Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

bebesky, dokładnie ! Pytanie proste jak konstrukcja cepa, a odpowiedzi błądzą gdzieś po manowcach
    Najbardziej "lubię" wypowiedzi w stylu, a po co ci 5D czy 1D Mark III skoro dla ciebie wystarczy 400D

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    bebesky, dokładnie ! Pytanie proste jak konstrukcja cepa,
    Odpowiedź jest równie prosta, co zresztą zauważył ten sam bebesky:
    http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=81

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Najbardziej "lubię" wypowiedzi w stylu, a po co ci 5D czy 1D Mark III skoro dla ciebie wystarczy 400D
    IMHO to z powodu tytułu wątku. Jakby usunąć z niego słowo "amatora" to nie byłoby problemów :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    A jakos na ta chwile nie jestem w stanie sobie przypomniec szybszego sportu od pilki recznej.
    Pływanie ??

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Jak to kupa plastiku ? To on nie ma obudowy ze stopu magnezowego ?
    Może i ma, ale jak go biorę do ręki i chwytam nieco mocniej to się zastanawiam czy klapka od CF wyleci mi dziś - czy dane mi będzie jednak fotografować do samego końca eventu. Badziew totalny jak za tę kasę. Dlatego na miejscu pytającej brałbym "Marka" - w ciemno, prawdopodobnie oszczędzi sobie niektórych frustracji związanych wyłącznie z 5D. + Solidne szkła - ale Marta o tym wie.

Miałbym też kilka uwag do logiki i ergonomii, ale się powstrzymam bo to nie ten temat.
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 21-06-2007 o 08:41
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Panowie, bez sensu jest to wasze gardłowanie. "Zabawki" sa po to by je kupować.

Kup Marka i juz ( czuje że i tak go kupisz bez wzgląduna to co zostanie tu napisane )

Nie ma najmniejszego znaczenia że jak go już będziesz posiadać to będziesz robić takie same foty. Ważne jest że robi wrażenie na facetach, co udowodnił ten watek.

czyż po to kupuje się ferrari żeby jeżdzić po torze 300 km/h czy też bulwarem riviery 30 km/h ? odpowiedżcie sobie sami

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    czyż po to kupuje się ferrari żeby jeżdzić po torze 300 km/h czy też bulwarem riviery 30 km/h ? odpowiedżcie sobie sami
    good point

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Marto zobacz tutaj (to chyba najpiękniejsze zdjęcia koni jakie widziałem):

http://www.fototok.tkb.pl/pt/author.php?a=7554

Zdjęcia robione Fuji (zobacz w exifie), może warto tą puszkę kupić? :rolleyes:

No dobra teraz bez złośliwości: kup co chcesz, ale pamietaj że jak najdroższa puszka Canona nie pomoże to ... to co? Piękne zdjęcia można robić tez tańszym sprzętem (oczywiście nie popadając w drugą skrajność - bo wtedy można ale jest trudniej). Jeśli chcesz to oczywiście kupuj Marka i tyle, ale IMO to nie rozwiąże Twojego problemu bo jest to bardziej problem psychologiczny a nie fotograficzny. No ale na jakiś czas samopoczucie poprawi Popracuj trochę nad kadrem, bo jakość fotografii to nie tylko szumy i ostrość tam gdzie trzeba.

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Może i ma, ale jak go biorę do ręki i chwytam nieco mocniej to się zastanawiam czy klapka od CF wyleci mi dziś - czy dane mi będzie jednak fotografować do samego końca eventu. Badziew totalny jak za tę kasę.
    Też jak biorę 20ke w rękę zawsze mi ta klapka z CF przeszkadza. Powiem więcej, myślę że 95% nieudanych ujęć jest właśnie z jej powodu, potem nie mogę spać nocami, na randkach myślę tylko o tej klapce, a pod prysznicem jeszcze zawsze, jak grom z jasnego nieba powraca myśl: 'cały czas mi ten nieszczęsny wbudowany flash nie otwiera się za każdym razem'. Zakręcam kurek, biegnę do pokoju i dotykam mojego cennego korpusu. Drżące palce sprawdzają, czy stan flasha się nie poprawił i czy klapka nie wystaje o ułamek milimetra więcej, niż poprzednio. I kładę się spać z myślą, że jutro znów będę musiał walczyć z moim aparatem z nędzną klapką i wadliwym flashem, a pod zdjęciami będę musiał umieszczać podpisy: 'Zrobione, niestety canonem 20D z wystającą klapką CF i nie otwierającym się flashem, dlatego wyszło jak wyszło'
    jest tak nudno, że zaczyna to być ciekawe...

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Najbardziej śmieszy mnie w tym wątku jak bardzo się "przejmujecie" cudzymi wydatkami. Jakie ma znaczenie czy autorka robi genialne, średnie czy kiepskie zdjęcia? Dla czego wszyscy chcą decydować co jest dla niej lepsze wybierając wszystkie możliwe konfiguracje sprzętowe poza tymi o które pytała?
    Czy z pomocą Marka3 i dobrego szkła nie da się uczyć fotografii? Dlaczego koniecznie musi kupić najpierw dobre szkło i podpinać je do 400-setki skoro jak sama napisała może mieć od razu dobre szkło razem 1-ką?

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Najbardziej śmieszy mnie w tym wątku jak bardzo się "przejmujecie" cudzymi wydatkami.
    Może dlatego, żeby po zakupie autorka watku nie zadala sobie pytania: po co mi to?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Może dlatego, żeby po zakupie autorka watku nie zadala sobie pytania: po co mi to?
    no wlasnie o to chodzi, bo ja osobiscie jakos nie potrafie sobie wyobrazic kobiety biegajacej caly dzien z 3 kilogramowym zestawem

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów