Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: 350 vs d70s wiem co to opcja szukaj:)

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    nie wiem po co watek _ wystarczy wziasc jeden i drugi aparat w lape _ i jesli sie nie ma lapek _ 4 miesiecznego dzieciaka _ wybor jest prosty _ juz w samej ergonomi bije na leb
    Dzięki,ale już chyba wiem co wybiorę.Gdzieś na forum(może nawet w tym wątku) wyczytałem bardzo mądre zdanie:ergonomia zdjęć nie robi.I to by było na tyle Wiem,że nikona się lepiej trzyma,ma dwa kółka nastaw,jest większy itp.itd. ale nie chcę potem narzekać i pluć sobie w brodę,że mogłem wziąć canona i mieć lepsze zdjęcia (choć przyznam,że nadal się trochę waham:-? ).
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Głupio mi teraz to pisać,ale od dziś jestem posiadaczem Nikona D70 Teraz możecie mnie zwyzywać
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

no to gratuluje Ci Festyk wyboru :-) aparat jest OK, zreszta kazdy jest OK :-) przeczytalem nawet ten watek co go podales wczesniej do zaprzyjaznionego forum... zastanawia mnie tylko jedna rzecz... dlaczego nikt nie wspomnial w wadach d70 o nadzwyczajnej awaryjnosci tego modelu...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    nikt nie wspomnial w wadach d70 o nadzwyczajnej awaryjnosci tego modelu...
    pierwsze słyszę.... równie awaryjny jak canony, sony, minolty i pentaxy

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Głupio mi teraz to pisać,ale od dziś jestem posiadaczem Nikona D70 Teraz możecie mnie zwyzywać
    I dobrze Ci tak!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    (...)... dlaczego nikt nie wspomnial w wadach d70 o nadzwyczajnej awaryjnosci tego modelu...
    No... a masz na to jakieś wsparcie ?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-05-2007 o 01:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Człowiek się cieszy nowym sprzętem,a tu piszą mu,że jest mega wysoko awaryjny.Optymistycznie
    plfoto||Galeria

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Człowiek się cieszy nowym sprzętem,a tu piszą mu,że jest mega wysoko awaryjny.Optymistycznie
    zarówno ja jak i kolega Kolekcjoner wykazujemy zdziwienie takim stwierdzeniem o wysokiej awaryjności modelu D70s czy nawet D70s.
    więc się nie przejmuj tylko fotografuj!
    też kiedyś chciałem mieć d70s to było moje marzenie więc gratuluję.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Gratuluję wyboru. pomimo, że kilka lat temu opuściłem obóz nikona (ze względu na przeklętą F80-tkę ), to jednak tutaj muszę przyznać, że D70-tka naprawdę sie im udała. Co do awaryjności: awaryjny jak każdy inny sprzęt tej klasy, czyli na dobrą sprawę przed tobą kilka lat bezproblemowego użytkowania. Czuję, że prędzej zmienisz body, niż je rozwalisz. Nie psuje się tylko camera obscura czyli pudło i dziura .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Awarie D70 zdarzają się niezwykle rzadko. Na forach Nikoniarzy słyszałem o następujących przypadłościach:

GBLOD (Green Blinking Light Of Death) - naprawiane za darmo, niezależnie od gwarancji. Tak czy owak - rzadkość.

Awaria mechanizmu podnoszenia lustra - tu niestety po gwarancji trzeba zapłacić za naprawę. Również zdarza się niezwykle rzadko i raczej w D70s

Uszkodzenie popychacza przysłony - jeszcze rzadsza przypadłość, zwykle wynikająca z zasyfienia korpusu. Naprawa niedroga.

Migawki w D70-tkach raczej nie padają. Słyszałem o przebiegach rzędu 150-200tyś. bez wymiany migawki.

Ogólnie koprus jest raczej bezawaryjny.

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów