Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Antonina2
    Guest

Domyślnie

Przywróciłam monitor do ustawień fabrycznych i i kolory były ustawione w następujący sposób czerwony 94 zielony 94 niebieski 100% aby wyrównać wskaźniki od kalibratora trzeba było podbić czerwony do 98 a zielony został 94. Dodam że przy przełączaniu między Pikture mode a Custom nie ma różnicy w wyświetlanych kolorach jedynie w cieniach jest jaśniej na custom po kalibracji ?
    Co do kalibratora wezmę go ale dopiero po zimie bo wyskoczyło mi w tym momencie sporo wydatków
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina2 Zobacz posta
    Przywróciłam monitor do ustawień fabrycznych i i kolory były ustawione w następujący sposób czerwony 94 zielony 94 niebieski 100%
    To jest w bezpośredni sposób związane z temperaturą bieli. Nie ma sensu sugerować się nastawami kanałów, a skupić się na punkcie bieli.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Antonina2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To jest w bezpośredni sposób związane z temperaturą bieli. Nie ma sensu sugerować się nastawami kanałów, a skupić się na punkcie bieli.
    Ok zaczekam do jutra na słońce dzisiaj i tak przy moich lampkach nie skalibruję kalibratora do tego światła i moich zielonych ścian i zacznę wszystko od początku pobawię się tym balansem bieli zobaczymy
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów