energia_ki, bez przesady z tymi 1-nkami, dla mnie 2GB to juz niewygoda, mam kilka 4GB i dokupię własnie 8GB ...![]()
energia_ki, bez przesady z tymi 1-nkami, dla mnie 2GB to juz niewygoda, mam kilka 4GB i dokupię własnie 8GB ...![]()
haha co za bzdura
a moze chodzi o tp ze rawy z mniejszej matrycy poprostu zajmowaly kiedys mniej miejsca
ja osobiscie nadal uwazam ze lepiej zmieniac czesto i jak cos to stracic 60-100 zdjec niz 500
wiecie kiedys trzeba bylo zmieniac co 36i jakos dalo sie zyc
a co niektorzy mowia ze boja sie chodzic z jednym body hehehe no tak ale co dwa to nie jednozawsze to lepiej wyglada hehehe
w sumie jak padnie karta 8 gb to sie owi mlody oooooooooo sorrki wiecie mialem drugi aparat a tu taki pech ehh ale za to dam wam 3 swietne zdjecia
nie ma to jak pelen profesjonalizm o ktorym tak duzo tu czytam
pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-02-2008 o 01:31
niech Wam będzie, wyszłam na panikarę![]()
ale ja zostanę przy tych moich dwójkach,
bo jak mi kiedyś któraś kiedyś padnie, to stracę mniejszą część zdjęć
zresztą każdemu zabawki według potrzeb i upodobań :-D
np. padło tu pytanie w kwestii ogniskowej
- ja z kolei nie rozumiem, jak można robić ślub nie mając nic dłuższego nad 85 mm, bo dla mnie to za krótko... najchętniej robiłabym tylko moim ulubionym 70-200, z moim 24-70 mam love-hate relationship, jest za krótki, nienawidzę gada![]()
pamiętam post Łukasza Unterschuetza, w którym pisał, że robił ślub stałką 200mm i młodzi myśleli, że on sobie gdzieś poszedł :-D
tak więc każdy ma swoje preferencje i najlepiej, jeśli za nimi podąża
bo tak naprawdę tylko działając po swojemu można cokolwiek ciekawego zrobić
dlatego - odpowiadając michalowi_sokolowskiemu - jeśli 28mm jest Twoją naturalną=ulubioną ogniskową, która odpowiada Twojemu sposobowi widzenia, to możesz jej użyć w dużej mierze, bo jeśli wiesz, co robisz, wyjdzie Ci ciekawie, ale jeśli tylko na ślepo szukasz jakiegoś tricku, to kiepsko to widzę
zresztą żadnego ślubu/wesela nie warto robić na jednej tylko ogniskowej, bo zanudzi się oglądajacych zdjęcia [kto powiedział, że należy wyczerpać temat, a nie słuchacza? Lec?]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
masz za duże wymagania![]()
Ostatnio edytowane przez energia_ki ; 07-02-2008 o 01:40 Powód: Automerged Doublepost
A googiel jeden wie, czy Lec czy nie lec!![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
flyxray - to , ze logika nie jest twoja mocna strona, to juz wiemy 8)
Tak wiec specjalnie dla ciebie - przed rawami, nie robilam na miejszych rawach - bo tak sie sklada, ze mniejsze rawy, to tez rawy.
Przed epoka rawaow byly u mnie jotpegi. Jotegow wchodzi pi razy oko trzy razy wiecej na karte niz na rawow. Wiec logcznym jest zwiekszyc trzykrotnie objetosc kart. Dla wygody.
A jesli padnie, to coz pozostanie - bede ratowac.
Pkt 8 regulaminu forum
Masz rację, lepiej kilka mniejszych na śluby ale ta kwłaśnie jest każdy rozumie to co chce zrozumieć. Skoro 8GB można kupić za 250zł to normalne jest że mniejszą 4GB albo 2GB kupisz za dużo mniejsze pieniądze, a z drugiej strony każdy kupuje to co chce i z czym mu wygodniej prawda?
o widze ze staraz sie mnie obrazic. co za mile wycieczki osobistepogratulowac i to odrazu tak na poczatku naszej znajomosci
wiesz mniejsze rawy to wymysl jedynek a nie sadze abys nimi robilachyba ze ty masz inne pojecie mniejszych raww wiec moze nam wytlumaczysz o co chodzi
wdzisz ja nie staram sie tobie nic nawrzucacstwierdzilem ze sie poprostu mylisz co do wielkosci rawow ot tyle
![]()
Ostatnio edytowane przez flyxray ; 07-02-2008 o 02:01