Strona 48 z 114 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No ja coolermastera uwazalem za dobra firme od chlodzenia itp ale pozniej i tak znalazly sie lepsze w tej samej cenie. Z moich doswiadczen wynika ze dobrym zasilaczem jeszcze jest Chieftec GPS-450AA-101A. Nie jest mega drogi, a swego czasu specjalizowali sie praktycznie tylko w zasilaczach, ciezkie, z duza 12 od spodu i duzym wylotem z tylu - bardzo ciche, pelne filtry itp. Minusem jest to ze nie ma odpinanych kabli co przydaje sie bardzo w poprawnym przeplywie powietrza w komputerze, drozsze wersje maja. Ale jesli coolermaster Ci odpowiada, masz jakies pozytywne doswiadczenia z nim zwiazane to pozostaje tylko zyczyc awaryjnej jego pracy (bo lepiej zeby ON padl i uratowal komputer, niz mialby pasc komputer a ON zostac sprawny)

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    nie będe niczego przedstawiał ... bo mam ludzi którzy ten arcy sprzęt przewalają na tony i jak mówia że asus siadł z jakością to ja im wierze i tyle ... a intel wybacz ... rozmawialiśmy już o tym dlamnie przeciętniaki z kompletnym brakiem oveclockingu
    "Mam ludzi" brzmi poważnie. :-)

W innej dyskusji niechlubnie "popisał się" Pan chamstwem, jako odpowiedzią z braku fundamentalnej wiedzy z dziedziny mikroelektroniki, więc proszę wybaczyć ale bez merytorycznych podstaw nie ma argumentacji. Dlatego podkreśliłem "IMO" w Pana wypowiedzi, bo to nic innego jak Pana opinia.

bez przesady z tym "pan"
    To ogólnie przyjęta forma zwracania się.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

7-8 lat w detalicznej firmie o obrotach ok 500.000 miesięcznie ... przez moje ręce przeszły tony sprzętu zarówno jako serwis PC jak i kupiec jak i handlowiec ... elementarną wiedzę na tenat elektroniki można sobie w buty wsadzić przy dzisiejszym PC bo kto to naprawia sam ... kosz albo wymiana

a już nie tylko odemnie usłyszła PAN elektronik do czego się nadaja płyty intela: do mocherowych komputerów w biórach albo na serwery ...

-ale prosiłem nie odgrzewać starych dyskusji bomam takie zdanie a PAN ma inne i ja to szanuje lubi PAN Intela OK, dlaczego stara mi się PAN wytłumaczy ć że jest jakoś znacząco lepszy od innych to już nie wiem ...

BTW proszę sobie wpisać w google "najlepsze płyty p35" i zobaczyć gdzie i czy wogóle jest tam jakiś intel ....
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 14:45 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

elementarną wiedzę na tenat elektroniki można sobie w buty wsadzić
    Prawa fizyki raczej nie są funkcją postępu w elektronice. Wtórny analfabetyzm nie jest powodem do chluby.

Ale ma Pan rację. Nie ma sensu kontynuować tej dyskusji. Z emocjonalnie podbudowanymi wypowiedziami nie można polemizować. Ja wiem o czym piszę i nie jest to kwestia lubienia lub nie, Intela. Potrafię wskazać co jest gdzie źle, nieoptymalnie lub budżetowo zaprojektowane. Dlatego twierdzę, że pewne rozwiązania to kiszka, a bajery, overclocking to nic innego jak marchewka na kiju.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-03-2008 o 16:12

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A ma zasilacze profi?
    Nawet całe obudowy serwerowe... Swoją droga podobno całkiem niezłe.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Domyślnie

oveclocking to nie bajery na kiju tylko 400PLN w kieszeni i znacznie lepszy proc w kompie ale taki pan purrysta zapewne ma inne zdanie niż 99% serwisów hardware w sieci...

i szopenchauerowskie erystyczne zagrywki deprecjonujące rozmówce z powodu domniemanego braku wiedzy o baczność elektronice spocznij, czy emocjonalnych pana zdaniem wypowiedzi to zwykła dziecinada ... każdy tak potrafi
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 22:07

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

zagrywki deprecjonujące rozmówce z powodu domniemanego braku wiedzy o baczność elektronice spocznij
    Ależ z Pana uparty gość. Przecież nie odpowiedział mi Pan na proste pytanie, a na które odpowiedź, dawała znaczący argument w polemice na temat jakości niektórych płyt. Jak mam to zatem nazwać i traktować? Ma Pan swoje przekonania, dogmaty i wiedzę czerpaną z praktycznego zlepiania komputerowych klocków. Nie jest to jednak poziom, pozwalający na dyskusję, gdzie bardziej potrzebne jest operowanie wielkościami fizycznymi, niż terminami "mocherowe komputery", czy "markowe komponenty".

Domyślnie

praktyczna wiedza na temat "zlepiania klocków" , ilości serwisów danego sprzętu , wytrzymałości na podkręcanie FSB, i tego typu PRAKTYCZNE a nie TEORETYCZNE informacje i wiedza jest znacznie ważniejsza i użyteczniejsza niż rozmowy o wielkościach fizycznych ... jasne już widzę serwisantów i ludzi którzy sie tym realnie zajmują (realnie) w dyskusjach na Pana poziomie teoretyczno - elektronicznych w dziedzinie PC i dzisiejszych czasach tylko praktyka ...

kolejna schopenhauerowska zagrywka sprowadzenie rozmówcy na własny "lepszy" , "wyższy" poziom nie osiągalny dla niewtajemniczonych. oraz dyskretne przemilczanie spraw o których mówię i które są nie bardzo po linii ... np oceny serwisów internetowych sprzętu gdzie intel ze swoimi MB praktycznie nie istnieje, a gdyby był taki fantastyczny to zapewne by sie nim zajmowano.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 01-04-2008 o 07:30

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

To żeby przerwać niekończące się pasmo wzajemnych "dla mnie EOT" ja jeszcze w temacie zasilaczy.

Otóż do domowego peceta kupiłem coś o zagadkowej nazwie "Superflower SF500K", 500W, za niecałe 300PLN. Od ponad dwóch lat ciągnie to zestaw: Athlon 3800 X2, 4x512MB, 5xHDD, 2x grafika na PCIex (GF6600/7900), SB Live, wifi na PCI. Często pracujący 24/7 (obróbka filmów), w raczej kiepsko wietrzonym pomieszczeniu (przy zamkniętym oknie, po 1-2h zaczyna być czuć przyjemne ciepełko). Zero problemów

Dopiero zaczyna Awatar atz1983
    Miasto
    Durango (Spain)

Domyślnie

Ja kupiłem chieftec za 150 złociszy - 350WATT i mi śmiga z 2GB RAM 800MHz DUAL CHANNEL, jakimś 64 bitowym semrponem, dysk SATA II (zamknięty w obudowie takiej metalowej wielkości napędu CD co to ma za zadanie wyciszyć dysk), jakimś GeForcem 7600... jakieś dodatkowe karty dźwiękowe, firewire coś tego typu. Na grafikę bezgłośnego Zalmana założyłem (pasywnego) i muszę się nachylać do kompa i nasłuchiwać żeby zobaczyć czy działa (diody mam wypięte). Na procesorze mam przykręcony fo 60% mocy firmowy wiatrak (jak sie grzeje to się rozkręca). Może i jest ciepło, i procesor na 50 - 60 stopni działa, ale co to dla procesora. Przynajmniej cicho jest.

Aha, RAM dla mnie jest ważniejszy niż dwa rdzenie Wolę płynność przy pracy niż szybkość obliczeń.

Strona 48 z 114 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów