Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 6 z 170 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1693

Wątek: Canon 40D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a ja napisze wiecej... to kolejna debilna choroba majaca tlumaczyc lenistwo pozwalajaca malolatom tlumaczyc swoje braki w wyksztalceniu
    No ta akurat nie. tak twierdzi moja mamuśka polonistka.... która w tym roku definitywnie przeszła na emeryturę z powodu rzeczywiście wyimaginowanych schorzeń i przepisów z nimi związanych, które powodują że nauczyciel w tym kraju (podobnie chyba jak w całym UE) może uczniowi generalnie naskoczyć, nawet gdyby ten biegał po suficie :-)
    Co nie zmienia faktu że każdy może zainstalować sobie Firefoxa z modułem sprawdzania pisowni... i po kłopocie :-)
    a by na temat bylo... to kilka osob upieralo sie iz bedzie szumil bardziej jak 30d ale jak dla mnie to jest raczej lepiej
    Negatywy o czułości 1600 miały ziarno jak groch i jakoś wszyscy z tym żyli :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Silent Mode. To są opcje działania w trybie Live View. Są dwa rodzaje Mode1 i 2. Między innymi o różnicę pomiędzy tymi trybami mi chodzi. Czy rzeczywiście jest to takie ciche - zwłaszcza ten drugi tryb (canon się chwali, że prawie bezgłośny)? Jak się tego używa w praktyce? Po prostu zastanawiam się czy będzie to dla mnie użyteczne w kościele na koncercie? Dotąd musiałem brać kompakt. Byłbym bardzo zobowiązany .
    No wiec tak. Mode 1 jest praktycznie o takim natezeniu jak normalny. Mode 2 jest zdecydowanie cichszy, krotkie klapniecie. Nie wiem jak to bedzie brzmiec w filharmonii przy jej akustyce, ale wydaje sie byc ok

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez i3ill Zobacz posta
    Kolego Przemku a co jeśli znów zostanę posądzony o AMATROSKIE/ZŁE podejście do odpowiedzi? co jeśli będę stronniczy? albo subiektywny? przecież to Forum .. Niechciał bym nikogo wprowadzać w błąd.. bo to forum istnieje .. po co ? nie wiem q…
    NA PEWNO jestem złośliwy … wiem wiem, ale ta sytuacja z 2dniowym banem mnie zabiła…

A teraz na poważnie, jutro kolega, któremu też kupił 40D (drugie) ma przywieść mi 30D i wtedy porównam wizjer.. a matówka? co masz na myśli?

GRIP zakupiony za 650 zł brutto razem z aparatem Kupiłem, bo wiem, że i tak bym wcześniej czy później kupił.

Odnośnie LIVE VIEW .. nie interesował mnie ten temat ale oczywiście przetestowałem ! najpierw trzeba to włączyć w menu żeby w ogóle można było to włączyć.. jak już się wciśnie że live.. ma być widoczny to włącza się toto przyciskiem SET tym pośrodku kółka i słychać takie klapnięcie .. obraz dostajemy na ekranie ALE !! nie łapie ostrości .. trzeba łapać ostrość obiektywem .. wiecie o co chodzi .. ALBO ja czegoś nie umiem !! …
    a sprawdz cf.n III -6 i wlacz AF in live View shooting)
    a potem juz tylko pozostaje kozystac z dobrodziejstwa trzeciego przycisku
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Greyadder
    Guest

Domyślnie

Moze to glupie, ale jak ktos chce sobie porownac.

http://rapidshare.com/files/53406109...mode1.rar.html

Na poczatek normalna seria, potem zmiana na Live View Mode 2 a na koniec Mode 1. Realtywnie odglos normalny jest podobny do 30, wiec mozna sobie porownac pozostale.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    a ja napisze wiecej... to kolejna debilna choroba majaca tlumaczyc lenistwo pozwalajaca malolatom tlumaczyc swoje braki w wyksztalceniu
    Choroba prawdziwa ale że zbyt często tłumaczy lenistwo to fakt. McKane ma rację. Nawet jak się jest dyslektykiem to coś z tym trzeba robić, choćby przez szacunek dla innych.

Cytat Zamieszczone przez Greyadder Zobacz posta
    No wiec tak. Mode 1 jest praktycznie o takim natezeniu jak normalny. Mode 2 jest zdecydowanie cichszy, krotkie klapniecie. Nie wiem jak to bedzie brzmiec w filharmonii przy jej akustyce, ale wydaje sie byc ok
    Dzięki. Brzmi obiecująco.

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    a sprawdz cf.n III -6 i wlacz AF in live View shooting)
    a potem juz tylko pozostaje kozystac z dobrodziejstwa trzeciego przycisku
    Tyle że ten opad lustra to znów "klask". To już wolę ręcznie.

Greyadder dzięki za linka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Za dwa, trzy dni sam się do tego aparatu dorwę to postaram się pokazać kilka POPRAWNYCH TECHNICZNIE zdjęć dla Viteza robionych stałkami.
    Tak na marginesie to ludziska skrzynkę mi całą zapchaliście, ale jest już troszkę miejsca i odpowiem na kilka wiadomych pytań...
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ja 40tke powinienem dostać w piątek, mnie tylko interesuję jedna sprawa.....85L + punkty Af na brzegu kadru...w 5D sprawdza się to fatalnie nie ma crosów i czułość punktów jest do bani, jestem ciekaw jak to będzie chodzić z 40tką, jeśli będzie gut i to sama wklepią do następcy 5tki to odpuszczam sobie nowego Ds-a.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 04-09-2007 o 20:33

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Ja 40tke powinienem dostać w piątek, mnie tylko interesuję jedna sprawa.....85L + punkty Af na brzegu kadru...w 5D sprawdza się to fatalnie nie ma crosów i czułość punktów jest do bani, jestem ciekaw jak to będzie chodzić z 40tką, jeśli będzie gut i to sama wklepią do następcy 5tki to odpuszczam sobie nowego Ds-a.

Pzdr.
    Fakt, tutaj 5D daje ostro ciała. Jak na mój gust to następca powinien mieć przynajmniej tak samo dobry AF a ja stawiam nawet na bardziej rozbudowany. Zresztą nawet teraz 5D ma więcej punktów AF niż 30D. Działąją tylko w dobiegaczce przy centralnym, ale zawsze to coś :wink:
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Heh, jak przeczytalem o cenie 3800 to gul mi skoczyl, tez sobie wybralem moment na kupno lustra... Nie dlatego ze mi lv, odrobinke mniejsze szumy czy uszczelnienie baterii potrzebne tylko dlatego ze zauwazylem wysyp ciekawych cen na allegro, a co dopiero bedzie sie dziac jak sie 40stka w sklepach pojawi...

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Dysortografia jesli juz. Fakt nie kalectwo ale jesli sie tego nie leczy i robi bledy z pelna tego swiadomoscia to jest zwykle lenistwo i brak szacunku dla adwersarzy.
    dysortografia, dyslekcja, dysgrafia to 3 rozne pojecia !!! pewnie wikipedia tez o tym wie 8)

Strona 6 z 170 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów