Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Robić na zielonym

Mieszany widok

czlowiekmpp
    Guest

Smile Robić na zielonym

Poproszę o wyjaśnienie stwierdzenia "robić na zielonym" bo spotkałem się tu z takim określeniem i nijak nie mogę tego rozszyfrować. Dla znawców pewnie jest do śmiechu takie pytanie

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zielony to probram automatyczny.

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

He he dzięki rzeczywiście zielony kwadracik. Kupiłem sobie 400D jakieś 3 tygodnie temu przesiadając się z kompakta. Od 2 dni siedzę i czytam to forum jak książkę. Super sprawa. Od początku nie robiłem na zielonym bo fotki nie specjalne na tym wychodzą

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Taki zielony kwadracik.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ja sie zgodzic nie moge z tym stwierdzeniem .

mam 400d i mój mąz jak mu ustawie to robi zdjecie na manualu ale jak mnie nie ma i chce porobic fotki to robi na auto i wychodza mu też ładne

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    ... to robi na auto i wychodza mu też ładne
    No cóż "ładne" to pojęcie względne. Pamiątkowa fotka przy dobrym oświetleniu powinna "wyjść" i trybie całkowicie automatycznym, ale na tym koniec. Pejzażu czy typowego portretu to już się raczej w ten sposób nie zrobi dobrze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    No cóż "ładne" to pojęcie względne. Pamiątkowa fotka przy dobrym oświetleniu powinna "wyjść" i trybie całkowicie automatycznym, ale na tym koniec. Pejzażu czy typowego portretu to już się raczej w ten sposób nie zrobi dobrze.
    Nie mówiłam że robi jakies super wygorowane fotki(sama jeszcze takich nie robię) ale z rodzinnych wypadów wychodzą całkiem niezłe jak na kompletnego laika. czasem auto sie przydaje

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    ...czasem auto sie przydaje
    Jak najbardziej, niech sobie będzie. Ale kupowanie lustrzanki po to żeby robić tylko w trybie zielonym (od czasu diametralnych obniżek na starsze modele, wprowadzonych przez Nikona i Pentaxa bardzo popularne) jest dalece niecelowe, bo z kompakta na automacie fotki będą "ładniejsze"
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jak najbardziej, niech sobie będzie. Ale kupowanie lustrzanki po to żeby robić tylko w trybie zielonym (od czasu diametralnych obniżek na starsze modele, wprowadzonych przez Nikona i Pentaxa bardzo popularne) jest dalece niecelowe, bo z kompakta na automacie fotki będą "ładniejsze"
    zgadzam sie w 100% ale u nas jest tak że dopuki nie naprawie minolty z3( spadło się jej) to mój mąz bedzie korzystał z moich dwóch Canonów a jak mnie nie ma to nie będzie za kazdym razem dzwonił i pytal jak co ustawić wiec u nas Auto jest przydatne.

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie

Jak pisałem wcześniej miałem kompakt. I porównuję do niego. DSC-s600 jego zaletą była lampa. Może mi się wydaje ale jak Sony błysnął to oczy puchły a 400D jakieś niedoświetlone wychodzi.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów