Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 96

Wątek: Sigma 30mm/1.4 opinie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Najlepsze szklo jakie miałem w porównaniu z 35L w ostrości nie widzę różnicy - ani na środku ani na bokach sprzedałem TYLKO dlatego ze mam zamiar kupić 5d lub jego następcę.moich sampli na CB mozna troche znalesc... z 30d glownie.
    moze to jeszcze ktos potwierdzic??
    CANON

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Najlepsze szklo jakie miałem w porównaniu z 35L w ostrości nie widzę różnicy - ani na środku ani na bokach sprzedałem TYLKO dlatego ze mam zamiar kupić 5d lub jego następcę.moich sampli na CB mozna troche znalesc... z 30d glownie.
    Ja też się dołączę z pytaniami: Gdzie kupiłeś? Wybierałeś spośród kilku szkieł czy to był jeden strzał w dziesiątkę?
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz posta
    Ja też się dołączę z pytaniami: Gdzie kupiłeś? Wybierałeś spośród kilku szkieł czy to był jeden strzał w dziesiątkę?
    udalo mi sie. kupowalem w ciemno przez net. 1-sza sztuka. Szklo teraz cieszy Borkomara...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

udalo mi sie. kupowalem w ciemno przez net. 1-sza sztuka. Szklo teraz cieszy Borkomara...
    zdrufffko

ps: Nie miałem kiedy co prawda porządnie nim pofocić ale robi bardzo pozytywne wrażenie.
    5D + L

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartineZ.oom Zobacz posta
    ja też od dłuższego czasu chcę kupić ten obiektyw.

Byłem w 3 sklepach w różnych miejscowościach, wszystkie 4 obiektywy nie ostrzyły poprawnie. Najśmieszniej było w Warszawie w głównej centrali sigmy podobnie jak gdzie indziej posiadali 1 sztukę, byłem tam dwukrotnie.
    A bezsensem jest zakup i wysyłanie razem z aparatem do Gdańska do "darmowej"
    kalibracji.
    Ale jeszcze poszukam i kupię ostatecznie Canona 1.4
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez a13 Zobacz posta
    Ale jeszcze poszukam i kupię ostatecznie Canona 1.4
    Gdyby mnie było stać na 35 1.4 to bym się nie zastanawiał. 28 1.8 już mi się nie podoba
    Cholera, po raz pierwszy przychodzi mi kupować niepewne szkło.

EDIT:
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wrocławskim foto-rajem pod względem ew. zwrotu szkła po próbach? W sumie stwierdzenie lub nie nieostrosci to sprawa dość subiektywna. Może wezmę ze sobą faktury i pokażę, że już u nich sobie trochę pokupowałem
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Gdyby mnie było stać na 35 1.4 to bym się nie zastanawiał. 28 1.8 już mi się nie podoba
    Cholera, po raz pierwszy przychodzi mi kupować niepewne szkło.

EDIT:
    Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wrocławskim foto-rajem pod względem ew. zwrotu szkła po próbach? W sumie stwierdzenie lub nie nieostrosci to sprawa dość subiektywna. Może wezmę ze sobą faktury i pokażę, że już u nich sobie trochę pokupowałem
    a co Ci sie w tym 28 1.8 nie podoba?jesli mozna spytac?tez chcialem sigme,ale szukania i jezdzenia x razy po sklepach + nerwy = 35 1.4L.Mam od kilku dni 28 1.8 i jestem b.zadowolony-POLECAM

pozdrowienia
    CANON

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Paulx nie moge napisac od Ciebie na PW. możesz przeslac mi jakies sample z tego canona na mojego maila? djzibi100@o2.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    a co Ci sie w tym 28 1.8 nie podoba?
    Za wyższą cenę uzyskuję obiektyw ciemniejszy, wg. photozone gorszy pod względem rozdizelczości w centrum i z dużą CA. W zasadzie jedyne co zyskuję to możliwe, że mniejszy rozrzut jakościowy. FullFrame'owość nie ma dla mnie znaczenia.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

http://foto.onet.pl/gjbjp,8014n004bff4,bzj80,u.html?D=1

to sa moje poczatki z ef 28 1.8 iso 1600 i f 1.8 po lekkim odszumieniu,sadze ze jest ok,ale krytyke zostawiam Wam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Paulx nie moge napisac od Ciebie na PW. możesz przeslac mi jakies sample z tego canona na mojego maila? djzibi100@o2.pl
    zerknij na tego linka
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 22-10-2007 o 19:43 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów