Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Ciężkie statywy a wspinaczka/turystyka

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A tak w ogóle ktoś sprawdził chociaż ile kosztuje Gitzo polecane przez Andrew'a?? :grin:
    Trzeba jeszcze... doliczyć głowicę
    Sądzę, że wielu z Was woli już targać te 2-3kg (czy nawet mniej) więcej niż płacić taką kasę.
    Manfrotto IMO jest wystarczająco solidne na potrzeby przynajmniej większości z nas. Czy może się myle? I też wystarczy na lata.
    Oby się nie okazało teraz, że 'frotki' to są beee i fuj... :grin:
    2-3 kg więcej w konkretnych górach, to naprawdę dużo. Ja jestem zwolennikiem minimalnego ekwipunku foto - korpus z jednym lensem + zamiast statywu woreczek z ryżem (uszyty przez moją małżonkę). Jeśli muszę koniecznie muszę wziąć statyw, biorę Velbona Sherpa 250 (wrzucam go wtedy do środka plecaka). Myślę, że posiadanie dodatkowo lekkiego, tańszego statywu (obok Manfrotto) tylko na wypady w góry jest dobrym rozwiązaniem.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Tak. Ja te 2-3kg tak z czapy powiedziałem.
    Sprawdzał ktoś w specyfikacji ile dokładnie mniej waży to Gitzo z standardową głowicą od np. 190Pro z 141RC / 322RC / jakaś kulowa ???

Wam chodzi tylko o wagę czy o gabaryty też??

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Myślę, że posiadanie dodatkowo lekkiego, tańszego statywu (obok Manfrotto) tylko na wypady w góry jest dobrym rozwiązaniem.
    Dokladnie mam takie same zdanie. Dlatego zapytalem o Velbona Ultra MAx, jako statyw ktory mozna schowac w plecaku czy torbie. Manfrotto 055pro zniechecil mnie bardzo na Rysach, natomiast na sesje fotograficzne jest super.

Uprawnienia umieszczania postów