Strona 29 z 79 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A może po prostu kup i Nikona D3 i Canona 1DsMkIII ?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Problem chyba sprowadza sie do prostej psychologii.

Te 20 mpix to teoretycznie jakis tam przyrost, ale w praktyce jest to roznica rzedu kilkunastu procent (osiem na dziewiec to dosc malo). Tego tak latwo nie da sie zobaczyc pstrykajac byle jak fotki paru ceglom. Do tego dochodza rozne ustawienia starego i nowego marka, ktorych pewnie jak zwykle nie da sie bezposrednio porownac. A na koniec dochodzi porownanie do nowego Nikona, ktory generuje fabrycznie slicznie podostrzone jpg na iso 10k.

Tlum oczekiwal nie wiadomo jakiej rewolucji a roznica jest dosc kosmetyczna. Tlum nie dostal czego chcial, wiec mimo nawet jesli jest lepiej dla nich bedzie zle.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Tlum oczekiwal nie wiadomo jakiej rewolucji...

Hej, przyznaj szczerze - ile czekasz na 3D

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Widac sa rozne modele tego Dsa.

W tym tescie nie widac jakiegos koszmarnego filtrowania AA.
    http://www.artbyphil.com/phfx/photog...iew/index.html

Bywalec
    Miasto
    3City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta

Mi sie szczerze mowiac fotki podobaja...jest co czytac narazie walcze zeby otworzyc rawa z dsIII pod CS2

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

mi też się fotki podobają, ale najbardziej podoba mi się to, co dzieje się na allegro Ludzie chyba faktycznie zmieniają system, bo fajne ceny na eLki się robią )) 17-40 już za 1600, 135 L2 za 2000. Jeszcze troszkę i będą za bezcen ) Oczywiście to używki.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta

nareszcie jakiś sensowny mini-test DsIII - Highlight Tone Priority robi wrażenie - porównanie z DsII wypadło całkiem sensownie - w oparciu o materiały z tej strony można spokojnie stwierdzić, że jest lepiej - ale nie rewolucyjnie lecz ewolucyjnie - jak to już wcześniej zauważył bodajże Kolekcjoner.
    Mnie osobiście ten materiał uspokoił - po nieco histerycznych (bez obrazy snowboarder reakcjach niektórych forumowiczów - można było odnieść wrażenie, że teraz "jedynie słuszną linią" jest D3 ... wiara w sensownego następcę 5D powoli zdawała się gasnąć ... może jednak niektórzy powinni wziąć na wstrzymanie ? trochę cierpliwości - 5D mkII już niedługo, DsIII "zaowocuje" wkrótce jeszcze większą ilością zdjęć w sieci - Panowie - spokojnie...

EDIT: Jeden "drobiazg" bardzo przypadł mi do gustu - nie robiłem co prawda szczegółowych testów na 5D - ale nie zauważyłem żadnej różnicy w zakresie tonalnym pomiędzy ISO 100 a 50 ---> 50 praktycznie nie używam;
    W tym teście - jeśli uznać go za rzetelny - różnica jest zauważalna: [/CENTER]
    Ostatnio edytowane przez adalbert ; 04-12-2007 o 13:18

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I rozumiem, że Twój dotychczasowy sprzęt przestał robić dobre zdjęcia .
    w koncu zawsze mozna zaczac robic bardzo dobre zdjecia skoro dotychczas robilo sie dobre :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ponieważ filtr AA staje się powoli "wrogiem publicznym", to mam pytanie do PT Kolegów: dlaczego w takim razie Canon i Nikon zgodnie stosują ten filtr, a np. PhaseOne czy Leica w M8 nie?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
    mi też się fotki podobają, ale najbardziej podoba mi się to, co dzieje się na allegro Ludzie chyba faktycznie zmieniają system, bo fajne ceny na eLki się robią )) 17-40 już za 1600, 135 L2 za 2000. Jeszcze troszkę i będą za bezcen ) Oczywiście to używki.
    Troche przesadzasz - a szkoda bo ladnie by bylo... choc nie do konca dla mnie ... bo jutro bede mial na sprzedaz 135L a 17 juz wisi na allegro
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 29 z 79 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów