Ktoś miał w łapach monitor PHILIPS 240PW9? ciekaw jestem waszych opinii
wcale nie nawiązuję do regulacji monitora pod odbitkę z LAB , padło pytanie dodatkowe stąd lekki odejście od tematu.ja dziękuję za wszystkie dobre rady kolegom z forum ....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
szczególne podziękowania dla Tom01 dzięki jego opinii wybrałem EIZO S2231W , jak na razie jestem zadowolony pozdrawiam .
Ostatnio edytowane przez Mariusz.P ; 10-02-2009 o 19:38 Powód: Automerged Doublepost
http://www.cnet.com.au/desktops/moni...9294389,00.htm
Co sądzicie o powyższym monitorze do "naszych" zastosowań?
PK
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Masz rację. Pisałeś. Wyszukiwarka + 2209 nie pomogła, poczytanie wątku pomogło.
Napisałeś, że go nie widziałeś, ale po Dellu nie spodziewasz się rewelacji. Ponieważ moja wiedza o monitorach jest odwrotnie proporcjonalna do ciekawości świata, spytam o konkrety - czego konkretnie brakuje temu monitorowi, aby uznać go za wystarczający do obróbki zdjęć?
PK
Technicznie, brakuje mu odpowiedniej regulacji jaskrawości i szerszego zapisu koloru niż 8 bitów. Praktycznie przekłada się to na:
- Zbyt jaskrawy obraz.
- Nieciągłe gradienty.
- Przebarwienia.
W porównaniu do np 2408/09, sytuację trochę ratuje lepsza naturalna liniowość wyświetlacza IPS, niż popularnych PVA, ale nie czarujmy się, sam wyświetlacz IPS w monitorze rzeczywiście nadającym się do fotografii kosztuje, w hurcie, w fabryce, tyle co dwa takie Delle.
W laptopie mam wyjścia: VGA i DVI. Czy można do nich podłączyć dwa monitory, żeby korzystać z trybu Dualview?