Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    a nazywanie kogoś od ch**ów rozumiem popierasz
    Może i jego pozwą?
    ok, solidarność rozumiem
    Byłem u nich pięć razy i nie zauważyłem u nich odrobiny dobrej woli żeby sprawę załatwić. Jakiś otyły gość przyjmujący sprzęt sprawiał wrażenie wielkiego mądrali, który lepiej ode mnie wiedział jak mój aparat zachowuje się po regulacji chociaż jego wiedza mogła co najwyżej pochodzić tylko z tego co usłyszał od techników. Zostawiłem dwa swoje obiektywy żeby sprawdzili czy z nimi aparat zachowuje się tak jak z ich testowym bo chcieli mnie naciągnąć bezczelnie na płatną kalibrację wszystkich moich obiektywów twierdząc że tego wymagają. Na końcu okazało się że z moimi działa tak samo jak z ich testowym więc nie ma czego regulować. Ale w pokwitowaniu odbioru sprzętu wpisali kretyni że "wg. klienta ob. 85mm front focus" chociaż wyraźnie mówiłem że to wina puszki i obiektywy nie są absolutnie do regulacji i wszystko z nimi ok. To też świadczy o tym jak słuchają tego co klient do nich mówi.
    Wystrzelali mi tylko idioci trochę migawki na swoje bzdurne testy na których i tak nic nie dojrzeli i oddali NIE NAPRAWIONY sprzęt z którym ja teraz nie wiem co mam zrobić.

Przyjrzałem się jeszcze temu jak celuje po ich regulacji aparat. To wygląda mniej więcej tak że to w co celuję zazwyczaj znajduje się tuż za lub na krawędzi głębi ostrości. Czyli wraz ze wzrostem odległości ten front focus jest coraz większy. Jak pisałem wcześniej z odl. 8 metrów to jest niecałe pół metra, ale to widocznie za mało żeby inteligentni serwisanci to dostrzegli.
    Przypominam sobie rozmowę z jednym z nich ok. rok temu. Wycelował w coś tam na ścianie i pytał się mnie potem czy na zdjęciu to coś jest ostre. Takie niuanse jak punkt największej ostrości i wynikający z tego rozkład GO to już zupełna abstrakcja dla niego była.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 15-02-2008 o 21:47

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przepraszam ale nie lepiej wyslac aparat do Berlina? Szybko, pewnie, bez nerwow...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Przepraszam ale nie lepiej wyslac aparat do Berlina? Szybko, pewnie, bez nerwow...
    Eh, z bólem serca ale zaraz poszukam tego kluczyka do regulacji położenia lusterka AF i się ten koszmar skończy...

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    a nazywanie kogoś od ch**ów rozumiem popierasz
    Może i jego pozwą?
    ok, solidarność rozumiem
    A jak ich inaczej nazwać?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

penisy ??
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przeglądałem galerie kilku z Was w tym MMM i teraz to już zupełnie nierozumiem.Takie macie straszne problemy z ff/bf a zdjęcia jakoś Wam wychodzą i to nawet nienajgorsze,jak je robicie bo chyba nie tym sprzętem który się nadaje tylk do gablotki??

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobra dajcie już spokój :-). Kluczyk pomógł, przesunięcia punktu ostrości w wizjerze też nie widzę, chyba jest ok, jutro idę wreszcie na miasto focić.

Cytat Zamieszczone przez GOOFY Zobacz posta
    Przeglądałem galerie kilku z Was w tym MMM i teraz to już zupełnie nierozumiem.Takie macie straszne problemy z ff/bf a zdjęcia jakoś Wam wychodzą i to nawet nienajgorsze,jak je robicie bo chyba nie tym sprzętem który się nadaje tylk do gablotki??
    Te z mojej galerii są wszystkie zrobione 30D. 5D kupiłem kilka tygodni temu i jeszcze nie miałem okazji nic zrobić bo prawie od razu trafił do serwisu po którym mu się jeszcze bardziej pogorszyło.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To przestawiłeś sobie kluczykiem ja bym się chyba nieodważył.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dobra dajcie już spokój :-). Kluczyk pomógł, przesunięcia punktu ostrości w wizjerze też nie widzę, chyba jest ok, jutro idę wreszcie na miasto focić.

Pokaż nam ten kluczyk, może mała instrukcja jak dokonuje się takiej regulacji ???
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 19 z 41 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów