Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Gudzowaty - WPP - Onet.pl - forum

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

No tak, bo jak Polak to już nie ma prawa logicznie i krytycznie myśleć, bo to zaraz się nazywa "polaczkowanie"... Jak Francuz zwiera pośladki i gryzie pazury z zazdrosci to się nazywa zawiść (envie), ale jak Polak to od razu po marce go! - Szanujcie swoją markę, bo "nie ten ptak kala gniazdo, co je kala, lecz ten, co o tym gada, a i się przechwala!" (JKM)

Ok, to ja tylko tyle, już nie przeszkadzam. ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    I to jest cało sedno sprawy .... Już nawet nie mam ochoty wystawiać swoich prac w innych miastach, robię to tylko dla wąskiego grona w swoim małym miasteczku...
    No i jakby sprawa się wyjaśniła. Twoimi pracami interesuje się kilku przyjaciół z malutkiego miasteczka, pracami Gudzowatego miliony różnych ludzi z całego świata. Łapiesz różnicę?
    Sztuka, jaka by nie była, musi przejść fazę weryfikacji. W przeciwnym razie potęguje w twórcy poczucie izolacji, niezrozumienia a w wielu przypadkach agresji.
    Mam w moim małym miasteczku przyjaciela, artystę. Prowadzi galeryjkę, w której wystawia wystawia swoje dzieła. Przychodzimy tam, dyskutujemy, wypijamy piwko i zjadamy kołaczyki (boskie). Ale przez wrodzony takt i przyjaźń nie dyskutujemy o sztuce.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Sztuka, jaka by nie była, musi przejść fazę weryfikacji. W przeciwnym razie potęguje w twórcy poczucie izolacji, niezrozumienia a w wielu przypadkach agresji.
    Zacierasz skalę i odwracasz znaczenia.
    Czytając twoją wypowiedź od razu przychodzi mi na myśl np. takie zestawienie:

Doda - Waglewski

Łapiesz różnicę?

i do kolegi matmaka: piękne jest to co jest piękne w oczach ludzi wrażliwych. To co się większości podoba jest zazwyczaj tylko lekkostrawne i niewymagające.

http://www.youtube.com/watch?v=6ilfA...eature=related
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kubaman:
    zdefiniuj kto to jest człowiek wrażliwy.

Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Doda - Waglewski

Łapiesz różnicę?
    Łapie tę różnicę. W istocie odwróciłem nieco znaczenie.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    zdefiniuj kto to jest człowiek wrażliwy.
    Pudzian
    delikatny i wrażliwy
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

oczywiście zazdrość i zawiść są nieładne i nie ma co ich wywlekać - trzeba raczej tępić ich przejawy.

Moim zdaniem jak zwykle sprawa nie jest czarno biała. Fakt, że gościu może spędzać tyle czasu i robić tyle zdjęć do selekcji jakby mi nie przeszkadza, tylko mnie zasmuca. Bo patrząc na efekty wiem, że jest kilku geniuszy fotografii, którzy przy takich możliwościach stworzyli by arcydzieła i inteligentne prace. Szkoda, że to szczęście samostanowienia nie padło na kogoś z większym talentem. Na artystę a nie rzemieślnika.

A WPF? Ja nie odnajduję w wynikach tego konkursu takiej fotografii, która mnie pociąga. To raczej taki "Idol" w świecie fotografii.
    Z ust mi to wyjąłeś. Popieram to stanowisko!

Coś już napisał
    Miasto
    Włodawa

Domyślnie

Doda - Waglewski

Łapiesz różnicę?

i do kolegi matmaka: piękne jest to co jest piękne w oczach ludzi wrażliwych. To co się większości podoba jest zazwyczaj tylko lekkostrawne i niewymagające.

http://www.youtube.com/watch?v=6ilfA...eature=related
    Krótko i treściwie! Widzę, że podobnie myślimy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    No i jakby sprawa się wyjaśniła. Twoimi pracami interesuje się kilku przyjaciół z malutkiego miasteczka, pracami Gudzowatego miliony różnych ludzi z całego świata. Łapiesz różnicę?
    Mam w moim małym miasteczku przyjaciela, artystę. Prowadzi galeryjkę, w której wystawia wystawia swoje dzieła. Przychodzimy tam, dyskutujemy, wypijamy piwko i zjadamy kołaczyki (boskie). Ale przez wrodzony takt i przyjaźń nie dyskutujemy o sztuce.
    Ale o sztuce warto dyskutować, bo łatwiej ją będzie zrozumieć. Zdjęcia powstają w głowie i trzeba rozwijać swoją wyobraźnię. Przypomniałem sobie film o Helmucie Newtonie - jeden początkujący fotograf chciał poznać tajniki jego talentu. To nie jest kwestia warsztatu i ilości zrobionych klatek, tylko osobowości i wyobraźni.
    Ja nie ścigam się z Gudzowatym, jego prace są naprawdę dobre, ale myślę że nawet nasza "Kalina" ma lepsze "oko" i marnuje swój talent dokumentując śluby. Ale takie jest życie. Może czasami brakuje szczęścia?
    Ostatnio edytowane przez zanzibar ; 22-02-2008 o 23:50 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanzibar Zobacz posta
    Ja nie ścigam się z Gudzowatym, jego prace są naprawdę dobre, ale myślę że nawet nasza "Kalina" ma lepsze "oko" i marnuje swój talent dokumentując śluby. Ale takie jest życie. Może czasami brakuje szczęścia?
    Ciekawe co na to "nawet nasza Kalina".

A tak po prawdzie to należy oddzielić, uwaga skrót myślowy, fotografie od fotografiki. Czyli fotografie dokumentującą cokolwiek od fotografii jako środka wyrazu artystycznego. Gudzowaty to reporter, czy artysta? To można tylko po efektach ocenić. Jak jego prace będą czarno-białe i ukazywać będą starych ludzi z papierosami bądź jakieś gruzowiska na Śląsku - to będzie artysta. Jak będą to dobre technicznie zdjęcia na przykłąd lwów w Afryce - to na pewno reporter-rzemieślnik. I sprawa prosta.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czy dokumentalista nie może być artystą?
    Czy fotografia dokumentująca nie może być środkiem wyrazu?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów