Strona 114 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet jak padnie puszka, to czemu mialaby pasc karta?? Kupuje najlepsze, oryginaly zawsze.
    Raz padl mi Kingstone i juz wiecej go nie kupilam. Na szczescie zdjecia z wesela.
    I mam te dwie puszki przy sobie przy obraczkowaniu po to, by miec rozmaitosc kadrow - szerzej i weziej, a nie dlatego, zeby miec backup.

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Inne pytanie techniczne: macie dwie puszki uwieszone na smyczach, czy na wrotkach szybko dojeżdżacie do torby w kącie?
    Troche pomyslunku i zycie jest prostsze.
    Szkielko na wymiane klade sobie najczesciej w pierwszej lawce. Podchodze, zmieniam, wracam. Ot, cale czary.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Inne pytanie techniczne: macie dwie puszki uwieszone na smyczach, czy na wrotkach szybko dojeżdżacie do torby w kącie?
    ja mam duze kieszenie...

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Nawet jak padnie puszka, to czemu mialaby pasc karta??
    Ja rozpatruję sytuację, gdy pada karta, nie puszka. Mało prawdopodobne, ale może się tak stać niestety :-(

I mam te dwie puszki przy sobie przy obraczkowaniu po to, by miec rozmaitosc kadrow - szerzej i weziej, a nie dlatego, zeby miec backup.
    Jasne to jest dla mnie od samego początku. W sumie najwyżej wylecą szersze plany lub same zbliżenia. Jakoś się da przeżyć w razie awarii.

Troche pomyslunku i zycie jest prostsze.
    Szkielko na wymiane klade sobie najczesciej w pierwszej lawce. Podchodze, zmieniam, wracam. Ot, cale czary.
    Chodziło mi o sytuację, gdy pracuje się jednocześnie dwiema puszkami. Nie trzeba wtedy majtać szkłami. Lepiej jedna puszka i majtanie?

Sorki za głupie być może pytania, ale jakoś tak mi się czekawość obudziła

marekb: Chciałbym Cię zobaczyć z 70-200/2.8 IS w kieszeni ;-) Jak siadasz w ławce

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

70-200/2.8is miałem kupić ale się do kieszeni nie mieścił wiec olałem, a wystarczy jakbyś mnie zobaczył z 24-70L... taki trochę deprawujący widok nie tylko w kosciele...

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    70-200/2.8is miałem kupić ale się do kieszeni nie mieścił wiec olałem, a wystarczy jakbyś mnie zobaczył z 24-70L... taki trochę deprawujący widok nie tylko w kosciele...
    ...a co, nosisz L w kieszeni od spodni
    CANON...

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja rozpatruję sytuację, gdy pada karta, nie puszka. Mało prawdopodobne, ale może się tak stać niestety :-(
    Ale teraz wlasciwie wszystko sie da odzyskac. Jak odzyskali dyskietke podcieta nozyczkami (ogladalam na Discovery), to z padnietej karty nie przeczytaja?

Chodziło mi o sytuację, gdy pracuje się jednocześnie dwiema puszkami. Nie trzeba wtedy majtać szkłami. Lepiej jedna puszka i majtanie?
    Przeca pisze wyraznie. Mam dwie puszki - z przypietymi np. 85L i 35L, a mimo to zmieniam na chwile szklo dla ultra szerokiego kadru.
    Pkt 8 regulaminu forum

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie 135 L

..no to jescze ja Was podenerwuję głupimi pytaniami:smile:
    nigdy na żadnym ślubie nie miałem nic dłuższego niż 85 (był to nikor mf)
    mam "lużne" 3500 zeta i tak sobie myślę nad 135L zastanawiam się nad jego użytecznością na slubie/weselu (bo na plenerze to rozumię) jak często się wam przydaje taka ogniskowa??? chcę mieć dobre krótki tele, niestety na 85L mnie teraz nie stać. chwilowo będzie służył jako uzupełnienie zooma, który przed sezonem zamienię na 35L. troche obawiam się też o użyteczny czas z ręki (1/125??? wystarczy)
    pozdrawiam
    CANON...

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Kiedyś byłem na weselu jako gość i była nie miła sytuacja bo fotografowi nawaliło body w kościele. Niestety nie miał przy sobie zapasu i zniknął na całą mszę. Pod koniec mszy podszedł do księdza i do młodych wytłumaczył sytuację "że posuty ma aparat" i pojechał pod drugi z prośbą by powtórzyć "obrączkowanie".

/dziwne że nie miał zapasowego - pan fotograf jest "sławny" od ok.20 lat i powinien przewidywać już takie sytuacje/

Ksiądz się zgodził i młodzi po mszy wkładali sobie drugi raz obrączki.

Oczywiście rodzina była wstrząśnięta wydarzeniem, lecz najważniejsze że były zdjęcia.

Co do kart to nie wszystkie dane można odzyskać wszystko zależy od uszkodzenia.

Kalina jakie stosujesz (producent) karty?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    ..no to jescze ja Was podenerwuję głupimi pytaniami:smile:
    nigdy na żadnym ślubie nie miałem nic dłuższego niż 85 (był to nikor mf)
    mam "lużne" 3500 zeta i tak sobie myślę nad 135L zastanawiam się nad jego użytecznością na slubie/weselu (bo na plenerze to rozumię) jak często się wam przydaje taka ogniskowa??? chcę mieć dobre krótki tele, niestety na 85L mnie teraz nie stać. chwilowo będzie służył jako uzupełnienie zooma, który przed sezonem zamienię na 35L. troche obawiam się też o użyteczny czas z ręki (1/125??? wystarczy)
    pozdrawiam
    Mnie 135L świetnie się sprawdza przy zabawie weselnej. Można ślicznie odseparować jedną parę od innych. Do tego przy jakichś portrecikach w kościele też jest świetny. Ma naprawdę piękny bokeh, do tego jest pierońsko ostry. IMO jedno z przydatniejszych szkieł canona do kotleciarskiej roboty.
    Jarek

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aby zminimalizowac szkody (w razie padniecia karty) stosuje kilka malych kart, a nie jedna, dwie duze. Oczywiscie mozna sobie wyobrazic jakis system, ktory robi kopie zapasowa w locie (nie wiem... moze zapis na karte + rownoczesny zapis do podlaczonego na kabelku databanku OTG), ale ja sie tak nie bawie, wiec sie nie znam.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Strona 114 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214614 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów