bo to jest cholerny gimp
to musi Jacku być nieeeeezła różnica tych standardowych ustawień, tak sobie myślę jak patrzę na te tarczki..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nudziło mi się
http://www.canon-board.info/showthre...458#post399458
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 07-12-2007 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
Jacku nie wiem jak były przygotowane te zdjęcia ale wydaje mi się, że sens takich porównań polega na tym, żeby wyciągnąć z danego body maximum tego, co się da w danych warunkach.
Mam wrażenie że tak jest w przypadku Ds-a. Tu nie chodzi o żadne podostrzanie - te zdjęcia są dla laika po prostu ostre, podczas gdy znów dla laika te z D3 mydlane. Być może że w przypadku D3 ten warunek nie został spełniony ale to tylko oznacza że te sample są do d...., a nie że takie a nie inne są ustawienia w body i że można to czy to ustawić inaczej.
Powiem szczerze: dla mnie to po prostu powinno być ustawione jak trzeba.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no autorzy testów nie są raczej przypadkowi i niedoświadczeni..![]()
Arek_O tez to zauwazył i opisał. Wyraźnie widac podostrzenie plików z jedynki. Zajmujecie się foto nie od dziś i nie mówcie, że nie wiecie jak wygląda podostrzone zdjęcie.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Jacek, odpowiedz sam sobie ile byś musiał tego podostrzenia dać, aby z takiego niebieskawego mydła jakie jest po prawej stronie zrobić coś takiego czarnego jak jest po lewej. To by dopiero była sieczka wyostrzania! To imho poszukiwania wyjaśnienia na siłę. Pognębianie d3 mi nie leży, bo to fajny aparat, który sprawi, że moja następna puszka do 135L będzie kosztowała 6000pln i będzie to dobry ff. Ale peany na temat d3 wydają się przynajmniej częściowo przesadzone, zresztą porównanie z 1dmk3 daje podobne rezultaty - a to już zaskakuje bardzo.
Ja pytań nie mam, tym bardziej że podlinkowany przez Bahrda plik smarka wołany w acr jest jeszcze lepszy.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Na dobranoc - dobry wieczór: http://forum.getdpi.com/forum/showthread.php?t=188 - takie fast-foto z Mk III, Mk II i 5D
EOS - conditio sine Kwanon...
nie wiem na ile żartujesz, ale zważ, że Juza robił ten "test" 600/4 IS z ręki
Układ predykcji ruchu w AF jeszcze chyba niestety nie niweluje ruchów fotografującego![]()