Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Robić na zielonym

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko jeśli Ci sie dobrze ostrzyło np. zenitem czy inna practica, to w 400d moze byc kiszka. Ma megamały wizjer w którym w zasadzie nic nie widac o ostroci obiektów nie wspominając :/

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

dzieki za pomoc
    zaraz sobie poszukam na allegro i zamawiam i bedzie dodatkowy obiektyw super
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    Tylko jeśli Ci sie dobrze ostrzyło np. zenitem czy inna practica, to w 400d moze byc kiszka. Ma megamały wizjer w którym w zasadzie nic nie widac o ostroci obiektów nie wspominając :/
    Naprawde az tak ciężko moze być ?
    Czyli co kupić odrazu przejściówke z potwierdzeniem ostrości?
    A może kupić tą tańsza i najpierw zobaczyć jak z tym ostrzeniem ?
    Ale na innych obiektywach tez często przełaczam na manualne ostrzenie i daje radę może z tym tez będzie oki?
    Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 24-08-2007 o 17:26 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    Naprawde az tak ciężko moze być ?
    Czyli co kupić odrazu przejściówke z potwierdzeniem ostrości?
    A może kupić tą tańsza i najpierw zobaczyć jak z tym ostrzeniem ?
    Ale na innych obiektywach tez często przełaczam na manualne ostrzenie i daje radę może z tym tez będzie oki?
    Do jednego obiektywu nie kupowałbym przejściówki z potwierdzeniem ostrości, chyba, że to jakiś Zeiss... Przejściówka będzie droższa niż obiektyw, a czy ci przypasuje focenie z manualem dopiero się przekonasz.
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 24-08-2007 o 17:32

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Do jednego obiektywu nie kupowałbym przejściówki z potwierdzeniem ostrości, chyba, że to jakiś Zeiss... Przejściówka będzie droższa niż obiektyw, a czy ci przypasuje focenie z manualem dopiero się przekonasz.
    No dokładnie tak samo pomyslałam a obiektyw mam od kilku dobrych lat i za niego nic nie place a 40 zł za przejściówke moge dac jeszcze. Co prawda mam jeszcze jakis obiektyw Zeissa ale nie robilam na nim zdjęć i nie wiem dokladnie co to za obiektyw bo dał mi go wczoraj teść

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kup sobie normalną przejściówkę - ja używałem takiej za 40 zł z Canonem 350d i bez problemu ustawiałem ostrość. Na pewno nie myliłem się częściej niż obiektyw kitowy :-)

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dzieki bardzo taka właśnie kupie

myslałam że uda mi sie znaleźć kogos na allegro z mojego miasta ale nie znalazłam niestety a po za tym wolałabym nie zamawiac bo nie wiem czy dobry kupie.
    Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 24-08-2007 o 19:39

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Ja może trochę nie po kolei, ale znowu zostało napisane w tym temacie, że na "auto" to ładniejsze zdjęcia wychodzą z kompakta niż z lustrzanki. Robiłem zdjęcia sprzętem za 600zł i za 30 000zł i zawsze z lustrzanki zdjęcia były bez porównania lepsze. Robiłem kompaktami w trybie "auto" (często innego i tak nie ma), robiłem lustrzankami w trybie auto (dla porównania) i lustrzanka za każdym razem bije na głowę kompakta i zamiata nim podłogi. Skąd się wziął ten mit nie mam pojęcia, ale wiem, że z prawdą on nie ma nic wspólnego.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki bardzo taka właśnie kupie

myslałam że uda mi sie znaleźć kogos na allegro z mojego miasta ale nie znalazłam niestety a po za tym wolałabym nie zamawiac bo nie wiem czy dobry kupie.
    Ja swój kupiłem na Allegro.
    Generalnie wszystkie są takie same, różnią się tylko kolorem i ceną.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale czytałam tez cos że niektóre nie pasuja do obiektywów z bolcem a ja chyba mam taki z bolcem i ile dobrze pamietam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale czytałam tez cos że niektóre nie pasuja do obiektywów z bolcem a ja chyba mam taki z bolcem i ile dobrze pamietam
    To czytaj w opisie konkretnej przejściówki - musi mieć blokowanie bolca przysłony (tak się to chyba nazywa). Ale prawdopodobnie wszystkie to mają.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów