Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 185

Wątek: Dylemat amatora: 5D czy 1D mark III

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta_o Zobacz posta
    Już poprawiłam adres plików. Pomyliły mi się serwery.
    Zdjecia bardzo ladne. Szczegolnie pierwsze przypadlo mi od gustu

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

tak tak kobiety tu zaglądają i fotografują, to ja prosiłam o zdjęcia, pierwsze b. ładne, drugie ..ciut gorsze proszę o więcej uwielbiam konie
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem maniakiem ostrości, jestem za to amatorem, ale IMHO zdjęcia są jak najbardziej ok. Taki klimat Marlboro trochę, ale generalnie mi sie podobają :-)

OT: marta_o: wolę jazdę bardziej klasyczną, masz jakieś zdjęcia ze skoków/ujeżdżenia?
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Dopiero zaczyna Awatar marta_o
    Miasto
    Okolice Warszawy

Domyślnie

To ja może dokończę w końcu moją galerię i podeślę linka żeby nie śmiecić w temacie.
    Strasznie trudno mi było ustawić parametry naświetlenia. Na ujeżdżalni były plamy świateł, i plamy cienia. Obiektyw mam dość ciemny jak na te warunki. Musiałam polować na oświetlone miejsca. Stałam przed bandą więc cały pył leciał na mnie i aparat. Robiłam parę fotek i obracałam się tyłem bo aż żal mi było patrzeć na obiektyw. Wtedy cały kurz zbierały moje plecy Stąd to kiepskie kadrowanie. Mój pośpiech plus mało wprawna ręka.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Sam osobiście robię 350D, i jak podpinam 70-200/4L to potrafi zaskoczyc, no ale ta puszka ma do siebie że potrafi też zaskoczyc negatywnie.
    Jeśli miałbym wybierac na jakiekolwiek zawody, to albo wydac mniej i wziąśc 30D, i kilka dobrych szkieł, ale jeśli zastanawiał bym się pomiędzy 5D a 1D MkIII, to zdecydowanie 1D MkIII. Do sportu puszka jak znalazł (no ew. 1D MkII N).
    Poznałem gościa który 350D robił zdjęcia w deszczu, ale po co sie stresowac, po co miec tą myśl że jednak ta woda się dostanie do środka i body nam padnie.

P.S. Wyczuwam lekką zazdrośc w kilku osobach tutaj
    P.S.2 Super klimat na zdjęciach
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony

Domyślnie

To ja może dokończę w końcu moją galerię i podeślę linka żeby nie śmiecić w temacie.
    Strasznie trudno mi było ustawić parametry naświetlenia. Na ujeżdżalni były plamy świateł, i plamy cienia. Obiektyw mam dość ciemny jak na te warunki. Musiałam polować na oświetlone miejsca. Stałam przed bandą więc cały pył leciał na mnie i aparat. Robiłam parę fotek i obracałam się tyłem bo aż żal mi było patrzeć na obiektyw. Wtedy cały kurz zbierały moje plecy Stąd to kiepskie kadrowanie. Mój pośpiech plus mało wprawna ręka.
    Jasne, nikt nie wymaga idealnych kadrów na poziomie aparatu. Kadruj po wszystkiemu, na szopie (abo nawet irfanie:razz Np. na #2 obetnij troche góry i odpowiednio lewego boku.

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strasznie trudno mi było ustawić parametry naświetlenia
    Odwieczny problem, nikt nie powiedział, że będzie łatwo ;-) Nie przejmuj się, wiele osób, łącznie ze mną, ma z tym czasami problemy. Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Uzależniony

Domyślnie przerywnik rozrywkowy :)

mart_o, a to widziałaś? http://svt.se/hogafflahage/hogafflaH.../hestekor.html
    (głośniki!)

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Calkiem fajne, chociaz imho pierwsze 2 byly najlepsze
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów