - tu Liev View jest NIEDOSTĘPNY.