Strona 29 z 66 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 784

Wątek: EOS 1Ds mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tego co wszyscy - puszki, o której będzie można (w momencie zakupu przynajmniej ) myśleć, że to ostatnia, którą chcemy...
    po pierwsze obawiam się, że to jeszcze długo zanim dojdziemy do takiego etapu, a po drugie, nawet najwięksi profi czerpią z kupowania i poznawania nowego sprzętu niesamowitą radochę, więc to może nie nastąpić nigdy
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Kraków

Domyślnie

bo to jest cholerny gimp

Miasto
    Kraków

Domyślnie

to musi Jacku być nieeeeezła różnica tych standardowych ustawień, tak sobie myślę jak patrzę na te tarczki..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Co do D3 i 1D MkIII... - w tym drugim instrukcja obsługi jednak "wraca na tarczy"
    nudziło mi się
    http://www.canon-board.info/showthre...458#post399458
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 07-12-2007 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jacku nie wiem jak były przygotowane te zdjęcia ale wydaje mi się, że sens takich porównań polega na tym, żeby wyciągnąć z danego body maximum tego, co się da w danych warunkach.
    Mam wrażenie że tak jest w przypadku Ds-a. Tu nie chodzi o żadne podostrzanie - te zdjęcia są dla laika po prostu ostre, podczas gdy znów dla laika te z D3 mydlane . Być może że w przypadku D3 ten warunek nie został spełniony ale to tylko oznacza że te sample są do d...., a nie że takie a nie inne są ustawienia w body i że można to czy to ustawić inaczej.
    Powiem szczerze: dla mnie to po prostu powinno być ustawione jak trzeba.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no autorzy testów nie są raczej przypadkowi i niedoświadczeni..

Domyślnie

Arek_O tez to zauwazył i opisał. Wyraźnie widac podostrzenie plików z jedynki. Zajmujecie się foto nie od dziś i nie mówcie, że nie wiecie jak wygląda podostrzone zdjęcie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jacek, odpowiedz sam sobie ile byś musiał tego podostrzenia dać, aby z takiego niebieskawego mydła jakie jest po prawej stronie zrobić coś takiego czarnego jak jest po lewej. To by dopiero była sieczka wyostrzania! To imho poszukiwania wyjaśnienia na siłę. Pognębianie d3 mi nie leży, bo to fajny aparat, który sprawi, że moja następna puszka do 135L będzie kosztowała 6000pln i będzie to dobry ff. Ale peany na temat d3 wydają się przynajmniej częściowo przesadzone, zresztą porównanie z 1dmk3 daje podobne rezultaty - a to już zaskakuje bardzo.

Ja pytań nie mam, tym bardziej że podlinkowany przez Bahrda plik smarka wołany w acr jest jeszcze lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jacek, odpowiedz sam sobie ile byś musiał tego podostrzenia dać, aby z takiego niebieskawego mydła jakie jest po prawej stronie zrobić coś takiego czarnego jak jest po lewej.
    uwierzę w to,co sam zrobię. A zrobię. I opublikuję jak sugerowaliście bez podpisywania co z czego wyszło. Bez exifa oczywiście.
    przeświatl minimalnie kartkę z napisami i zobaczysz jak ostrość napisów spadnie. Plus słabsze wyostrzanie. Wystarczy wg mnie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na dobranoc - dobry wieczór: http://forum.getdpi.com/forum/showthread.php?t=188 - takie fast-foto z Mk III, Mk II i 5D
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wiem na ile żartujesz, ale zważ, że Juza robił ten "test" 600/4 IS z ręki
    Układ predykcji ruchu w AF jeszcze chyba niestety nie niweluje ruchów fotografującego

Strona 29 z 66 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów