Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 8 z 170 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1693

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

A o RAW-a jakiegos mozna prosic?
    zdaje sie ze mamy na pokladzie pierwszego przesiadkowicza tak jak sie spodziewałem

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    i3ill - czy moglbys, prosze, zapodac jakiegos RAW-a na ISO 100. Nie mam jakis wymagan co do zdjecia - byle by ruszone nie bylo i pokazywalo jakas zroznicowana kolorystycznie i tonalnie scene?

Dzieki
    oczywiście

proszę :

http://www.krisb.eu/40D/rawek100.CR2

jak jakieś inne to proszę o dokładnie dane ...

OSTROŚĆ USTAWIONA DOKŁADNIE NA OKO KOLESIA WŁADKA ... heheh
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 04-09-2007 o 22:57

Pkt 8 regulaminu forum

CANON 5D MARK II[BG-E6] + 35L + 50 + 85 + 17-40L + 24-105L + 70-200L

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Co do Rawow to moze jutro. Mam same portrety, ktorych bez zgody nie wrzuce, a pogoda nie za dobra za oknem, chociaz to niby szkockie lato. Chyba ze chcecie butelke? Nie za ostra, ale widac szumy (chociaz niewiele moim zdaniem) - iso 800.

http://rapidshare.com/files/53440503...adder.CR2.html

Zdjecie bez ladu i sensu, ale w ciagu tygodnia pracujacego jestem, wiec czasu i sil za bardzo nie ma
    Ostatnio edytowane przez Greyadder ; 04-09-2007 o 23:19

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    zdaje sie ze mamy na pokladzie pierwszego przesiadkowicza tak jak sie spodziewałem
    Niestety, zmartwie Cie, ale nie ma takiej mozliwosci...

Wybacz, ze Cie rozczarowalem

A RAW-a z przyjemnoscia obejrze.

Dzieki i3ill & Greyadder

EDIT: Eeee - Lightroom 1.1 tego nie otwiera, PS 9.02 rowniez, DPP 3.0.1.5...
    Ostatnio edytowane przez zOOn ; 04-09-2007 o 23:21
    5D

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niestety, zmartwie Cie, ale nie ma takiej mozliwosci...

Wybacz, ze Cie rozczarowalem

A RAW-a z przyjemnoscia obejrze.

Dzieki i3ill & Greyadder

może dlatego ?
    http://software.canon-europe.com/sof...049.asp?model=

Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

hehe. dlatego poki nie bedzie update'a do acr, to niespecjalnie widze focenie nowym 40d oby do czasu kiedy bedzie realnie dostepny w foto-raj uaktualnili acr'a..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    hehe. dlatego poki nie bedzie update'a do acr, to niespecjalnie widze focenie nowym 40d oby do czasu kiedy bedzie realnie dostepny w foto-raj uaktualnili acr'a..
    a dpp?? przeciez dostajesz z korpusem....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale zoom browser 5.6. otwiera choc nicnie da sie zrobic.

i jeszce jedno: Panowie czemu tak niedoswietacie?????

poza tym ciekawa sprawa jeden ma 6mb drugi 10mb
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 04-09-2007 o 23:39 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

Obok nowosci w dwucyfrowym body (wieksza matryca, teoretycznie mniejsze szumy, odkurzacz, tu i owdzie uszczelka...) jest tez inne rozmieszczenie przyciskow wokol ekranu na tylnym panelu.

Chetnie przeczytalbym pierwsze porownanie z 30d. Jak naciska sie przyciski pod ekranem. Kiedy byly z boku -naturalnie operowalo sie kciukami (prawy kolko, set i joy, a lewy info itd). Jak jest teraz?
    ║ 50D i 30D + graty ║

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    hehe z Kolegą Vitez napewdę jestem w stanie się uumówić
    Najpierw umow sie na randke z instrukcja od 40D (moge podeslac linke do polskiej), a nie sledzisz ten swoj watek i tylko udowadniasz jak bardzo nie znasz swojego aparatu. Tez tak mialem... jakies ponad 4 lata temu po kupnie Canona G3 .

Cytat Zamieszczone przez i3ill
    proszę o definicję " POPRAWNIE TECHNICZNA FOTKA
    Nie ma na to scislej definicji, moge to logicznie opisac:
    Z normalnym, w miare ciekawym kadem, nieporuszona, z dostosowana glebia ostrosci do zawartosci kadru, fajnie by bylo gdyby byla z jakims pomyslem ale nie ahtystycznie przekombinowana, dobrze naswietlona (rowny histogram) najlepiej w dobrych/neutralnych warunkach oswietleniowych.

Lempl - nie mam o co byc zazdrosny, wczesniej niz i3ill mialem ta puszke w rekach 8)

Kolekcjoner - moge ci potwierdzic ze mode2 jest praktycznie bezglosny. Pisalem to juz kilka razy. Mi szczeka opadla jak NIE uslyszalem migawki w tym trybie (znaczy cos tam bzyknelo i tyle z dzwieku).

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    Obok nowosci w dwucyfrowym body (wieksza matryca, teoretycznie mniejsze szumy, odkurzacz, tu i owdzie uszczelka...) jest tez inne rozmieszczenie przyciskow wokol ekranu na tylnym panelu.

Chetnie przeczytalbym pierwsze porownanie z 30d. Jak naciska sie przyciski pod ekranem. Kiedy byly z boku -naturalnie operowalo sie kciukami (prawy kolko, set i joy, a lewy info itd). Jak jest teraz?
    30D lepiej .. subiektywne uczucie bo po podłączeniu GRIPA przyciski są pomiędzy wyświetlaczem a gripem ..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Najpierw umow sie na randke z instrukcja od 40D (moge podeslac linke do polskiej), a nie sledzisz ten swoj watek i tylko udowadniasz jak bardzo nie znasz swojego aparatu. Tez tak mialem... jakies ponad 4 lata temu po kupnie Canona G3 .

Lempl - nie mam o co byc zazdrosny, wczesniej niz i3ill mialem ta puszke w rekach 8)

Kolekcjoner - moge ci potwierdzic ze mode2 jest praktycznie bezglosny. Pisalem to juz kilka razy. Mi szczeka opadla jak NIE uslyszalem migawki w tym trybie (znaczy cos tam bzyknelo i tyle z dzwieku).

hahahahah bez komentarza!
    Ostatnio edytowane przez i3ill ; 04-09-2007 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Pkt 8 regulaminu forum

Strona 8 z 170 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów