Strona 47 z 114 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Mocy nie ma się co czepiać bo to i tak pisane palcem po wodzie. Jeśli ktoś jest fanatykiem liczb, to proponuję 1KW albo więcej. Choć taniej będzie napisać sobie moc na obudowie mazakiem. A marka to jedno i drugie chińszczyzna, więc jeden pies, czy to Tagan, Coolermaster czy inny .

Z naciskiem na "IMO".
    Oj, to moze logic instalowany seryjnie do obudowy ?? moze zasilacz za 40 zł ?? :neutral: Mam inne podejscie po utracie kilka razy dyskow i dziwnych rzeczach ktore sie z nimi robily typu wylaczanie i wlaczania sie im zasilania podczas pracy komputera. Nie fajnie stracic 2 dyski 120gb w ciagu pol roku. Teraz jade na taganie i 320gb i nic zlego sie nie dzieje. Pozatym rozkrecilem troche zasilaczy i wiem ze pomimo ze wszystko chinszczyzna to roznica jest kolosalna chociazby w technologi wykonania, zastosowanych filtrow itp. Ja bym kupil lepszy (ktos kiedys napisal ze im ciezszy tym lepszy) i spal spokojnie, zwlaszcza w czasach kiedy karta graficzna ma takze podlaczane osobne zasilanie. Zwykly zasilacz z komputera wazy ponizej 1kg, tagan wazy duuuuuuzo wiecej, a ryzu dosypanego w srodku nie ma, jest roznica w elektronice :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Oj, to moze logic instalowany seryjnie do obudowy ?? moze zasilacz za 40 zł ??
    Piszę o zasilaczach, a nie emulatorach, które padając, ciągną za sobą do grobu, resztę komputera. Choćby sławny na cały kraj Codegen. ;-)

Jednakowoż, nie ma co się ekscytować mocami, sprawnościami, bajerami etc. Uruchamiałem i testowałem obciążeniowo współczesne, mocno wyposażone komputery, na firmowych zasilaczach o mocach 150-200W. Tak, że kilkaset W i więcej napisane na chińszczyźnie, przy ich żenującej sprawności, to science fiction.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-03-2008 o 10:43
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ale filtry fikcja nie sa Chociaz w zasilaczu za 400-600zł raczej moc nie jest zawyzana a tagany tyle kosztuja z tego co pamietam

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ale filtry fikcja nie sa Chociaz w zasilaczu za 400-600zł raczej moc nie jest zawyzana a tagany tyle kosztuja z tego co pamietam
    Nie przesadzajmy. Tanan pińcetwatowy to 275 zł.
    http://www.ceneo.pl/741479

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

To troche spadly z ceny, kiedys za 400-450W trzeba bylo zaplacic 400-600 zł ale to normalne bo teraz sa mocniejsze na rynku i te tansze musialy spasc z ceny. Ale dalej uwazam je za dobre zasilacze, w srodku nie ma zwyklych blach aluminiowych tylko porzadne radiatory, dobrej jakosci elektronika no i glosne tez nie sa

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ojojojoj panowie

-mój coolermaster to przwoity i "ciężki" zasilacz niczym nie podobny do codagenów itp ma bardzo przyzwoite okablowanie i sprawuje się OK ..... wiec bez podjarki i histerii

-a co do gigabyte to nie zaczynając na nowo pyskówki z kolegą Tom01 nie tylko IMO ale również informacje z serwisów duzych dystrybutorów Action,AB,i ABCDATA (mam tam swoje wtyki ) o znacznym pogorszeniu się awaryjnosci Asusa oraz opiniach najwiekszych serwisów testujacych sprzęt (wiem mogą być sponsorowane) ale lącząc te dwie sprawy i uwzględniając różnicę 100PLN na identycznej funkcjonalności sprawa wydała mi się jasna. Tym bardziej że maksymalne uzyskiwane wyniki w overclockingu w w inecie jednoznacznie wskazują na Gigabyte (w porównaniu z asusem).
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 11:41

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    -mój coolermaster to przwoity i "ciężki" zasilacz niczym nie podobny do codagenów itp ma bardzo przyzwoite okablowanie i sprawuje się
    A co to ma wspólnego z awaryjnością, sprawnością, stabilnością i jeszcze kilkoma -ościami, które składają się na jakość. To jest chińszczyzna średnio-niskich lotów i nie ma co o to kruszyć kopii. Z dobrymi zasilaczami to może ma wspólną wagę i napisy. Niewiele więcej.

Najprostszym świadectwem jakości, jest fakt istnienia w ofercie danego wytwórcy zasilaczy, wersji do serwerów, układów redundantnych, czy nawet zastosowań krytycznych.

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    nie tylko IMO ale również informacje z serwisów duzych dystrybutorów Action,AB,i ABCDATA
    Handlowanie masówką na tony, nie świadczy o jej jakości. Jeśli rzeczywiście ma Pan taką możliwość, proszę przedstawić statystyki procentowe, zwrotów gwarancyjnych i po, płyt Gigabyte'a w stosunku do Intela.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Najprostszym świadectwem jakości, jest fakt istnienia w ofercie danego wytwórcy zasilaczy, wersji do serwerów, układów redundantnych, czy nawet zastosowań krytycznych.
    Np. Codegen?
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A co to ma wspólnego z awaryjnością, sprawnością, stabilnością i jeszcze kilkoma -ościami, które składają się na jakość. To jest chińszczyzna średnio-niskich lotów i nie ma co o to kruszyć kopii. Z dobrymi zasilaczami to może ma wspólną wagę i napisy. Niewiele więcej.

Handlowanie masówką na tony, nie świadczy o jej jakości. Jeśli rzeczywiście ma Pan taką możliwość, proszę przedstawić statystyki procentowe, zwrotów gwarancyjnych i po, płyt Gigabyte'a w stosunku do Intela.
    nie będe niczego przedstawiał ... bo mam ludzi którzy ten arcy sprzęt przewalają na tony i jak mówia że asus siadł z jakością to ja im wierze i tyle ... a intel wybacz ... rozmawialiśmy już o tym dlamnie przeciętniaki z kompletnym brakiem oveclockingu za podobne pieniądze co inny jak to nazywasz masowy chłam .... ale nie zaczynam tej dyskusji i pozostanę przy własnym zdaniu.

PS abstrahujac juz od mojego coolermastera który to był decyzją jak najbardzie świadomą i opartą w 70% na cenie ok (130 hurt 170 detal) oferta tej firmy jeśli chodzi o profi zasiłki jest conajmiej dobra .....

http://www.coolermaster.com/products...gory&tbcate=22

bez przesady z tym "pan"
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 31-03-2008 o 12:33

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    Np. Codegen?
    A ma zasilacze profi?