Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamBrzoza Zobacz posta
    co to za chip i dlaczego lepszy: -proszę porozmawiać ze specjalistą, ja "tylko" robie zdjęcia a monitor ma spełniać moje wymagania, podaję namiary:
    Rzucił Pan tezę na forum. Zapytałem o jej uzasadnienie, ponieważ moje informacje mówią coś zgoła innego. Ja również mogę napisać cokolwiek z sufitu, marketingowe słowa-klucze, bez dowodów, ale przecież nie o to chodzi. Jeśli Pan twierdzi, że ma Pan świetny monitor do fotografii proszę podać przynajmniej jego model.

PS. Pytanie o gradienty w liczbie mnogiej było podchwytliwe. Nikt nie jest w stanie ocenić braku przebarwień na więcej niż jednym gradiencie (szarości). Zatem wniosek jest taki, że w ogóle Pan tego nie zweryfikował, a tylko rzucił puste hasło.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-09-2007 o 22:42
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Rzucił Pan tezę na forum. Zapytałem o jej uzasadnienie, ponieważ moje informacje mówią coś zgoła innego. Ja również mogę napisać cokolwiek z sufitu, marketingowe słowa-klucze, bez dowodów, ale przecież nie o to chodzi. Jeśli Pan twierdzi, że ma Pan świetny monitor do fotografii proszę podać przynajmniej jego model.

PS. Pytanie o gradienty w liczbie mnogiej było podchwytliwe. Nikt nie jest w stanie ocenić braku przebarwień na więcej niż jednym gradiencie (szarości). Zatem wniosek jest taki, że w ogóle Pan tego nie zweryfikował, a tylko rzucił puste hasło.

na forum - odpowiedziałem na pytanie [jaki monitor] podałem swój typ, nie jestem specjalista od monitorów ----ALE ZANIM KUPIŁEM TO KILKANAŚCIE PRZETESTOWAŁEM, być może zadający pytanie chciał typowej porady normalnego użytkownika a nie fachowej jakie wykresy itp. Wiem bo byłem w podobnej sytuacji co specjalista to inne porady i zdania, to może być zniechęcające.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a moj monitor to DELL UltraSharp 1905FP
    Ostatnio edytowane przez AdamBrzoza ; 17-09-2007 o 23:00 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

na forum - odpowiedziałem na pytanie [jaki monitor] podałem swój typ,
    Dlaczego nie chce Pan podać modelu monitora? Jest to napisane na nim, nie trzeba być specjalistą aby odczytać.

"Typowa porada" jest niestety najczęściej nieobiektywna. Progi akceptacji i wymagania są różne, to co jednemu wydaje się dobre, innemu niekoniecznie. Jesteśmy na forum i w wąsko specjalizowanym wątku. Wypadałoby radzić rzeczywiście dobrze. Spotkałem się w pracy ze skrajnymi opiniami udzielanymi w dobrej woli. Sam Pan zresztą zauważył, że co "specjalista" to opinia. Gdyby było inaczej byłaby jedna, a ja nie użyłbym cudzysłowu.

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

a moj monitor to DELL UltraSharp 1905FP
    Dziękuję. W wolnej chwili przedstawię rzeczywiste walory ww modelu monitora. Już teraz mogę jednak zdradzić, że niewiele odbiega on niestety od słabej średniej rynkowej dalekowschodnich monitorów. Jest znacząco lepszy od wszystkich bez wyjątku modeli Belinea, Benq, Acer, LG, większości modeli Samsunga i tym podobnych. W powyższym kontekście można rozważać zakup jako sensowną alternatywę, jednakowoż nie można formalnie powiedzieć, że nadaje sie do fotografii, gdyż w okolicach ceny nowego 1907FP są naprawdę lepsze monitory.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 17-09-2007 o 23:12

Uprawnienia umieszczania postów