Strona 59 z 79 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

here we go again...

Domyślnie

Zdjęcia z 5d można właściwie pokazać bez jakiejkolwiek obróbki, bo ok
    wiesz zdjecia z kompaktów za 600 zlotych tez mozna pokazac wlasciwie bez zadnej dodatkowej obróbki - moze trzeba bylo kupic kompakt zamiast 5d?.Lustrzanke sie kupuje po to zeby osiagnac cos wiecej..zeby wykorzystac material swiatloczuly jaki daje

Pisałem Ci że zdjęcia z 5d są lepsze od 350d i 30d
    to jednak chyba ty nie sluchasz co ja pisze Ja nie neguje tego ze zdjeca z 5d sa lepsze(choc w porwnaniu z 40d róznica jest naprawde prawie niewidoczna na cropie) jednak na odbitce lub po umieszczeniu takiego zdjecia w internecie roznicy nie dostrzezesz

i jest to widoczne na zdjęciach wielkości znaczka pocztowego, ponieważ plastyka obrazu z 5d przewyższa w większości plastykę zdjęć z innych puszek ....
    co rozumiesz przez pojecie plastyka?

Nie wiem kto ci nagadal takich glupot ze zdjecia z 40d trzeba jeszcze jakos dodatkowo obrabiac...
    Juz predzej 5d ktory ma wieksza szanse zalapac jakiego syfka na matrycy niz 40d
    No i 40d ma taka fajna funkcje jak highlight priority...
    Ostatnio edytowane przez canik ; 30-09-2007 o 18:40

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    wiesz zdjecia z kompaktów za 600 zlotych tez mozna pokazac wlasciwie bez zadnej dodatkowej obróbki - moze trzeba bylo kupic kompakt zamiast 5d?.Lustrzanke sie kupuje po to zeby osiagnac cos wiecej..zeby wykorzystac material swiatloczuly jaki daje
    Tak, a jak robiłeś zdjęcia lustrzanką analogową to pewnie siedziałeś godzinami w ciemni żeby sobie kolorki poprawić ??

to jednak chyba ty nie sluchasz co ja pisze Ja nie neguje tego ze zdjeca z 5d sa lepsze(choc w porwnaniu z 40d róznica jest naprawde prawie niewidoczna na cropie) jednak na odbitce lub po umieszczeniu takiego zdjecia w internecie roznicy nie dostrzezesz
    różnicę dostrzeżesz, bo to poprostu widać, jakbyś miał kiedyś w ręku aparat ff i apsc to spróbuj i sam zobacz, zanim coś takiego napiszesz.

co rozumiesz przez pojecie plastyka?
    Ogólnie kolorystykę zdjęcia i przejścia tonalne, a także ilość szczegółów na zdjęciu ...

Nie wiem kto ci nagadal takich glupot ze zdjecia z 30d trzeba jeszcze jakos dodatkowo obrabiac...
    Nikt mi nic nie nagadał, miałem 30d (dalej go czasami używam, jak nie wezmę swojego aparatu) i mam 5d więc wiem co piszę, w przeciwieństwie do Ciebie.

Domyślnie

Nikt mi nic nie nagadał, miałem 30d
    oki to mi wystarczy z mojej strony EOT

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie, ile można się sprzeczać z kimś kto za chiny nie zmieni swoich poglądów? Skoro wg niego 40d jest lepszy od 5d to niech tak sobie myśli-ma do tego święte prawo. Proszę o włączenie "olewatora"
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Coś już napisał

Domyślnie

Ludziska nie przesadzajcie tak z tą wysoką ceną za piąteczkę.Na allegro z 24 miesięczną gwarancją idzie ją dostać za 6,500 co jest moim zdaniem szalenie atrakcyjną ofertą!

http://www.allegro.pl/item246992214_...gwarancja.html

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fatman Zobacz posta
    Na allegro z 24 miesięczną gwarancją idzie ją dostać za 6,500 co jest moim zdaniem szalenie atrakcyjną ofertą!
    Drożej już nie będzie....
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ludziska nie przesadzajcie tak z tą wysoką ceną za piąteczkę.Na allegro z 24 miesięczną gwarancją idzie ją dostać za 6,500 co jest moim zdaniem szalenie atrakcyjną ofertą!

No po tym zwrocie cena zrobiła się bardzo interesująca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jest tak tanio że chyba czas dokupić drugie body - też 5D :-)
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Czyli premiera nastepcy juz niedaleko.

Strona 59 z 79 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów