Odpowiedż: robić robić i jeszcze raz robić zdjęcia. Po kilkunastu latach PRACY przy duzym szczesciu zostaniesz rozpoznawany tak jak np Eolo Perfido (respect).
co do zarabiania na zdjeciach w sieci - mozesz tak jak spora grupa osób wysyłać zdejcia na serwisy typu Shutterstock itd - zaplaca Ci, uwaga... 20 centow za zdjecie - super, sciagnie ktos je 100 razy i masz cale 20 dolców

Tyle tyko, ze takie coś, sprowadza fotografię do poziomu gleby, i w 100 % uprawnia do twierdzenia, ze "kiedyś fotografowie pracowali w ciemni, a dzisiaj ciemni zajmują się fotografia". Niestety. Najlepiej ucz się robić piękne zdjęcia, i pomysl o zarabianiu za kilka lat. Zreszta, moze ja jestem walniety, ale fotografia to przyjemnosc, a nie biznes (kwestia podejscia, ale ja po prostu nie zakladam, ze musze miec 4 x best L-ki + sprzet za 8000 $ etc).
Swego czasu na fredmiranda.com widzialem na forum post goscia, z rozbrajającą szczerością stwierdził ze wlasnie zakupil tydzien temu 20D + szkiełka, i bedzie "fotografem", Ot tak.. zaprezenotwał kilka prac, po czym ludzie zmiażdzyli go jak pluskwe, komentarzami - dostał nawet ostrzezenie ze moze się spodziewać pozwów do sądu, za takie dziadostwo jakie prezentuje (fakt, był tragiczny, a próbki jego prac jakie oferował po 200 $ zasztuke, wołały o pomste do nieba).
w Polsce pewnie nikt do sądu za chałturę nie pozwie, ale psucie roboty prawdziwym fotografom nie jest chyba ok.