Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Robić na zielonym

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak najbardziej, niech sobie będzie. Ale kupowanie lustrzanki po to żeby robić tylko w trybie zielonym (od czasu diametralnych obniżek na starsze modele, wprowadzonych przez Nikona i Pentaxa bardzo popularne) jest dalece niecelowe, bo z kompakta na automacie fotki będą "ładniejsze"
    zgadzam sie w 100% ale u nas jest tak że dopuki nie naprawie minolty z3( spadło się jej) to mój mąz bedzie korzystał z moich dwóch Canonów a jak mnie nie ma to nie będzie za kazdym razem dzwonił i pytal jak co ustawić wiec u nas Auto jest przydatne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Można też powiedzieć tak: w zielony program zaszyto wiedzę i doświadczenie projektantów aparatu (ograniczone do jego możliwości - stąd programy tematyczne). Jeśli nowy użytkownik stwierdzi, że zaczął robić zdjęcia lepsze niż jego aparat, to powinien się cieszyć, bo chcąc-nie chcąc, pokonał pewien próg
    EOS - conditio sine Kwanon...

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

Ja to wszystko rozumiem. Mnie właśnie bardzo kręci możliwość zabawy ręcznego nastawiania parametrów. Zwłaszcza że żona nie pozwala mi używać tej wspomnianej lampy z uwagi na małe dziecko które nam sie narodziło. Jest to moja pierwsza zabawka tego typu i podniecam się jak dziecko jak zrobię fotkę bez lampy przy marnym świetle a efekt jest oszałamiający (oszałamiający dla mnie bo wszystko wyraźne i ostre jasne a pewnie te fotki dla profesjonalisty z 1Ds albo 5D byłyby niczym) Zakupiłem sobie wczoraj EF 75-300mm f/4-5.6 III USM i się nie mogę już doczekać bo ze Stanów przyleci dopiero na początku września. Mam nadzieję że na początek mojej przygody z fotografią mi to wystarczy

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czlowiekmpp Zobacz posta
    Jest to moja pierwsza zabawka tego typu i podniecam się jak dziecko jak zrobię fotkę bez lampy przy marnym świetle a efekt jest oszałamiający
    kup sobie 50mm f1.8 za 300zł. To bedzie ekstaza jak zrobisz dziecku zdjecie bez lampy przy f2.2

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

No oczywiście że jak się otworzy przysłonę i zwiększy czułość to pewnie. To wiedziałem zanim kupiłem aparat
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To taki jasny obiektyw jest taki tani?
    Ostatnio edytowane przez czlowiekmpp ; 24-08-2007 o 15:57 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja tez polecam 50mm 1,8 kest niedrogi a śiwetne zdjęcia robi

Domyślnie

bo to jest prawie "kit" tylko ze jasny i dobry
    a czy zawsze musi byc tak zę to co dobre (jasne) musi być drogie?
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

Hmm to muszę się zastanowić nad tym ale na razie poczekam na zooma. I dalej będe się uczył na kitowym

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja jak kupiłam 50mm to KITa żadko uzywam ale mam jeszcze stary obiektyw od zenita tylko nie wiem czy bedzie pasował jak bedzie to odstawie KIta w zapomnienie

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

No ale kitowy zawsze jakąś zmienną ogniskową ma a tamten tylko 50 mm

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów