Jestem pierwszy raz na forum więc chciałbym się przedstawić i skorygować trochę inforamcji które tu słyszę
jestem od konkurencji wobec eizo a konkretnie della (przyznaję się bez bicia)

1. Coś takiego jak czerń w opisywanych technologiach to fikcja podświetlenie stanowią świetlówki a nie diody led więc mówienie o tym w ten sposób jest śmieszne wystarczy sprawdzić to wyłaczając światło i patrząc w trybie poleceń windowsa lub innym trybie poleceń, od razu widać poświatę

2. Proponowanie do zastosowań graficzno-fotograficznych monitorów wyświetlających malutką gamę kolorów 60-70% gamy NTSC czy Adobe kiedy istnieją konkurencyjne monitory wyświetlające 92 czy 96% danego standardu to śmieszne. Przypomnę że 100% gamy kolorów standardu Adobe to tylko 50% kolorów widzianych przez zwykłego a nie jakiegoś tam wybitnie uzdolnionego w rozpoznawaniu barw człowieka... więc nie są jakieś tam nieistotne rzeczy....

3. S2411W to średni monitor jeśli ktoś chce koniecznie eizo to polecam Eizo CG241W (orientcyjna cena w Polsce 8000zł) który posiada te ponad 90% palety barw standardu NTSC czy Adobe
Jesli ktoś chce jakiś monitor wysokiej klasy ale nie tak drogi jak eizo polecam
2407WFP-HC w cenach tańśzych niż tanie eizo 24"
Myślę że jakość obrazu jest ważniejsza niż jakaś potencjalna możliwość regulacji obrazu jaka może jest w eizo a jakiej może nie ma w dellu.. W końcu dell to solidna firma