Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
Ja akurat takich przygód nie miałem, bo starałem się zachować umiar, czyli nie przekraczałem wyznaczonych linii, nie używałem flesza. a fotografowałem głównie przed wejściem do kościoła (zbiórka ) i w trakcie uroczystości związanych z komunią. Kiedy coś się działo. Reszta mszy - bez zdjęć bo po co miałem fotografować siedzące w ławce dzieci? Wystarczyło jedno zdjęcie w ławce praktycznie przed rozpoczeciem mszy głównie po to żeby sprawdzić histogram i dwa szybkie strzały w okolice ołtarza też po to żeby sprawdzić histogram
fotografowanie podczas kazania jak dla mnie nie miało sensu. dzieciaki usypiały w ławkach
Jeśli nie przekraczałeś linii-szarfy to spoko, to nikt Ci nie nie zrobi Wtedy kup sobie 300/2.8 lub 400/2.8 i rób z monopodu (trochę w tym przesadyzmu)

Odnośnie tego co mówiłeś, to tylko powiedziałem, że ten moment to jest kazanie kiedy ksiądz może poprosić o niewykonywanie zdjęć i moment Świętej Ciszy, czyli około 1-2 minut po kazaniu, kiedy daje czas wiernym na refleksje.

Tylko tyle Jeśli nie robisz seryjnie to i flesza możesz używać, nie spotkałem się z tym, żeby ksiądz zwrócił uwagę, że nie mogę robić z fleszem