Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Ciężkie statywy a wspinaczka/turystyka

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Szacunkowe i mocno zaokraglone obliczenia:

- kilka badziewi przez dziesiec lat = 3000zl
    - jedna porzadna rzecz dajaca satysfakcje, stabilnosc i zadowolenie z zakupu przez dziesiec lat, na kredyt = 2000zl

Argument "nie maja pieniedzy" to dla mnie argument "nie umieja liczyc" , niestety (... )
    Wiesz to jest tak najedzony nigdy nie zrozumie głodnego. Mam trochę do czynienia z ludźmi którzy generalnie dość "cienko przędą" finansowo i z ich perspektywy wygląda to zupełnie inaczej. Tam jest wybór albo mieć cokolwiek i tym się cieszyć albo nie mieć nic. To co piszesz o kredycie to dobre dla ludzi o stałych udokumentowanych zarobkach. I w takim przypadku oczywiste jest takie spojrzenie jak przytoczyłeś. Natomiast ciężko wytłumaczyć komuś kto zarabia 800 zł żeby sobie kupił Manfrotto za 700, bo będzie miał na lata. Taki ktoś nie ma wyjścia tylko kupuje na allegro za 90 zł i jest szczęsłiwszy zapewe bardziej od tego, który kupi Gitzo za 2000.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-03-2007 o 21:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów