Strona 1 z 68 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Domyślnie Wybór apple a może cos innego??

Witam zastanawiam sie nad zakupem nowego laptopa jako ze mój stary zaliczył już ostatni zgon... i sie nie podniósl i nie ma sensu go naprawiać, ostatnio "bawiłem" sie macbook-iem 2Ghz 2Gb ramu i działanie PS i Aparture było super przynajmniej jak dla mnie, Nie stać mnie nie stety na McbookPro ale nawet w podstawowej wersji dziala dobrze moje pytanie czy ktoś z użytkowników forum używa Apple i jakie ma opinie o sprzecie awaryjność wydajność itp. Oraz czy ktoś ma jakieś propozycje laptopa do ceny 3500zl. nie mam więcej i więcej nie wydam niestety
    2Gb...http://www.apple.com/uk/macbook/specs.html
    Pozdrawiam.
    maciek

a co to jest aparat???

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja uzywam macow od jakis 10 lat i musze przyznac ze w zyciu nie przeszedlbym na windows. Z awaryjnoscia nie mialem zadnych problemow, sprzet chodzi bez restartu i wylaczania (mam MacBook Pro - w macach po prostu go zamykasz jak skonczysz prace) po pare tygodni. Moj potrafi na bateri chodzi kolo 4 godz. Poza tym to sprzet bardzo przyjazny uzytkownikowi, wszystko jest intuicyjne, instalacja programow to czysta przyjemnosc. A z systemem otrzymjesz w zasadzie wszystko co potrzebne do rozpoczecia racy z komp. No jakby Cie tunjeszcze przekonac?
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    (...) Z awaryjnoscia nie mialem zadnych problemow, sprzet chodzi bez restartu i wylaczania (mam MacBook Pro - w macach po prostu go zamykasz jak skonczysz prace) po pare tygodni. (...)
    Wiesz nie żebym odstręczał od zakupu macka (sam nawet się zastanawiam czy sobie takiej zabawki nie sprawić) ale mam kilka kompów działających pod windą i jest tak samo jak piszesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tylko ze mac dziala nawet jak sie nie znasz na systemie . Spoko, bo zaraz sie zacznie wojna systemowa Ja napisze tylko ze jak mam usiac do peceta to jestem chory bo tam nic nie da sie zrobic tak jak bym chcial. Prosto i latwo - ale wiem ze to wina moich macowych przyzwyczajen
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Koniec sciem Apple jakie to maja super proce i jak one to wszystkie intele bija na glowe Kazdy obecny lap z dwurdzeniowym 2GHz procem i 2GB ramu bedzie sobie radzil dobrze z PS.

Tylko ze mac dziala nawet jak sie nie znasz na systemie
    A Windows co?

Ja napisze tylko ze jak mam usiac do peceta to jestem chory bo tam nic nie da sie zrobic tak jak bym chcial. Prosto i latwo - ale wiem ze to wina moich macowych przyzwyczajen
    To samo mozna napisac w druga strone. To nic nie znaczy. Smiem twierdzic, ze OSX bywa bardziej ograniczony i zmusza do wiekszych kombinacji jak Windows.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tak, Kuchatek jak zwykle niezawodny . W windowsie jednak wiecej mocy jest zjadane przez obsluge systemu, nie wspominajac ze PS na pc to porazka. A mam porownanie. Ja bym sie na windowsa nie przesiadl. Czy to w pracy czy w domu.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Mac moim zdaniem jest bardzo dobrym wyborem, mam od czasu do czasu możliwośc pracowania na MacBook'u Pro i tam wszystko śmiga bez najmniejszych problemów. Fakt faktem, laptoki chodzące pod Windą często mają te same podzespoły w środku, ale w Mac'u na system nie idzie tak duża częśc mocy tego sprzętu. System jest na tyle dobrze napisany, że wydajnośc jest większa. Nie ma tam zbędnych procesów zajmujących tylko procesor i pamięc.
    Sam mam zamiar się przesiąśc na MacBook'a bo Winda już mnie dobija

Przykład: plakat 40000x40000pix na Windzie nie otworzył się, na MacBook'u Pro bez problemu w czasie około 1,5 minuty, a to chyba przemawia jednak za jabłkiem.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A ja bym raczej twierdzil, ze to OSX zzera wiecej jak Windows na te wszystkie bajery. Skaczace ikonki, emulacje, animacje i inne takie malo potrzebne elementy To, ktory system ile zzera mocy trzeba by raczej potwierdzic jakimis testami. Mac tez ma u siebie duzo rzeczy, ktore mozna by wywalic.

Nie ma co walczyc. W dzisiejszych czasach wybor sprowadza sie bardziej do upodobania czy koloru obudowy jak rzeczywistej przewagi jednego nad drugim.

Jedni lubia jablka, inni pomarancze
    ...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Nie ma co walczyc i to jest fakt

Jedno można stwierdzic:
    Jeśli nie MacBook to tylko Toshiba
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Prawda jest taka, że obie platformy sprzętowe i oba systemy są równie dobre. Każda ma swoje plusy i minusy, a wybór konkretnego to po prostu kwestia preferencji, upodobań oraz uwarunkowań środowiskowych użytkownika. Mój ostatni uptime wynióśł ponad 43 dni, podczas których system był naprawdę mocno katowany. Reset zrobiłem tylko dlatego, że zachciało mi się uaktywnić wyjście TV na karcie, poza tym w kolejce czekały zaległe aktualizacje. Mam jednak wrażenie, że w porównaniu wydajności dwóch platform o idenytcznych parametrach, wyjdzie zdecydowanie na korzyść Apple'a. Jednak cenowo zdecydowanie wygra PC. Za te same pieniądze można imho mieć lepszego/szybszego peceta.

kaen

Strona 1 z 68 1231151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów