Heh. Skipper to ja akurat wiem. Mam darmowy bilet w American Airlines z racji tego ze moj ojciec przepracowal tam pol zycia wiec moglem troche miejsc zobaczyc i za darmo latac.
To jak to dziala w cywilizowanym swiecie to tez wiem bo czesto w Stanach kupowalem gdzie nawet po 20 dniach moglem zwrocic i nikt nie robil z tego halo jak tutaj. Moze inne podejscie do klienta bo Polski sprzedawca weszy od razu kombinowanie i jak juz ma kase od CIebie to szuka wszystkiego byleby CI tej kasy nie oddac. MOglbym kupic w Stanach gdzie napewno jest taniej tyle ze jest troche za duza odleglosc i w razie koniecznosci wymiany musialbym tygodnie czekac. Moze faktycznie poczekam na moje coroczne latanie po US czy UK i wstrzymam sie z zakupem do tego czasu.
Szukalem w necie dobrych sampli zrobionych 17-40 ale nie podkrecanych i wciskanie ze to bez postprocessingu, No i oczywiscie poprawnych technicznie. Bo nawet z 70-200 widzialem badziewie i uzytkownika ktory napisal ze to chyba najgorsze szklo Canona.
Skipper bylbys w stanie zrobic jakies porzadne foto na 17 mm i np jakas twarz na 40? Obiektyw nie tyle sluzylbym mi do krajobrazu ale do koncertow, bo na razie nie widze nic sensownego. Jest co prawda SIgma i Tokina kolo 10-22 ale znow obawa jak to sie sprawuje z 30D