Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Na kosmetyki już wydałam. Nie mieszczą mi się w domu

caravaggio robisz się niesmaczny. Za stara jestem na takie głupoty. Ja zadałam zwykłe i może trochę naiwne pytanie wynikające z mojej niewiedzy. Jak już w którymś poście wcześniej nadmieniłam, mam nadzieję, że "dorosnę" do sprzętu. Myślałam raczej o prostych odpowiedziach. N.P. Wybierz ten bo..... Albo ten bo.... np. sprawdzi się w trudnych warunkach. (pytanie dotyczyło pewnych modeli z apytaniem o matryce) Nie jest złym niczym nie być profesjonalistą i posiadać oraz uczyć się profesjonalnego sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez marta_o ; 20-06-2007 o 22:19

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Przynajmniej masz poczucie humoru

Proponuje zamknac temat bo zaczynaja sie osobiste wycieczki a i tak przeciez wszystko juz zostalo powiedziane.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Te dla przykładu w innych warunkach na wolnym powietrzu

Linki będą działać za jakieś 10.min
    Jaka stajnia ?

Pozdrawiam
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale z tymi fotkami cos naprawde jest nie tak...
    moze najpierw pytanko... wyostrzylas je po zmniejszeniu?

Bo jesli tak, to ja tu bym dopatrywal sie w problemie z sigma, znam to szkielko co prawda z innego systemu, ale mozna bylo wycisnac z niego o wiele wiecej, tym bardziej, ze fotki byly robione tez na sloncu.

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maver1ck Zobacz posta
    Jaka stajnia ?

Pozdrawiam
    Stajnia Caniona
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Czyli rozumiem majac 30D(5kl/s) i przyzwoitą Ele nie popstrykasz szybkich sportów i reporterki...po przeczytaniu wątku myślę o sprzedaży 30stki i zbieram na Mk III.Max deprecha....
    Ps jak większość uważam że fotki -zestaw 1 są super-zest 2 taki sobie.
    Ps 2 zdecydowanie postawiłbym na szkła i dobre body.Ale ja to się może nie znam.....
    Ostatnio edytowane przez Rafał32 ; 20-06-2007 o 22:34 Powód: Automerged Doublepost
    Aparat Foto

Uzależniony

Domyślnie

caravaggio robisz się niesmaczny. Za stara jestem na takie głupoty. Ja zadałam zwykłe i może trochę naiwne pytanie wynikające z mojej niewiedzy. Jak już w którymś poście wcześniej nadmieniłam, mam nadzieję, że "dorosnę" do sprzętu. Myślałam raczej o prostych odpowiedziach. N.P. Wybierz ten bo..... Albo ten bo.... np. sprawdzi się w trudnych warunkach. (pytanie dotyczyło pewnych modeli z apytaniem o matryce) Nie jest złym niczym nie być profesjonalistą i posiadać oraz uczyć się profesjonalnego sprzętu.
    Takie to forum też bywa. Zadałaś proste pytanie - otrzymałaś trochę sensownych odpowiedzi i wagon frustracji, zazdrości oraz niedowartościowania. Bo jakże to, amatorka z Markiem Trzecim?! Zgroza. Póki co niech się uczy! Bo my to już mamy, umiemy i wiemy lepiej.

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Ale z tymi fotkami cos naprawde jest nie tak...
    moze najpierw pytanko... wyostrzylas je po zmniejszeniu?

Bo jesli tak, to ja tu bym dopatrywal sie w problemie z sigma, znam to szkielko co prawda z innego systemu, ale mozna bylo wycisnac z niego o wiele wiecej, tym bardziej, ze fotki byly robione tez na sloncu.
    Nic nie wyostrzałam, nic nie zmieniałam, zrobiłam ich naprawdę dużo wtedy. Kombinowałam z różnymi ustawieniami przysłony, czasu, czułości, nawet balansu bieli. Te akurat mają chyba najlepsze barwy i naświetlenie. Nawet z ostrością na manualu kombinowałam.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Takie to forum też bywa. Zadałaś proste pytanie - otrzymałaś trochę sensownych odpowiedzi i wagon frustracji, zazdrości oraz niedowartościowania. Bo jakże to, amatorka z Markiem Trzecim?! Zgroza. Póki co niech się uczy! Bo my to już mamy, umiemy i wiemy lepiej.
    I wywody domorosłych psychologów, którzy na podstawie postów budują portret psychologiczny rozmówców

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozwolilem sobie lekko podostrzyc ta fotke, lepiej wyglada raczej

Dwa szkoda, faktycznie, ze nie dalas exif-a bo wtedy byloby widac parametry bo zastanawiam sie, czy przy tym swietle bylo konieczne dac tak duze ISO... stawiam na 1600 po tym co widac w ciemniejszych partiach fotki.
    Nie wiem, ja obstaje za szklem na wstepie, takie jest moje zdanie, ale to Twoja kasa i wydasz na co chcesz

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Dwa szkoda, faktycznie, ze nie dalas exif-a bo wtedy byloby widac parametry bo zastanawiam sie, czy przy tym swietle bylo konieczne dac tak duze ISO... stawiam na 1600 po tym co widac w ciemniejszych partiach fotki.
    Nie wiem, ja obstaje za szklem na wstepie, takie jest moje zdanie, ale to Twoja kasa i wydasz na co chcesz
    A ja stawiam na to, że ciemniejsze partie fotki są po prostu niedoświetlone.

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów