Strona 22 z 41 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Regulacja kluczykiem ma jedną wadę - wyregulujesz punkt centralny i wszystkie leżące na horyzoncie ale punkty powyżej i poniżej z dużym prawdopodobieństwem rozjadą się jeszcze gorzej. Przy foceniu centralnym to żaden problem i sam w zasadzie używam tylko centralnego ale trzeba o tym pamiętać.
    EDIT: Ta wada w porównaniu z przygodami z serwisem to betka.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    Czego na pół roku? Jak mi źle założono instalację gazową w samochodzie wystarczyło jedno pismo i naprawili wszystko co sie przy okazji popsuło. Czas trwania: Użeranie się samodzielne z serwisem 3 tygodnie, użeranie się poprzez RPK 1 dzień.
    Zauważ, że serwis "gazowniczy" ma konkurencję i nie na rękę jest mu smród. Serwis na Żytniej konkurencji nie ma i leje z góry na takie działania.

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Zauważ, że serwis "gazowniczy" ma konkurencję i nie na rękę jest mu smród. Serwis na Żytniej konkurencji nie ma i leje z góry na takie działania.
    Wątpie żeby lał. Kilka przedranych spraw w sądzie i lanie przerodzi się w słuchanie... Ale trzeba coś zrobić z nie bić pianę na forum, z którego to bicia nie wynika nic poza odkrywaniem zdolności kręcenia mimośrodem lustra w canonie 5D :-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Jeszcze tylko raz w sprawie. Nasuwa mi się parafraza stwierdzenia klasyka gatunku: "bo kupować trza umić". Myślę, że problem jest bardziej złożony niż serwis. MMM dlaczego walniętego body nie odesłałeś do sprzedawcy z poleceniem wymiany na sprawny. Przecież to Twoje pieniądze! Dla mnie ten temat to jakaś paranoja. I tyle. Jesteś po prostu agresywnym osobnikiem i nikt Cię nie zadowoli. A opis zdarzenie jest dość jednostronny i wcale nie musi być prawdą.
    P.S. Zmień obrazek, bo niszczy zaufania do tego co piszesz.
    A co z tymi co kupili uzywki 5d jak ja i nie trafia im szklarnia, pojechali na zytnia po naprawe ,zaplacili. CZy tez jestem agresywny. SERWIS ZYTNIEJ MNIE W****IA i tyle !!!!!
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MMM to zdjęcie które tu pokazujesz jest z tego 5D??bo takie samo zdjęcie pokazaleś tu http://canon-board.info/showthread.php?t=15851&page=3
    i przedewszystkim gdzie celowałeś??

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GOOFY Zobacz posta
    MMM to zdjęcie które tu pokazujesz jest z tego 5D??bo takie samo zdjęcie pokazaleś tu http://canon-board.info/showthread.php?t=15851&page=3
    i przedewszystkim gdzie celowałeś??
    To jest zdjęcie zrobione dawno temu 30D. Nie pamiętam gdzie celowałem i do czego ci taka informacja?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez roa Zobacz posta
    a nie jest tak że możesz zażądać wymiany na nowy z powodu niezgodności towaru z umową? Czy jak to tam było?
    Sprawdzę to. Jeśli tak to oczywiście wymienię sprzęt bo nie po to kupiłem sobie nowy aparat żeby kręcić w nim jakimiś kluczykami i użerać się z serwisem. Ja bym nawet zapłacił za regulację, tylko za taką która będzie wykonana prawidłowo.
    Jak na razie to mi bezczelnie zaproponowali regulację wszystkich moich obiektywów do korpusu, chociaż twierdzą że moje obiektywy celują tak samo jak ich testowy, a sam korpus jest wyregulowany dobrze. Pytanie więc po co regulować obiektywy które dobrze działają?
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 16-02-2008 o 19:57 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ok, da się wymienić na nowy w przypadku "niezgodności towaru z umową". Spoko, idę po nowy aparat.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Inforamcja taka z czystej ciekawości,Piszesz ,że co do mm a jeżeli ustawiałeś na sam początek tego czegoś metalowego to wydaje mi sie że lekki bf ale to i tak nieistotne.A co do zdjęcia to myślałem że może z 5d tak ustawiłeś,bo tak to zabrzmiało i troche się zdziwiłem ze takie samo zdjęcie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GOOFY Zobacz posta
    Inforamcja taka z czystej ciekawości,Piszesz ,że co do mm a jeżeli ustawiałeś na sam początek tego czegoś metalowego to wydaje mi sie że lekki bf ale to i tak nieistotne.A co do zdjęcia to myślałem że może z 5d tak ustawiłeś,bo tak to zabrzmiało i troche się zdziwiłem ze takie samo zdjęcie.
    Ale to nie jest zdjęcie testujące AF tylko pokazałem jak wygląda narzędzie do regulacji....

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

A ja mam tylko pytanie - skoro wszyscy psioczą na serwis na Żytniej, dlaczego nie zrobić jakiejś masowej akcji i nie poskarżyć się Canonowi?
    Przecież ten serwis, to nie jest część Canona, tylko zewnętrzna firma, więc skoro odwala kichę, to niech Canon sobie wybierze nowego współpracownika...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 22 z 41 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów