Strona 69 z 84 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 834

Wątek: 5D vs 40D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Zmiany których ja się domagam nie wpłynęłyby zauważalnie na możliwość korzystania z aparatu w dotychczasowy sposób.
    Mam tu na myśli drobiazgi (oprócz wspomnianych wcześniej )takie jak np:
    - brak możliwości powiększenia zdjęcia zaraz po zrobieniu (jak ktoś bardzo chce naciskać play to nikt mu nie przeszkodzi)
    - przy powiększaniu po pierwszym naciśnięciu lupki powiększenie w jakimś rozsądnym stopniu tak jak to jest np. w G7
    - możliwość przypisania pod przyciskiem bezpośredniego drukowania jakichś sensowniejszych funkcji (np zmiany synchronizacji z błyskiem w trybie AV)
    - możliwość wyświetlenia histogramu bez konieczności zmniejszania zdjęcia
    - możliwość wyświetlenia histogramu dla aktualnie powiększonego fragmentu zdjęcia.
    - możliwość używania AutoISO w trybie M
    - możliwość zdefiniowania zakresu pracy AutoISO (choćby w takim zakresie jak w Nikonach)
    - możliwość wyświetlania parametrów ekspozycji także na tylnym LCD

Podkreślam piszę możliwość, a nie konieczność.
    Tylko to o czym piszesz to są szczegóły - dla mnie zresztą zupełnie nieistotne. To co napisałeś wyżej było po prostu zbyt kategoryczne i dlatego zaprotetowałem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tylko to o czym piszesz to są szczegóły - dla mnie zresztą zupełnie nieistotne. To co napisałeś wyżej było po prostu zbyt kategoryczne i dlatego zaprotetowałem .
    Oczywiście, że to są szczegóły. Zresztą większość tych rzeczy nie przeszkadza w robieniu zdjęć, a po treningu i przyzwyczajeniu przestaje być specjalnie uciążliwa. Nie bardzo jednak rozumiem dlaczego Canon jak tak jak w większości innych aparatów nie umożliwia wstępnej oceny ostrości zrobionego zdjęcia przy pomocy jednego naciśnięcia guzika, a zmusza użytkownika do naciskania kombinacji klawiszy kilka razy. To na prawdę takie trudne do zrealizowania? Oczywiście ja się nauczyłem i wyrobiłem nawyk, że naciskam play, potem kilka razy lupkę, potem znowu play potem info, gdzie zwykle w innym aparacie wystarczy nacisnąć jeden przycisk do oceny ostrości, a potem drugi do wyświetlenia histogramu.

Ilość tych szczegółów jest tak duża że przekłada się na moje kategoryczne stwierdzenie o skopanej ergonomii, a najbardziej wkurza mnie ta zamiana kółek w trybie M. Jaki geniusz to wymyślił tego niestety nie wiem.

Zablokowany

Domyślnie

Kiedy myslice FF stanie sie standardem (czyt. stanieja body z FF do obecnych z cropem) , bo chyba jest to nieuniknione?

Pozdro.

Coś już napisał

Domyślnie

Standardem na rynku półprofesjonalnym? O jaki rynek konkretnie pytasz?
    "Cóż piękniejszego nad niebo, które ogarnia wszystko, co piękne."
    Mikołaj Kopernik

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gotman Zobacz posta
    Standardem na rynku półprofesjonalnym? O jaki rynek konkretnie pytasz?
    O rynek dla tych ktorzy uzywaja teraz luster z cropem.

Pozdro.

Uzależniony

Domyślnie

A ja mam dziwne wrazenie, ze troll powstal z popiolow. Nowy, lepszy i z nowymi zabawkami.

Domyślnie

P.S BARDZO fajne porównanko zdjęć z canona 5d i dwóch komapktów samsunga pro815 i sony r1

http://www.e-fotografija.si/templates/?a=455&z=1&page=5

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

canik kup se R1 i daj ludziom żyć, acha i pisali ci byś coś pokazał i pochwalił sie i co ...??

Domyślnie

A jak jest z tym iso w wizjerze w 5d- wyswietla tylko przy zmianie czy jest cały czas jak w 40d?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    A jak jest z tym iso w wizjerze w 5d- wyswietla tylko przy zmianie czy jest cały czas jak w 40d?
    domyśl się..

Strona 69 z 84 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów