Strona 17 z 68 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Tak się zastanawiam Panowie, 20' musi być lepszy niż obecny ctr hyundai'a :P
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    Sory, że tak odgrzewam.

Czy naprawde warto dopłacić 800zł różnicy w MacBook 2.1GHz Intel Core 2 Duo/ 1GB/ 120GB/ Combo/ BT/ AE (biały) - MB402PL/A, a MacBook 2.2GHz Intel Core 2 Duo / 1GB / 160GB / SD / BT / AE (czarny)????
    Coz, dla parametrow nie, dla koloru owszem. Te biale szybko sie brudza i po jakims czasie sa zolto/brudne. W obu za to latwo pekaja obudowy, na czarnym mniej to widac.
    Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD

W wojny macowo/windowsowe sie nie wtracam. Osobiscie mam pc'ta i mi z nim dobrze. Pisze tego posta z Mac'a, kupionego troche ponad dwa lata temu za kupe kasy, aperture2 sie na nim nie odpali "bo nie"
    To tak w kwestii podejscia apple do klientow.
    P.S. Adobe twierdzi ze ich produkty lepiej chodza na windowsie.....

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

'Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD'

Nie czaje?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.I.K Zobacz posta
    'Inna sprawa ze wlasnie chcesz kupic za kupe kasy kiepsko wyposazonego PC'ta pozbawionego karty graficznej i bez nagrywarki DVD'

Nie czaje?
    Dzikowi chodzi o to, ze za ta sama kase co za Maka mozesz w markecie dostac peceta z nagrywarka diwidi i dziforsem

Co do plastikow ...dzidek naczytal sie jakis starych postow Problem juz od dawna nie wystepuje i dotyczyl jedynie pierwszej generacji MakBukow z procesorami CoreDuo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Pisze tego posta z Mac'a, kupionego troche ponad dwa lata temu za kupe kasy, aperture2 sie na nim nie odpali "bo nie"
    Podaj specyfikacje Maczka.

P.S. Adobe twierdzi ze ich produkty lepiej chodza na windowsie.....
    Gdzie tak pisza?
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 20-03-2008 o 09:05 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Aperture nie chce mi sie odpalic na G5 2x2GHz z GeForce FX 5200, tutaj wina karty. Ta karta jest za slaba bo program musi miec bajery 3d.
    Na drugim mini G4 nie pojdzie i koniec.

Co do macbooka, nie kupilbym tego komputera nigdy.
    Apple idzie w bajery w GUI ktore obciazaja karte graficzna, wiec wbudowany intel ledwo daje rade.
    Moze najnowsze juz nie pekaja, ale jak pamietam historie ibook'ow i macbookow to zawsze mialy jakas wade.
    W jednym odkleja sie chip grafiki (!) w innym peka obudowa, w tym wada matrycy itd. Apple olewa problem. Jak chip sie odkleil to na gwarancji wymienili plyte na taka sama, po gwarancji naprawa nie oplacalna. Po roku komputer do kosza.

I za to nie lubie apple, ma klienta w d**pie niestety.
    Wiec wydawanie 3500PLN za pc'ta (mac jest teraz pc'tem) wyposazonego jak inne marketowce za 1500PLN i tradycyjnie juz nie przetestowanego na jakies wady wydaje mi sie dziwne. Ale coz, placimy za znaczek.

Chcesz kupic laptopa apple? Wez macbook pro, tutaj zlego slowa nie powiem.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Aperture nie chce mi sie odpalic na G5 2x2GHz z GeForce FX 5200, tutaj wina karty. Ta karta jest za slaba bo program musi miec bajery 3d.
    Na drugim mini G4 nie pojdzie i koniec.

Apple idzie w bajery w GUI ktore obciazaja karte graficzna, wiec wbudowany intel ledwo daje rade.
    Moze najnowsze juz nie pekaja, ale jak pamietam historie ibook'ow i macbookow to zawsze mialy jakas wade.
    W jednym odkleja sie chip grafiki (!) w innym peka obudowa, w tym wada matrycy itd. Apple olewa problem. Jak chip sie odkleil to na gwarancji wymienili plyte na taka sama, po gwarancji naprawa nie oplacalna. Po roku komputer do kosza.

I za to nie lubie apple, ma klienta w d**pie niestety.
    Wiec wydawanie 3500PLN za pc'ta (mac jest teraz pc'tem) wyposazonego jak inne marketowce za 1500PLN i tradycyjnie juz nie przetestowanego na jakies wady wydaje mi sie dziwne. Ale coz, placimy za znaczek.

Chcesz kupic laptopa apple? Wez macbook pro, tutaj zlego slowa nie powiem.

ludziska nie czytajcie postów dzika - to totalnie wyssane z palca bzdury !!!

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    ludziska nie czytajcie postów dzika - to totalnie wyssane z palca bzdury !!!
    Ja niestety juz przeczytalem! Straszne. Pracuje od 8 mc-y na Mac Pro, kumpela siedzaca za mna na Imacu 24, wala sie po biurze kilka MB i MBpro, ktorych uzywaja freelancerzy. Po tylu latach uyzwania win i rzezbienia przy pecetach zakochalem sie w makach. Wada Imaca to Blyszczacy ekran ina tej sporej powierzchni odblaski dosc przeszkadzaja - rolety okienne obowiazkowe. Soft adobe sie wiesza - racja ale nie bez przyczyny. Najczesciej i jest to prawie jedyny powod to uszkodzone Fonty. Polecam kazdego maka. Warto sie przesiasc bo pracuje sie o niebo przyjemniej i efektywniej.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

A to bardzo ciekawe bo mam wlasnie GF FX 5200 Ultra i Aperture smiga.
    Zreszta figuruje nawet w minimum system requirements http://www.apple.com/aperture/specs/

Bzdura, karty w makbukach wspieraja core image. Nie wiem skad ty bierzesz te wszystkie informacje.

I znow cos nie doczytales. Wada dotyczyla tylko modeli G3 800/900 i to jedynie kilku partii. Wszystkie te komputery zostaly poddane programami wymiany plyty glownej nawet po okresie gwarancyjnym. Wiem, bo mam takiego iBooka. I nie rozsmieszaj mnie, ze wkladali takie same plyty z wadami

Uzależniony

Domyślnie

Widze ze niektorzy uzytkownicy makow strasznie sie oburzaja gdy cos zlego sie na ich ulubiona marke powie.

Co do ibookow, ten o ktorym pisze jest po trzech wymianach plyty glownej w okresie gwarancji. I mam uwierzyc ze nie wkladali tych samych?

Byc moze jak apple jest teraz oficjalnie w polsce to serwis bedzie lepszy.
    Wrogiem makow nie jestem, wrecz przeciwnie, sam uzywam od wielu lat. Ale nie mam klapek na oczach by nie wsciekac sie na producenta za podejscie do temu trwalosci sprzetu.

Polecam kupno, ale koniecznie intelowy i nie macbooka, najlepiej pro na matrycy LED.
    Dolozyc troche i kupic sprowadzonego pro z USA, nawet SAD od jakiegos czasu toleruje miedzynarodowa gwarancje.

P.S. Dla tych ktorzy tak wierza w sprzet to za grosze oddam ibooka z trefna plyta i monitor 19" LCD z zoltym podwietleniem
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 26-03-2008 o 12:02

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto

Domyślnie

'Dolozyc troche i kupic sprowadzonego pro z USA, nawet SAD od jakiegos czasu toleruje miedzynarodowa gwarancje.'

Rozwiń

Strona 17 z 68 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów