Strona 114 z 254 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Domyślnie

Cały tutorial wyglądał będzie tak:
    1. robisz 10 dobrych zdjęć
    2. obrabiasz je w programie graficznym
    3. zapisujesz w jpg
    4. wchodzisz na strone dowolnego stocku
    5. wypelniasz formularz aktywacyjny /wpisujesz swoje dane, numer paszportu, czasami potrzebujesz skan paszportu ze strona ze zdjeciem/
    6. wysylasz kilka zdjec /tyle ile wymaga dany stock - dlatego dobrze miec z 10 juz zrobionych/
    7. czekasz
    8. czekasz
    9. nerwowo zagladasz na strone stocku i wyszukujesz kolejne
    10. dostajesz maila - albo zaakceptowali zdjecia w pierwszym podejsciu albo dosylasz inne /dlatego dobrze jest miec 10 juz zrobionych/
    11. jezeli zdjecia zostaly zaakceptowane przesylasz juz bez ograniczen, jezeli nie wracasz do punktu 6
    12. zdjecia zostaja dodane do bazy i mozna je kupowac
    13. czekasz
    14. czekasz
    15. uzbierana kase dostajesz w sposob przez ciebie wybrany - i tak co jakis czas /dlugi czas/
    16. raz na rok uwzgledniasza w rozliczeniu swoj dodatkowy dochod - ale w tej sprawie proponuje zasiegnac jezyka w najblizszym biurze ksiegowym - bo tu konczy sie zabawa

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez zeber ; 29-09-2007 o 10:29
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Bywalec

Domyślnie

hahaha
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    no co tu dużo gadać, robić, trzeba, robić, a nie pykać posty roszczeniowe
    Ostatnio edytowane przez fotoaloja ; 29-09-2007 o 10:24 Powód: Automerged Doublepost
    canon 400D+50mm /f1.8

Coś już napisał Awatar 3SA

Smile

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    gdyby mój pomysł spotkał się z większą aprobatą, to czemu nie... ale skoro tak nie jest, to przecież nic na siłę
    Skoro już władowałeś do tego wątku sporo off-topa to nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić ten przesiew i opublikować esencję w poście-poradniku

zachęcam również. powodzenia.

P.S. Wątek czytam od dawna i nie ukrywam, że często bywa pomocny. Dzięki.

Coś już napisał Awatar iblip
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3SA Zobacz posta
    Skoro już władowałeś do tego wątku sporo off-topa to nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić ten przesiew i opublikować esencję w poście-poradniku

zachęcam również. powodzenia.

P.S. Wątek czytam od dawna i nie ukrywam, że często bywa pomocny. Dzięki.

może tak na koniec tego OT.
    Myślę, że jest tu co najmniej kilka osób które znają się o wiele lepiej na stockach niż ja i to one mogły by to zrobić. Ja jedynie mogę służyć pomocą

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iblip Zobacz posta
    może tak na koniec tego OT.
    Myślę, że jest tu co najmniej kilka osób które znają się o wiele lepiej na stockach niż ja i to one mogły by to zrobić. Ja jedynie mogę służyć pomocą
    napisz, a jak będą błędy to lepsi je powytykają
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Karolwe
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeber Zobacz posta
    16. raz na rok uwzgledniasza w rozliczeniu swoj dodatkowy dochod - ale w tej sprawie proponuje zasiegnac jezyka w najblizszym biurze ksiegowym - bo tu konczy sie zabawa
    poważnie trzeba sie spowiadac z tego w skarbówce??
    nawet jak by sie zarobiło pare złotych??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolwe Zobacz posta
    poważnie trzeba sie spowiadac z tego w skarbówce??
    nawet jak by sie zarobiło pare złotych??
    powiem tak. Możesz spróbować się nie rozliczyć, ale jeśli dowiedzą się skądś że kasa do Ciebie za zdjęcia wpłynęła to poczekają 5 lat, policzą odsetki za ten okres od kwoty którą powinieneś zapłacić, dodatkowo jeśli dostałeś jakieś zwroty to też sobie od nich odsetki policzą. Jednym słowem - wesoło nie będzie...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

lmfoto
    Guest

Domyślnie Wypłaty pieniędzy ze stoków

A co z wypłatamie ze stocków.
    Doczytałem że moneybookers są dobrzy.
    Czy konto w moneybookers otwieracie w walucie $.
    Na jakie przelewacie konto w banku - walutowe czy z zamianą na PLN.
    Jaką sumę macie przy przelewach w SS, czy oni przelewają co miesiąc czy może lepiej potrzymać tak kasę i przeleć na następny rok - to tak przy okazji skarbówki, żeby już za ten rok nie podawać do rozliczenia.
    Zaznaczyłem w SS opcję moneybookers ale nie ma tam potwierdzenia numeru konta lub ID konta z moneybookers, może oni w czasie wyl=płaty pieniędzy zapytają o to?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    powiem tak. Możesz spróbować się nie rozliczyć, ale jeśli dowiedzą się skądś że kasa do Ciebie za zdjęcia wpłynęła to poczekają 5 lat, policzą odsetki za ten okres od kwoty którą powinieneś zapłacić, dodatkowo jeśli dostałeś jakieś zwroty to też sobie od nich odsetki policzą. Jednym słowem - wesoło nie będzie...
    Jeżeli za spóźnienie się z rozliczeniem jest kara około 5 tys, to za nieudokumentowane dochody dostaniesz wyrok jak szef mafii
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie prawo autorskie a stocki

pytanie zasadnicze: czy udostępniając na stocku autorską fotografię/grafikę/video zrzekam się całkowicie praw do tych prac? czy mogę nimi nadal dysponować, modyfikować, umieszczać na swojej stronie internetowej etc? wydaje mi się, że mogę. czy tak?

Strona 114 z 254 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164214 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów