Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 130

Wątek: AF w 5d - prawda i mity

Domyślnie

Kurcze wiem ze nie mam zdolnosci w wypowiadaniu sie pisemnym ale bez przesady
    1D ma cropa 1.3 co wplywa nikorzystnie na plastyke fot a to akurat slabo przy slubach i tu 5D jest lepsze
    Uwazam poprostu ze jesli 1ka na slub to zdecydowanie Ds
    Ja osobisie robie sluby 350D i 400D co nie znaczy ze nie moge sie wypowiedziec na temat 1ki czy 5D
    Eos 3, Eos 400D+BG-E3, Eos 350D Sigma 12-24, Canon 50 1.8 MK I, Sigma 20 1.8, Canon 80-200 2.8L, 3 x Canon 550 EX i inne drobiazgi

Zablokowany

Domyślnie

Spłycasz. Gorsze - nie gorsze... Jedynką wykonasz z kosza, czy innej roboty 95 procent zrobionych klat. Body z wolniejszym AF zrobisz ich relatywnie mniej. Częściowo dlatego, że nie złapiesz, częściowo, że będziesz unikał sytuacji, gdy nie złapiesz. Suma summarum wniosek jest jasny. To tylko tak gwoli ścisłości w odniesieniu do absurdów mówiących o tym, że jedynki nie nadają się np. do ślubów, ,,bo na ślub to tylko z pięćde''

Leszek72 - możesz się wypowiadać. Tylko zastanów się, co mówisz. Co ma crop do plastyki w odniesieniu do pokazanego zdjęcia? Miałeś w ręku 1d? Miałeś 5d? No właśnie...Więcej praktyki, mniej teorii.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 09-03-2008 o 16:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek72 Zobacz posta
    Kurcze wiem ze nie mam zdolnosci w wypowiadaniu sie pisemnym ale bez przesady
    1D ma cropa 1.3 co wplywa nikorzystnie na plastyke fot a to akurat slabo przy slubach i tu 5D jest lepsze
    Uwazam poprostu ze jesli 1ka na slub to zdecydowanie Ds
    Ja osobisie robie sluby 350D i 400D co nie znaczy ze nie moge sie wypowiedziec na temat 1ki czy 5D
    Idąc tym tropem to jeżeli już na ślub to tylko Hassel lub Mamiyka bo jaka tam jest plastyka. Każdy kupuje to na co go stać. To tak jakby ktoś napisał że nie rozumie ludzi którzy mają 350D i 400D zamiast jednej piątki na ślub, bo przecież piątka jest do tego lepsza. A tak naprawdę 99,99% leży w czynniku ludzkim a nie w aparacie. Znam takich którzy robią zdjęcia 300D i na głowę biją niejednego używającego 1Ds, nawet jak zdjęcia idą do druku w ciut większym formacie.
    Reasumując aparat ma naprawdę drugorzedne znaczenie, a najważniejsze jest to co fotograf chce pokazać, jak patrzy, co potrafi, co wymyśli.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Spłycasz. Gorsze - nie gorsze... Jedynką wykonasz z kosza, czy innej roboty 95 procent zrobionych klat. Body z wolniejszym AF zrobisz ich relatywnie mniej. Częściowo dlatego, że nie złapiesz, częściowo, że będziesz unikał sytuacji, gdy nie złapiesz.
    też nie do końca. Robię teraz 30D i tak naprawdę pomimo ustawionego trybu 5fps strzelam pojedyńczo, czasami podwójnie, a już w skrajnym przypadku leca trzy klaty. Z meczu robię około 80zdjęć co w zupełności wystarcza, Podejrzewam że dzisiaj 5D zrobię podobną ilość zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez andres ; 09-03-2008 o 16:34 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja pierdzielę. W czym problem z jedynką na ślubie? Gość, od którego kupiłem ma w 3mieście studio i od kilku lat robią weddingi tylko 1d mkII. Dołączam do Oskarkowego, co stoi na przeszkodzie w uzyskaniu efektu ze zdjęcia zalinkowanego?
    Cholera, wydałem ostatnio 13kzł na puszkę, a ona się nie nadaje do ślubów, bo ma cropa. Mam nadzieję, że moi klienci tego nie czytają
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Leszku72...ceny u Jeffa Ascough'a zaczynają się od 3,5 tys GBP...pewnie za dużo jak na zdjęcia z 1D i to w dodatku Mk II, co ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Idąc tym tropem to jeżeli już na ślub to tylko Hassel lub Mamiyka bo jaka tam jest plastyka. Każdy kupuje to na co go stać. To tak jakby ktoś napisał że nie rozumie ludzi którzy mają 350D i 400D zamiast jednej piątki na ślub, bo przecież piątka jest do tego lepsza. A tak naprawdę 99,99% leży w czynniku ludzkim a nie w aparacie. Znam takich którzy robią zdjęcia 300D i na głowę biją niejednego używającego 1Ds, nawet jak zdjęcia idą do druku w ciut większym formacie.
    Reasumując aparat ma naprawdę drugorzedne znaczenie, a najważniejsze jest to co fotograf chce pokazać, jak patrzy, co potrafi, co wymyśli.
    Zgadzam sie ze przedewszystkim czynnik ludzki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Cholera, wydałem ostatnio 13kzł na puszkę, a ona się nie nadaje do ślubów, bo ma cropa. Mam nadzieję, że moi klienci tego nie czytają
    Mysle ze swietnie sobie radzisz i potrafisz zrobic dobry material dla swoich klientow np 300D
    Aparat nie ejst najwazniejszy
    Pozdrawiam mimo Twojego zarozumialego traktowania mojej osoby
    Ostatnio edytowane przez leszek72 ; 09-03-2008 o 17:06 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 3, Eos 400D+BG-E3, Eos 350D Sigma 12-24, Canon 50 1.8 MK I, Sigma 20 1.8, Canon 80-200 2.8L, 3 x Canon 550 EX i inne drobiazgi

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Oskarkowy, sprzedawaj mk III, kupuj 300d i ,,radź sobie świetnie'' dla swoich klientów. Ja kupię ten szajs ,,nie do ślubów''. Dam z tysiaka. Zacisnę zęby i jakoś wytrzymam te męki Tantala. Dobra?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek72 Zobacz posta
    Pozdrawiam mimo Twojego zarozumialego traktowania mojej osoby
    Hm.. A nie pochlebiasz sobie zbytnio? :razz: :razz:

Oskarkowy, sprzedawaj mk III, kupuj 300d i ,,radź sobie świetnie'' dla swoich klientów. Ja kupię ten szajs ,,nie do ślubów''. Dam z tysiaka. Zacisnę zęby i jakoś wytrzymam te męki Tantala. Dobra?
    Jasne, moi konkurenci Cię pokochają
    BTW, w piątek zaczynam sezon wiosenny. Pierwszy raz od dawna pójdę na kotleta z przyjemnością. Wszystko przez ten nic nie warty aparat z cropem. I raczej nie będzie mi robił za backup.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Uważam, że powinien być backupem. Waży swoje, dobrze zwiśnie na ramieniu. No i ten crop... Sorry za OT.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uważam, że powinien być backupem. Waży swoje, dobrze zwiśnie na ramieniu. No i ten crop... Sorry za OT.
    Tylko teraz nie wiem, czy na główną puszkę mam brać 300D, czy d70. Pomożecie?
    Dobra, koniec radosnego trollowania, bo nas Vitez zaraz przegna z piaskownicy
    Jarek

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów