Strona 21 z 41 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ROA, problemy z serwisem są znane nie od dziś. Wielu z nas chodziło tam nie raz, mieliśmy różne doświadczenia. Mnie na przykład ostatnio udało się pójść do nich z rzeczą, z którą nie powinienem. Wytłumaczyli, porozmawialiśmy i skończyło się miło.

Ale wierz mi, ani przez chwilę nie dziwiłem się, że MMM puściły nerwy i wykropkował kilka przecinków. Oni naprawdę robią co chcą i jak chcą. Idąc na Żytnią, to albo masz szczęście albo nie. A czy tak powinno być?
    Czy oficjalny i jedyny serwis tak drogiego sprzętu powinien używać do dokładnej kalibracji sprzętu wadliwego obiektywu?
    Czy uważasz, że po 5 wizytach, prośbach i tłumaczeniach koledze nie miały prawa puścić nerwy, w dodatku na forum a nie im prost w twarze? Każdy ma swoją granicę cierpliwości. IMO MMM ma ją posuniętą bardzo daleko..
    Jarek

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ROA, problemy z serwisem są znane nie od dziś. Wielu z nas chodziło tam nie raz, mieliśmy różne doświadczenia. Mnie na przykład ostatnio udało się pójść do nich z rzeczą, z którą nie powinienem. Wytłumaczyli, porozmawialiśmy i skończyło się miło.
    doświadczenia dobre też wielu z nas/was miało, ale zawsze lepiej jest ponarzekać

Ale wierz mi, ani przez chwilę nie dziwiłem się, że MMM puściły nerwy i wykropkował kilka przecinków. Oni naprawdę robią co chcą i jak chcą. Idąc na Żytnią, to albo masz szczęście albo nie. A czy tak powinno być?
    Nigdy nie twierdziłem że tak ma być. Jeśli robią to co niektórzy opisują jest to naganne, ale od walki z tym są instytucje typu UOKiK, czy sam Canon, nie forum internetowe, którego zapewne oni nawet nie czytają.

Czy oficjalny i jedyny serwis tak drogiego sprzętu powinien używać do dokładnej kalibracji sprzętu wadliwego obiektywu?
    Nie powinien i nigdy tak nie twierdziłem

Czy uważasz, że po 5 wizytach, prośbach i tłumaczeniach koledze nie miały prawa puścić nerwy, w dodatku na forum a nie im prost w twarze? Każdy ma swoją granicę cierpliwości. IMO MMM ma ją posuniętą bardzo daleko..
    Ale co mu z tego przyszło że sobie pobluzgał publicznie? AF mu się sam ustawił z tego powodu? ROzumiem rozgoryczenie i wkurzenie na serwis, ale przecież żyjemy w UE, może wysłać aparat do Berlina, czy gdziekolwiek indziej tym bardziej że jest na gwarancji.

Bywalec

Domyślnie

Jeszcze tylko raz w sprawie. Nasuwa mi się parafraza stwierdzenia klasyka gatunku: "bo kupować trza umić". Myślę, że problem jest bardziej złożony niż serwis. MMM dlaczego walniętego body nie odesłałeś do sprzedawcy z poleceniem wymiany na sprawny. Przecież to Twoje pieniądze! Dla mnie ten temat to jakaś paranoja. I tyle. Jesteś po prostu agresywnym osobnikiem i nikt Cię nie zadowoli. A opis zdarzenie jest dość jednostronny i wcale nie musi być prawdą.
    P.S. Zmień obrazek, bo niszczy zaufania do tego co piszesz.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Jeszcze tylko raz w sprawie. Nasuwa mi się parafraza stwierdzenia klasyka gatunku: "bo kupować trza umić". Myślę, że problem jest bardziej złożony niż serwis. MMM dlaczego walniętego body nie odesłałeś do sprzedawcy z poleceniem wymiany na sprawny. Przecież to Twoje pieniądze! Dla mnie ten temat to jakaś paranoja.
    Dlatego że nie zaczynałem używania aparatu od fotografowania linijek. Dopiero jak wróciłem któregoś dnia do domu ze WSZYSTKIMI zdjęciami z BFem to doszedłem do wniosku że chyba coś jednak jest nie tak z aparatem, wcześniej myślałem że te nietrafione to moja wina. Większość zdjęć robię stałkami w okolicach otwartej przysłony i bardzo często przekadrowuję.
    Również przed oddaniem sprzętu do serwisu nie fotografowałem żadnych linijek i dopiero jak odebrałem sprzęt i się okazało że front focus ma prawie PÓŁ METRA przy odległości 8 metrów do celu to wziąłem linijkę i sprawdziłem jak mi serwis ustawił aparat.
    A do sklepu to ja mogę oddać. Efekt będzie taki że aparat trafi do tego samego serwisu na ul. Żytniej tyle że potrwa to dwa razy dłużej.

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A do sklepu to ja mogę oddać. Efekt będzie taki że aparat trafi do tego samego serwisu na ul. Żytniej tyle że potrwa to dwa razy dłużej.
    a nie jest tak że możesz zażądać wymiany na nowy z powodu niezgodności towaru z umową? Czy jak to tam było?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Jesteś po prostu agresywnym osobnikiem i nikt Cię nie zadowoli. A opis zdarzenie jest dość jednostronny i wcale nie musi być prawdą.
    P.S. Zmień obrazek, bo niszczy zaufania do tego co piszesz.
    Taaa... obrazek niszczy zaufanie.... jestem agresywny.... nie zadowala mnie źle skalibrowany AF w moim aparacie.... nie musi być prawdą to co piszę....

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

nie zadowala mnie źle skalibrowany AF w moim aparacie....
    Reklamuj, jak nie pomoże zgłoś się do Rzecznika Praw Konsumenta.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    Wyregulowałem sobie sam tak, że trafia co do 1mm, widocznie mam bardziej precyzyjne narzędzia niż autoryzowany serwis firmy Canon.

Jeżeli nic się nie przestawi to nie zamierzam już więcej tracić czasu na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 16-02-2008 o 12:29

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    I zapomnij o aparacie przez pół roku. Fajna perspektywa...

MMM: Nie wywalaj tego narzędzia do kręcenia śrubką. Ja się już w kolejce po nie ustawiam ;-)

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Wyregulowałem sobie sam tak, że trafia co do 1mm, widocznie mam bardziej precyzyjne narzędzia niż autoryzowany serwis firmy Canon.
    otwórz konkurencyjny serwis, przy takiej jak na forum opinii o zytniej może to być żyła złota dla ciebie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    I zapomnij o aparacie przez pół roku. Fajna perspektywa...
    Czego na pół roku? Jak mi źle założono instalację gazową w samochodzie wystarczyło jedno pismo i naprawili wszystko co sie przy okazji popsuło. Czas trwania: Użeranie się samodzielne z serwisem 3 tygodnie, użeranie się poprzez RPK 1 dzień.
    Ostatnio edytowane przez roa ; 16-02-2008 o 12:37

Strona 21 z 41 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów