Strona 97 z 103 PierwszyPierwszy ... 47879596979899 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1030

Wątek: Monitor LCD - jaki ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waskowiak Zobacz posta
    chcesz powiedzieć że w każdym Eizo 15% kwalifikuje się do wymiany ? Jakoś nie zauważyłeś że S2031W to 20" za 2400zł a DELL 24" czyli bierzesz średnio biorąc monitor w swojej wielkości 2 razy droższy od przeciętnego. Jak ja mam na to odpowiedzieć nie mając nawet kalibratora ? Czyżbyś miał 2 stoły do testowania każdy inny ?
    Z tego mogę wywnioskować także że potajemnie używasz della a sprzedajesz to do czego masz dobry dostęp .....
    Zresztą jak tu można porównywać 24 do 20 zawsze na 24 przy takiej technologii trudniej uzyskać równomierność .... jak ty długo musisz się uczyć ....
    Bardzo merytoryczna polemika, wręcz przypomina mi pewien popularny ostatnio w mediach styl prowadzenia dyskusji. Zapewne zaraz się dowiemy, że polska dystrybucja Eizo to jest to spisek wykształciuchów-lobbystów-"mordo ty moja"...

Dopiero zaczyna Awatar waskowiak

Domyślnie

po ciemku kompaktem zrobione zdjęcie - należy oglądać także po ciemku na monitorze z dobrym kontrastem, te de zielonkawe kropki to swiecace klawisze kontrolne a z prawej w rogu dolnym to kursor w kształcie krzyżyka z programu dpt.exe
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Bardzo merytoryczna polemika, wręcz przypomina mi pewien popularny ostatnio w mediach styl prowadzenia dyskusji. Zapewne zaraz się dowiemy, że polska dystrybucja Eizo to jest to spisek wykształciuchów-lobbystów-"mordo ty moja"...

Czornyj nie pamiętasz jak 60GXP i 75GXP w 50% wróciła do serwisu spowrotem ? A jak sprzedawane były do firm komórki np z zepsutymi klapkami i 95% pracowników bało się zwracać albo nie chciało nie mieć przez miesiąc darmowego telefonu ..... to nie demagogia to fakty.... idź do sklepu kup proszek i kup na targu kupiony z zagranicy zobaczysz różnicę, czy jedź do miejscowości Rowy zobaczyć jak smakują ogórki kiszone zrobione dla Niemców
    szukać daleko nie trzeba idź do sklepu i obejrz sobie 26" lcd neca za 6000zł i policz bady i suby
    Dlaczego w Japonii jak się zepsuje suszarka to właściciel sklepu jedzie do innego miasta aby osobiście wymienić ją na 2 nowe klientowi ? Bo tam inaczej niż u nas ludzi nie traktuje się 4 razy gorzej od Murzynów bez obrazy....
    Ostatnio edytowane przez waskowiak ; 30-10-2007 o 23:55 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Witam,
    niestety nie mam czasu na przeczytanie całego watku a potrzebuje kupic nowy panel Lcd. Nie mam zbyt wiele miejsca w pokoju i zdecydowałem sie na Lcd a konkretnie zalezy mi na jakims 24"

Bedzie słuzył głownie do zdjec!! (mam tego sporo wiec musi byc solidny, dobry i słuzyc na lata!!) ale czasami jako telewizor

Prosze o jakies konkretne modele, linki a jesli nie to czym powiennem sie kierowac podczas zakupu.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Proponuję znaleźć trochę czasu i poczytać trochę wątek...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morafi Zobacz posta
    Witam,
    niestety nie mam czasu na przeczytanie całego wątku a...
    Tja, za to koledzy mają znaleźć czas, żeby Tobie podać wszystko pod nos.
    Powtarzać opinie i linki (i najlepiej jeszcze poszukać najtańszej oferty i dołożyć kasy ) które już się pojawiły, tylko dlatego, że Tobie się łaskawie nie chce poszukać/poczytać.

Bezczelny jesteś koleś...

Domyślnie

pazurek wez no trzasnij ten fachowy tescik jeszcze raz 2-3 krotnie zwiekszajac dystans miedzy pudelkiem z gluptakiem a wyswietlaczem, hm?:> i wnioski wyciagnij sam.
    pozdrawiam,
    zby

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie wiem czego by to mialo dowiesc, faktem pozostaje to ze na samsungu ktorego uzywam mam jednolicie czarne tlo a na eizo ktore chcialem sobie kupic do domu pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to cztery jasne plamy na rogach. zadnych wnioskow nie wyciagam, bo jest to jeden egzemplarz ktory akurat mialem mozliwosc zobaczyc.

Domyślnie

Pazurek, a nie wziales pod uwage, ze Eizo moze miec wiekszy zakres jasnosci. W swietlowkach zachodzi proces powolnej degradacji ich jasnosci i jej zakres 'na zapas' moze byc wynikiem zapobiegliwosci inzynierow Eizo.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz72 Zobacz posta
    Pazurek, a nie wziales pod uwage, ze Eizo moze miec wiekszy zakres jasnosci. W swietlowkach zachodzi proces powolnej degradacji ich jasnosci i jej zakres 'na zapas' moze byc wynikiem zapobiegliwosci inzynierow Eizo.
    Nie dorabiajmy ideologii. Monitor ma być równo podświetlony i koniec. Skoro wyraźnie widać jasne plamidła, to ten widać niestety akurat nie jest.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Aż się boję zrobić taki test u siebie
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 31-10-2007 o 19:54

Strona 97 z 103 PierwszyPierwszy ... 47879596979899 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów