Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Coś już napisał

Domyślnie

Bardzo fajne foto, gratuluje i widać, że przyda się lepszy sprzęt
    Spróbuj pożyczyć sobie od kogoś np 30d i 70-200 2,8 canona. Zestaw bardzo fajny i po może nawet jednej imprezie pokaże jak bardzo potrzeba 1d

Nie piszę tego z zazdrości. Chce abyś uniknęła może chwilowo zbędnego wydatku. A może małą alternatywę i 1d markII? Kilka tysięcy taniej a wcale nie gorzej
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

na moje bardzo ładne fotki

po ich obejrzeniu tym bardziej przychylam sie do zdania.... najpierw szkiełka , sprawdzenie jak Ci działają na 400D i ewentualnie dopiero wtedy body.

a zdjęcia naprawdę ok... po Twoim opisie spodziewałem się czegoś duuuuuuuuuuużo gorszego
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Uzależniony

Domyślnie

kup sobie dobre szkło i ucz się zdjęcia robić. czy kupisz 400d, 30d, 5d czy marka to co za różnica? Myślę że dla amatora niewielka.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ale, że co niby z tymi fotkami jest nie tak ? Bo dla mnie są jak najbardziej OK.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    mart_o, a to widziałaś? http://svt.se/hogafflahage/hogafflaH.../hestekor.html
    (głośniki!)
    Tego to nawet 1d nie potrafi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Ale, że co niby z tymi fotkami jest nie tak ? Bo dla mnie są jak najbardziej OK.
    Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać. No i oczywiście chciałabym mieć możliwość korzystania w różnych warunkach ze sprzętu i strasznie denerwują mnie uciekające momenty. O dopasowanie światła, czasu itp wiem, że sama muszę się postarać.
    Ostatnio edytowane przez marta_o ; 20-06-2007 o 20:51 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać.
    IMHO wcale nie rzuca się w oczy, szczególnie przy zmniejszonych zdjęciach, które zamieściłaś. Patrzysz na szumy przy 100% powiększeniu?
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

następne tez bardzo dobre
    podobają mi się zwłaszcza ostatnie
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Tamte dwa co włożyłam pierwsze to strasznie szumów dużo widać. .
    Ha tylko , że akurat w takich "brudnych" fotkach szumek dodaje smaczku. Ale kazdy lubi co innego
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony

Domyślnie

nie przesadzajmy z tymi dobrymi zdjeciami. Napiszcie dziewczynie szczerze,
    bo to najwarzniejsze w tym wszystkim. zdjęcia są słabe, nie ma co ukrywać.
    zdjęcie 3156: nie trafiłaś z ostrością. ujęcie i kadr bardzo nieciekawe. nie to światło. tło nie zagrało. a w szczególności ta poprzeczna belka, która bardzo żle wygląda przy końskim pysku.
    zdjęcie 3240: to samo. światło, kadrowanie, tło...
    Widzę że nie ma co opisywać reszty bo te same błędy. Mam nadzieje że kiedys zobaczysz to sama. To będzie ten moment żeby rozglądnąć się za lepszym aparatem. A tym czasem wyczyść matrycę albo zmniejsz głębię przy takich zdjęciach. Pozdrawiam!

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
    to raczej ty. ludzie robili ********e zdjecia smiena. i jak to wytlumaczysz? zdjecie to nie tylko technika.to dusza. ale widac,jest ci to obce.

profesjonalisci tak,ale jak ktos zwala wine na puszke (majaca duze mozliwosci) za zle zdjecia robiac takim szklem i mysli ze jak kupi jednke to zrobi sama za niego zdjecia... to to jest pomylka. taki aparat jak 5d czy jednyka to swiadomy wybor. nie kupuje sie ferrari ,jak sie jeszcze za dobrze ruszac nie umie !
    Wiesz Dan za parę lat (2012 rok) będą w Polsce Mistrostwa Europy w piłce kopanej i zjadą się fotoreporterzy sportowi z całego świata.
    Weż wtedy łubiankę aparatów Smiena i idź im podaruj. Na pewno posikają się z wdzięczności. :rolleyes:

I o ile lżej im będzie, wyobraź sobie za bramkami tłum facetów ze Smienami. I już dzisiaj więcej nie pij.:-D :-D :-D

P.S. Mam żelazko elektryczne, ale za to z nawilżaniem.
    Ostatnio edytowane przez SAM ; 20-06-2007 o 21:18

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów