Strona 4 z 54 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    Mi pewnie około 15-20 kg ale z tego to trochę waży jedzenie i picie, którego trochę dużo biorę.
    Będziesz gruby !
    Ja nigdy w góry nie biorę żadnego jedzenia.
    Czasem, w drodze wyjątku, zabieram jednego banana.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Oczywiście że taka korelacja powinna w tym przypadku być bardzo mocna.
    Poco taszczyć kilkogramy szkła skoro nie potrafi sie jednym dobrego zdjęcia zrobić. Taszczyć żeby taszczyć?
    Taszczyć żeby się nauczyć bo bez sprzętu ciężko (uczyć się) robić zdjęcia ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

To jeszcze napiszcie, po jakich górach chodzicie, że nie przeszkadzają Wam 20kg plecaki wyładowane sprzętem. Jakoś mam wrażenie i chyba się nie mylę, że po Krupówkach i kolejką na Gubałówkę...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    To jeszcze napiszcie, po jakich górach chodzicie, że nie przeszkadzają Wam 20kg plecaki wyładowane sprzętem. Jakoś mam wrażenie i chyba się nie mylę, że po Krupówkach i kolejką na Gubałówkę...
    Pisałem przecież. Oczywiście że się nie mylisz, jakbyś mógł...
    Czas wziąć się za trenowanie zamiast się nie mylić w takich kwestiach
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Pisałem przecież. Oczywiście że się nie mylisz, jakbyś mógł...
    Czas wziąć się za trenowanie zamiast się nie mylić w takich kwestiach
    Trenuj, skoro Cię to rajcuje. Kilka razy miałem przyjemność z plecakiem na kilkudziesięcio kilometrowe wymarsze w wojsku i z własnej nieprzymuszonej woli - never. Thats all.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

orion aw
    wypełniony 70-200/2.8 28-75/2.8, kitem, body z gripem, pierscienie makro
    + w górnej czesci plecaka: picie w stylu woda 2x1.5l, piwo max 2 puszki(świetnie smakuje po schłodzeniu w 1 z 5 stawów ), kanapki , kurtka wodo/wiatro(lekka)

trasy:
    1.palenica -> rysy -> powrót
    2.palenica -> dolina roztoki -> 5 stawów-> kozi wierch-> gąsienicowa-> kuznice
    3. koscieliska -> ornak-> dolina tomanowa->czerwone wierchy -> konradowa ->kuznice
    4. kuznice->murowaniec->gąsienicowa->karb->przeł. swinicka-> kasprowy-> zielonym w dół

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Oczywiście że taka korelacja powinna w tym przypadku być bardzo mocna.
    Poco taszczyć kilkogramy szkła skoro nie potrafi sie jednym dobrego zdjęcia zrobić. Taszczyć żeby taszczyć?
    po czym wnioskujesz że piszący tu o swoich doświadczeniach w noszeniu sprzętu nie potrafią robić zdjęć?
    może to być uogólnienie krzywdzące bardzo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    mylisz się zapewne w większości przypadków, ale biorąc pod uwagę Twoją świetną znajomość ulic i przydatków zakopca, chyba się na szlaku nie spotkamy z garbami ;-)

planowana trasa, domyśl się jak chcesz które etapy w pełnym obciążeniu
    Kuźnice - Boczań - Murowaniec
    Murowaniec - Kozi - świnica - Murowaniec
    Murowaniec - Zawrat - Piątka
    Piątka - Kozi - Krzyżne - Piątka
    Piątka - świstówka - Moko
    Moko - Rysy - Waga
    Waga - Rysy - Moko - Chłopek - Moko - Zakopane

nie to że nie przeszkadza, ale szukam kompromisu
    Ostatnio edytowane przez piszczal ; 13-03-2008 o 07:28 Powód: Automerged Doublepost
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

szkoda tylko, że u tych którzy te rekordy z obciążeniem biją w portfolio cienko. Poza niewielkimi wyjątkami oczywiście.
    Są tacy którzy nie chcą umieszczać swoich zdjęć w galeriach internetowych z uwagi na panujący i bardzo powszechny debilizm moderatorów a nie potrafią sami zająć się własną stroną lub nie mają odpowiedniego dostępu do internetu (np. ja mam takowy tylko w pracy)
    Niektórzy traktują fotografię jako przyjemność, i wcale nie odczuwają potrzeby dzielenia się swoimi dokonaniami ze wszystkimi. Pozostawiają swoją twórczość dla siebie i swoich przyjaciół/znajomych co nie oznacza że nie mają osiągnięć.
    Są też tacy którzy używają slajdów, negatywów, sami robią odbitki i głęboko w ... mają skanery, komputery, internety, a mimo to ich zdjęcia znajdują się na wystawach i są przedmiotem uznania ludzi naprwadę znających się na fotografii a nie internetowej gawiedzi często uznającej "przysłowiową dodę" za wysoką kulturę a zdjęcie z gołym cyckiem lub dupą za szczyt profesjonalnej fotograii.

A co do noszenia sprzętu to: nikt nikogo nie zmusza do noszenia czegokolwiek, gdziekolwiek. Jak ktoś chce i da radę to moze na Czomolungmę wnieść kamerę wielkoformatową z zestawem 10 obiektywów i statywem i ... nie zrobić ządnego zdjęcia. I nie widzę w tym nic co mogłoby być dla inteligentnego człowieka powodem do kpin. Natomiast widze powód dla maluczkich zazdrośników.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    Zastanawiam się, jak dużo sprzętu zabieracie na wędrówki po szlakach górskich?
    Albo jaki to sprzęt.
    Prosze o podzielenie się waszymi uwagami.

Pozdrawiam
    1 EOS, 17-40 L, 70-200 L, torba LowePro A4? Nie pamietam symbolu. Plecak Salomon 35 litrów - dobrze wypełniony bo moje spacery trwają zwykle 8-10 godzin, nawet wiecej. Niekiedy statyw.
    Po 5-6 godzinach mam wrażenie, że mam na sobie trzykrotnie wiekszy cięzar i marzę o kompakcie, który potrafiłby zrobić wszystko to co mój zestaw. Zaznaczam iż słaby nie jestem, wręcz przeciwnie w grupie rówieśników pod tym wzgledem zawsze byłem na czołowych miejscach .

Pozdrowienia swnw.

Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit Zobacz posta
    orion aw
    wypełniony 70-200/2.8 28-75/2.8, kitem, body z gripem, pierscienie makro
    + w górnej czesci plecaka: picie w stylu woda 2x1.5l, piwo max 2 puszki(świetnie smakuje po schłodzeniu w 1 z 5 stawów ), kanapki , kurtka wodo/wiatro(lekka)

trasy:
    1.palenica -> rysy -> powrót
    2.palenica -> dolina roztoki -> 5 stawów-> kozi wierch-> gąsienicowa-> kuznice
    3. koscieliska -> ornak-> dolina tomanowa->czerwone wierchy -> konradowa ->kuznice
    4. kuznice->murowaniec->gąsienicowa->karb->przeł. swinicka-> kasprowy-> zielonym w dół

pozdrawiam
    Takich opisów oczekiwałem, gdy przeczytałem pierwszy post. A zrobił się z tego wątek dla kulturystów, których znajduje GOPR po 2 dniach zamarzniętych na słowackiej stronie, bo wyszli z 20 kg szkła na plecach, a z rozładowaną komórką i bez zapałek.

Strona 4 z 54 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów