Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
wiem ze jak kupowalem 3lata temu 350d to takze szukalem tematow dotyczacych d70 i bylo mowione ze w aparacie cos tam lubi sie paprac... a jesli chodzi "o wsparcie" to powiem ze w naszym zakladzie na 3 nikony d70 kazdy odwiedzil serwis :-) a niektore to juz po dwa razy... ot prosty przyklad ostatni d70 wrocil z serwisu 2 tygodnie i pochodzil moze z tydzien zeby znow do niego wrocic... nie mam teraz sil szukac w archiwum co tam ludzie pisali 3lata temu na temat tej awaryjnosci ale nikon mial tam jakas wpadke...

(...)
Wiesz do tego co ludzie piszą na forach to trzeba bardzo ostrożnie podchodzić. Przy czym na forum Nikona nie ma jakiegoś wysypu postów o awariach D70/D70s. wręcz jest jak napisał czornyj - raczej zadziwiają przebiegi migawki - praktycznie jak w profi korpusach. Co do tego że się zepsuły trzy szt. Wiesz ja też słyszę o tym ze coś tam padło np. samochód znajomego - nowy - jeden z najbardziej bezawaryjnych podobno. Drugiemu znajomemu wypadła na jezdnię miska olejowa dokładnie w tym samym bezawaryjnym modelu ale nie ośmielił bym się napisać o tych autach, że są bardzo awaryjne. Po prostu zbyt mała próba. Dlatego jak pisałem o wsparciu to czekałem na jakieś statystyki albo opinie użytkowników przynajmniej tak liczne jak np. Err 58 w Minolcie.