To jeszcze napiszcie, po jakich górach chodzicie, że nie przeszkadzają Wam 20kg plecaki wyładowane sprzętem. Jakoś mam wrażenie i chyba się nie mylę, że po Krupówkach i kolejką na Gubałówkę...
orion aw
wypełniony 70-200/2.8 28-75/2.8, kitem, body z gripem, pierscienie makro
+ w górnej czesci plecaka: picie w stylu woda 2x1.5l, piwo max 2 puszki(świetnie smakuje po schłodzeniu w 1 z 5 stawów), kanapki , kurtka wodo/wiatro(lekka)
trasy:
1.palenica -> rysy -> powrót
2.palenica -> dolina roztoki -> 5 stawów-> kozi wierch-> gąsienicowa-> kuznice
3. koscieliska -> ornak-> dolina tomanowa->czerwone wierchy -> konradowa ->kuznice
4. kuznice->murowaniec->gąsienicowa->karb->przeł. swinicka-> kasprowy-> zielonym w dół
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
po czym wnioskujesz że piszący tu o swoich doświadczeniach w noszeniu sprzętu nie potrafią robić zdjęć?
może to być uogólnienie krzywdzące bardzo
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
mylisz się zapewne w większości przypadków, ale biorąc pod uwagę Twoją świetną znajomość ulic i przydatków zakopca, chyba się na szlaku nie spotkamy z garbami ;-)
planowana trasa, domyśl się jak chcesz które etapy w pełnym obciążeniu
Kuźnice - Boczań - Murowaniec
Murowaniec - Kozi - świnica - Murowaniec
Murowaniec - Zawrat - Piątka
Piątka - Kozi - Krzyżne - Piątka
Piątka - świstówka - Moko
Moko - Rysy - Waga
Waga - Rysy - Moko - Chłopek - Moko - Zakopane
nie to że nie przeszkadza, ale szukam kompromisu
Ostatnio edytowane przez piszczal ; 13-03-2008 o 07:28 Powód: Automerged Doublepost
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
Są tacy którzy nie chcą umieszczać swoich zdjęć w galeriach internetowych z uwagi na panujący i bardzo powszechny debilizm moderatorów a nie potrafią sami zająć się własną stroną lub nie mają odpowiedniego dostępu do internetu (np. ja mam takowy tylko w pracy)
Niektórzy traktują fotografię jako przyjemność, i wcale nie odczuwają potrzeby dzielenia się swoimi dokonaniami ze wszystkimi. Pozostawiają swoją twórczość dla siebie i swoich przyjaciół/znajomych co nie oznacza że nie mają osiągnięć.
Są też tacy którzy używają slajdów, negatywów, sami robią odbitki i głęboko w ... mają skanery, komputery, internety, a mimo to ich zdjęcia znajdują się na wystawach i są przedmiotem uznania ludzi naprwadę znających się na fotografii a nie internetowej gawiedzi często uznającej "przysłowiową dodę" za wysoką kulturę a zdjęcie z gołym cyckiem lub dupą za szczyt profesjonalnej fotograii.
A co do noszenia sprzętu to: nikt nikogo nie zmusza do noszenia czegokolwiek, gdziekolwiek. Jak ktoś chce i da radę to moze na Czomolungmę wnieść kamerę wielkoformatową z zestawem 10 obiektywów i statywem i ... nie zrobić ządnego zdjęcia. I nie widzę w tym nic co mogłoby być dla inteligentnego człowieka powodem do kpin. Natomiast widze powód dla maluczkich zazdrośników.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
1 EOS, 17-40 L, 70-200 L, torba LowePro A4? Nie pamietam symbolu. Plecak Salomon 35 litrów - dobrze wypełniony bo moje spacery trwają zwykle 8-10 godzin, nawet wiecej. Niekiedy statyw.
Po 5-6 godzinach mam wrażenie, że mam na sobie trzykrotnie wiekszy cięzar i marzę o kompakcie, który potrafiłby zrobić wszystko to co mój zestaw. Zaznaczam iż słaby nie jestem, wręcz przeciwnie w grupie rówieśników pod tym wzgledem zawsze byłem na czołowych miejscach.
Pozdrowienia swnw.