"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oczywiście, że to są szczegóły. Zresztą większość tych rzeczy nie przeszkadza w robieniu zdjęć, a po treningu i przyzwyczajeniu przestaje być specjalnie uciążliwa. Nie bardzo jednak rozumiem dlaczego Canon jak tak jak w większości innych aparatów nie umożliwia wstępnej oceny ostrości zrobionego zdjęcia przy pomocy jednego naciśnięcia guzika, a zmusza użytkownika do naciskania kombinacji klawiszy kilka razy. To na prawdę takie trudne do zrealizowania? Oczywiście ja się nauczyłem i wyrobiłem nawyk, że naciskam play, potem kilka razy lupkę, potem znowu play potem info, gdzie zwykle w innym aparacie wystarczy nacisnąć jeden przycisk do oceny ostrości, a potem drugi do wyświetlenia histogramu.
Ilość tych szczegółów jest tak duża że przekłada się na moje kategoryczne stwierdzenie o skopanej ergonomii, a najbardziej wkurza mnie ta zamiana kółek w trybie M. Jaki geniusz to wymyślił tego niestety nie wiem.
Kiedy myslice FF stanie sie standardem (czyt. stanieja body z FF do obecnych z cropem), bo chyba jest to nieuniknione?
Pozdro.
Standardem na rynku półprofesjonalnym? O jaki rynek konkretnie pytasz?
"Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
Mikołaj Kopernik
A ja mam dziwne wrazenie, ze troll powstal z popiolow. Nowy, lepszy i z nowymi zabawkami.
P.S BARDZO fajne porównanko zdjęć z canona 5d i dwóch komapktów samsunga pro815 i sony r1
http://www.e-fotografija.si/templates/?a=455&z=1&page=5
canik kup se R1 i daj ludziom żyć, acha i pisali ci byś coś pokazał i pochwalił sie i co ...??
A jak jest z tym iso w wizjerze w 5d- wyswietla tylko przy zmianie czy jest cały czas jak w 40d?![]()