Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: 350 vs d70s wiem co to opcja szukaj:)

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Awarie D70 zdarzają się niezwykle rzadko. Na forach Nikoniarzy słyszałem o następujących przypadłościach:

GBLOD (Green Blinking Light Of Death) - naprawiane za darmo, niezależnie od gwarancji. Tak czy owak - rzadkość.

Awaria mechanizmu podnoszenia lustra - tu niestety po gwarancji trzeba zapłacić za naprawę. Również zdarza się niezwykle rzadko i raczej w D70s

Uszkodzenie popychacza przysłony - jeszcze rzadsza przypadłość, zwykle wynikająca z zasyfienia korpusu. Naprawa niedroga.

Migawki w D70-tkach raczej nie padają. Słyszałem o przebiegach rzędu 150-200tyś. bez wymiany migawki.

Ogólnie koprus jest raczej bezawaryjny.

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Uszkodzenie popychacza przysłony - jeszcze rzadsza przypadłość, zwykle wynikająca z zasyfienia korpusu. Naprawa niedroga.
    Jeśli wynika to z zasyfienia body to jak temu zapobiegać?Regularne dmuchanie gruchą?Jeśli tak to jak regularne?A co do awaryjności to kupiłem używkę z 10K przebiegu,więc wydaje mi się,że jeśli coś ,,większego'' miałoby się popsuć to już dawno by to się stało
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Uprawnienia umieszczania postów